Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Alergija na gel lak?

Zdravo, da li je možda neka od vas imala slično iskustvo? Naime, radim nokte od svoje 19te godine i nikada nisam imala nikakvih problema. Medjutim, prošle godine u otprilike ovo vreme odlučila sam se da kupim opremu za nokte i počnem sama sebi da sredjujem nokte jer mi je tako bilo isplativije. Kupila sam Galaxy proizvode po preporukama, dakle, nisam uzimala neproverene i kineske proizvode… I sve je bilo u redu do avgusta, kada su mi se pojavili vodenasti mehurići, neverovatan svrab i oticanje prstiju. Naravno, posetila sam dermatologa koji mi je ustanovio neku vrstu ekcema, prepisao kremu sa kortikosteroidima i milion nekih drugih nebuloza i sve to prepisao izlaganju stresa. I do skoro sam verovala da je stvarno u pitanju Ekcem, medjutim, primetila sam da mi se svi ti simptomi ispoljavaju baš neposredno nakon što uradim sebi manikir i počela sam da istražujem po internetu i skapirala da sam zapravo alergična na gel lak, tačnije na metakrilat. Zato me sad interesuje, da li je neka imala slično iskustvo i da li postoje neki proizvodi za nokte koji ne sadrže metakrilat ili ću morati da se odreknem uredno sredjenih noktiju?
2024 01 28
Nisam od pomoci, ali me zanima da li ste nakon toga pokusali da uradite negde nokte? Cisto da proverite da li ce Vam se i tad javiti problem, s obzirom da ga niste imali dok niste poceli sami da ih radite (ako sam dobro shvatila) ...
2024 01 28
> h_wardrobee: > Zdravo, da li je možda neka od vas imala slično iskustvo? Naime, radim nokte od svoje 19te godine i nikada nisam imala nikakvih problema. Medjutim, prošle godine u otprilike ovo vreme odlučila sam se da kupim opremu za nokte i počnem sama sebi da sredjujem nokte jer mi je tako bilo isplativije. Kupila sam Galaxy proizvode po preporukama, dakle, nisam uzimala neproverene i kineske proizvode… I sve je bilo u redu do avgusta, kada su mi se pojavili vodenasti mehurići, neverovatan svrab i oticanje prstiju. Naravno, posetila sam dermatologa koji mi je ustanovio neku vrstu ekcema, prepisao kremu sa kortikosteroidima i milion nekih drugih nebuloza i sve to prepisao izlaganju stresa. I do skoro sam verovala da je stvarno u pitanju Ekcem, medjutim, primetila sam da mi se svi ti simptomi ispoljavaju baš neposredno nakon što uradim sebi manikir i počela sam da istražujem po internetu i skapirala da sam zapravo alergična na gel lak, tačnije na metakrilat. Zato me sad interesuje, da li je neka imala slično iskustvo i da li postoje neki proizvodi za nokte koji ne sadrže metakrilat ili ću morati da se odreknem uredno sredjenih noktiju? I galaxy je kineski :)) sa aliexpresa, samo galaxy nalepnica. Uv led lakovi sanja, profil na Instagramu. Javi joj se i pitaj je, preporučiće ti hipoalergene materijale za nokte. Ja kod nje uzimam Queen i Diamond gelove, nisam imala problema do sad.
2024 01 28
> Majda87: > Nisam od pomoci, ali me zanima da li ste nakon toga pokusali da uradite negde nokte? Cisto da proverite da li ce Vam se i tad javiti problem, s obzirom da ga niste imali dok niste poceli sami da ih radite (ako sam dobro shvatila) ... Jesam, kod tetke u salonu. Isti sam problem imala i nakon toga…
2024 01 28
> LEJLA96: > > h_wardrobee: > > Zdravo, da li je možda neka od vas imala slično iskustvo? Naime, radim nokte od svoje 19te godine i nikada nisam imala nikakvih problema. Medjutim, prošle godine u otprilike ovo vreme odlučila sam se da kupim opremu za nokte i počnem sama sebi da sredjujem nokte jer mi je tako bilo isplativije. Kupila sam Galaxy proizvode po preporukama, dakle, nisam uzimala neproverene i kineske proizvode… I sve je bilo u redu do avgusta, kada su mi se pojavili vodenasti mehurići, neverovatan svrab i oticanje prstiju. Naravno, posetila sam dermatologa koji mi je ustanovio neku vrstu ekcema, prepisao kremu sa kortikosteroidima i milion nekih drugih nebuloza i sve to prepisao izlaganju stresa. I do skoro sam verovala da je stvarno u pitanju Ekcem, medjutim, primetila sam da mi se svi ti simptomi ispoljavaju baš neposredno nakon što uradim sebi manikir i počela sam da istražujem po internetu i skapirala da sam zapravo alergična na gel lak, tačnije na metakrilat. Zato me sad interesuje, da li je neka imala slično iskustvo i da li postoje neki proizvodi za nokte koji ne sadrže metakrilat ili ću morati da se odreknem uredno sredjenih noktiju? > I galaxy je kineski :)) sa aliexpresa, samo galaxy nalepnica. > Uv led lakovi sanja, profil na Instagramu. Javi joj se i pitaj je, preporučiće ti hipoalergene materijale za nokte. > Ja kod nje uzimam Queen i Diamond gelove, nisam imala problema do sad. Eto, nisam imala pojma da je i Galaxy kineski… Hvala na preporuci, konsultovaću se sa njom 😊
2024 01 28
Ja sam imala slican problem. Sebi sam radila gel i gel lak (galaxy u poslednje vreme) i to jedno 4-5 godina. I do prosle godine nisam imala nikakvih problema, ali odjednom je pocelo da mi peruta koza po vrhovima prstiju, iznad nokta bas. I kad sam skinula gel videla sam da su nokti poceli malo da mi se odvajaju od mesa. Prepisali su mi kremu za gljivice, i nisam radila nokte nekoliko meseci dok sve to nije izraslo i prestalo. I cim sam opet stavila gel, vec za dan dva ista prica. Tako da vise ne stavljam gel. 🥲
2024 01 29
> blablalala: > Ja sam imala slican problem. Sebi sam radila gel i gel lak (galaxy u poslednje vreme) i to jedno 4-5 godina. I do prosle godine nisam imala nikakvih problema, ali odjednom je pocelo da mi peruta koza po vrhovima prstiju, iznad nokta bas. I kad sam skinula gel videla sam da su nokti poceli malo da mi se odvajaju od mesa. Prepisali su mi kremu za gljivice, i nisam radila nokte nekoliko meseci dok sve to nije izraslo i prestalo. I cim sam opet stavila gel, vec za dan dva ista prica. Tako da vise ne stavljam gel. 🥲 Strašno… Ja sam sigurna da ovo nisu gljivice, jer nokti su mi u redu, problem je sa kožom oko noktiju. Samo nisam sigurna šta mi tačno izaziva alergiju, tj koji konkretno proizvod. Čitala sam da se mnoge devojke koje imaju isti ili sličan problem žale na prajmer i da nakon što su ga izbacile iz upotrebe sve je bilo kako treba. Neke se pak žale na gel lak pa i na samu UV lampu (uv zrake)…
2024 01 29
Imala sam isti problem, tacno znam o cemu pricas. Radila sam godinama nokte pod uv lampom samoj sebi, uvek koristila galaxy lakove i nikada nisam imala problema. Sve dok nisam prvi put u zivotu otisla kod kozmeticara da mi urade nokte, gde su korisceni neki lakovi meni nepoznati, deluju kinesko i jeftino (kapiram da je i galaxy kineski ali ovi su stvarno delovali nekako jeftinog kvaliteta). Dan nakon 'profesionalno' uradjenih noktiju poceli su beli mehurici, plikovi, svrab, pa otekli prsti da toliko utrnu da vrhove nisam osecala, a uvece je cak krenula krv da curka okolo nokta i iz nokta (nije to bilo velika kolicina, ali se crvenelo). Kad sam to videla skidala sam ih kako sam znala i umela odmah i sutradan otisla kod dermatologa. Receno mi je da je u pitanju nekvalitetna kozmetika i losa higijena kozmeticara (verovatno koriscene turtpije i slicno). Takodje sam dobila neke kreme da mazem ali one ne lece koren problema. Dugo nakon toga koza mi je pucala oko nokta, uvek je bila zadebljana. Pokusavala sam nakon nekog vremena da radim sama nokte ali odmah se pojavi svrab, plikovi i sve u krug tako da sam odustala, pomirila se sa tim da necu vise nikad moci uraditi lepe nokte😁 Nokte nisam uopste dirala godinu dana i ponovo sam probala, evo i danas ih radim, nemam vise problema. Ali nikada vise necu dati neproverenim osobama da mi se motaju oko njih. Nadam se da ces brzo resiti problem, i znaj da nisi jedina koja ga ima i da ce proci ali moras ih skroz oporaviti, cuvaj ih😊
2024 01 30
> ananaki: > Imala sam isti problem, tacno znam o cemu pricas. Radila sam godinama nokte pod uv lampom samoj sebi, uvek koristila galaxy lakove i nikada nisam imala problema. Sve dok nisam prvi put u zivotu otisla kod kozmeticara da mi urade nokte, gde su korisceni neki lakovi meni nepoznati, deluju kinesko i jeftino (kapiram da je i galaxy kineski ali ovi su stvarno delovali nekako jeftinog kvaliteta). > Dan nakon 'profesionalno' uradjenih noktiju poceli su beli mehurici, plikovi, svrab, pa otekli prsti da toliko utrnu da vrhove nisam osecala, a uvece je cak krenula krv da curka okolo nokta i iz nokta (nije to bilo velika kolicina, ali se crvenelo). Kad sam to videla skidala sam ih kako sam znala i umela odmah i sutradan otisla kod dermatologa. Receno mi je da je u pitanju nekvalitetna kozmetika i losa higijena kozmeticara (verovatno koriscene turtpije i slicno). Takodje sam dobila neke kreme da mazem ali one ne lece koren problema. > Dugo nakon toga koza mi je pucala oko nokta, uvek je bila zadebljana. Pokusavala sam nakon nekog vremena da radim sama nokte ali odmah se pojavi svrab, plikovi i sve u krug tako da sam odustala, pomirila se sa tim da necu vise nikad moci uraditi lepe nokte😁 > Nokte nisam uopste dirala godinu dana i ponovo sam probala, evo i danas ih radim, nemam vise problema. Ali nikada vise necu dati neproverenim osobama da mi se motaju oko njih. > Nadam se da ces brzo resiti problem, i znaj da nisi jedina koja ga ima i da ce proci ali moras ih skroz oporaviti, cuvaj ih😊 Hvala puno na ovako detaljno podeljenom iskustvu. Mozda je najbolje da na neko vreme pauziram manikir dok mi se totalno ne oporave nokti i koža na prstima, pa da pokušam da koristim neke proizvode koji ne sadrže metakrilat… 💞🌸
2024 01 30
Desilo mi se apsolutno sve isto kao i tebi, pravila sam pauze od po godinu i vise gde nisam radila nokte, pa sam radila sheelak koji kazu da apsolutno ništa ne izaziva, izasla je ponovo alergija i morala sam na zalost da batalim celu tu priču i nikada vise nisam radila nokte. Probala sam i testove u salonima tipa bez prajmera, sa ovom sa onom bazom i nista nije pomoglo :( I dan danas se pitam da nisam sama uzela da radim da li bi se to desilo..
2024 02 01
> Milica7777: > Desilo mi se apsolutno sve isto kao i tebi, pravila sam pauze od po godinu i vise gde nisam radila nokte, pa sam radila sheelak koji kazu da apsolutno ništa ne izaziva, izasla je ponovo alergija i morala sam na zalost da batalim celu tu priču i nikada vise nisam radila nokte. Probala sam i testove u salonima tipa bez prajmera, sa ovom sa onom bazom i nista nije pomoglo :( > I dan danas se pitam da nisam sama uzela da radim da li bi se to desilo.. Uh baš bez veze… Toga sam se i plašila, da neću moći više nikada da ih radim :(
2024 02 02
Čula sam dosta istog iskustva od devojaka kao i to da im je pomoglo da idu kod manikirki koje rade isključivo sa Kostka Nail Systemom, uključujući i turpije i kompletan alat, naravno sve to sterilišu i koriste novu turpiju za svakog klijenta.
2024 02 04
Pozdrav devojke! Ja malo kasnim ovde, ali sam imala isti problem kao i većina vas. Odlazila sam godinama kod kozmetičarke (poslednji put sam išla 3 godine bez prestanka, na mesečnom nivou), devojka je koristila ArtNail gelove i sećam se da sam je pitala kakvi su po kvalitetu, na šta je ona rekla da su odlični s obzirom da se veliki broj profesionalnih kozmetičarki žali na Galaxy, pa i ona sama, te su nekako i prinuđene da pređu na skuplje varijante. Kako je rekla Galaxy prosto nisu kvalitetni. Kod nje nikada nisam imala neki problem. Kako mi je u nekom momentu postalo nepristupačno da odlazim kod kozmetičarke odlučila sam da počnem sama da ih radim, pa sam naivna kupila samo i isključivo Galaxy proizvode jer nam je to u Srbiji najpristupačnije za samostalan rad i znam da su ih u nekom momentu i kozmetičarke koristile. Sve je bilo u redu jedno pola godine nakon čega sam počela da dobijam otok i svrab prvo u predelu zanoktica, potom dužinom celog prsta, da bi na kraju negde koža počela da se ljušti u slojevima i ostajale su otvorene rane. Pauzirala sam mesec dana i pokušala ponovo jer nisam bila sigurna da li je reakcija od stresa ili alergija na nešto drugo (dermatološkinja mi je rekla da je moguća alergija na prašinu(?) i prepisala mi 7 različitih lekova - kao i jednoj od vas). Ne, alergija je na neki od proizvoda za nokte. Čitajući brojne komentare po forumima nekako dolazim do zaključka da je većini upravo Galaxy proizveo ovu reakciju. Mislim da bi trebalo pripaziti se tog brenda. Tek kada sam dobila alergiju setila sam se reči svoje kozmetičarke i činjenice da je i ona prešla na drugi, “profesionalniji” brend. Žao mi je eto što sada nisam u mogućnosti da imam uredne i negovane nokte, pošto su moji po prirodi jako tanki i krzaju se lako :(
2024 04 29