Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Nervira li i vas ovo?

Cast izuzecima kojih ima, ali mi se dosta puta desilo da clanice koje pitam za neki predmet, prodaju drugom bez mog znanja. E sad ima i onih finih koje vam kazu 'Javila mi se jos jedna devojka za ovaj predmet, uzimate li ga ili ne?' I to je jako lepo od njih i taj nacin bi trebalo da bude standard ovde, ali nije. Znaci ako pitam za neki predmet, i pojavi se jos neki kupac, a ja racunam na to da mi se posalje sastav ili kako stoji, nije okej ignorisati ili reci 'prodata je'. Moze se lepo reci 'Imam kupca, mozete POSTO STE SE PRVI JAVILI da kupite ali ne mogu vam poslati te info koje trazite' (ne stizem zbog posla, dece itd)
2024 03 06
Ja uvek javim drugoj clanici koja se javila da se neko vec interesuje za predmet i da cu javiti ako odustane, ali posto 90% clanica nikada ne odgovori nakon sto dobiju dodatne dimenzije/slike razumem zasto prodaju onom ko prvi uplati
2024 03 06
Pravi kupci ne posmatraju,ne zapitkuju previse,traze podatke,uplate i ostave svoje podatke za slanje.Kratko i jasno.Takve saradnje,verujem,voli svaka od nas. Po pravilu,osobe koje zapitkuju satima,danima,traze dodatne slike,snimke i sl. retko kupe predmet,prosto nestanu bez reci.Nekad cak i posle ostavljanja podataka,ili uzimanja mojih za uplatu.I onda cekam danima,a one se ne javljaju,ne uplacuju i nemam potrebu vise da bilo kome ista javljam.Pun mi je inbox takvih,verujte Ko prvi uplati-srecna mu kupovina,tako je najpostenije!
2024 03 06
> Ninuskica: > Pravi kupci ne posmatraju,ne zapitkuju previse,traze podatke,uplate i ostave svoje podatke za slanje.Kratko i jasno.Takve saradnje,verujem,voli svaka od nas. > Po pravilu,osobe koje zapitkuju satima,danima,traze dodatne slike,snimke i sl. retko kupe predmet,prosto nestanu bez reci.Nekad cak i posle ostavljanja podataka,ili uzimanja mojih za uplatu.I onda cekam danima,a one se ne javljaju,ne uplacuju i nemam potrebu vise da bilo kome ista javljam.Pun mi je inbox takvih,verujte > Ko prvi uplati-srecna mu kupovina,tako je najpostenije! Moje iskustvo npr. govori suprotno. Clanice koje su zapitkivale danima su na kraju kupile a dosta njih sto su slale 'zelim' su nestale bez traga i glasa.
2024 03 06
Po nekom pravilu je ko prvi ostavi podatke ili uplati zavisi ko kako salje vec njemu ide predmet, imala sam clanicu koja se 6 meseci raspitivala za jedan predmet tipa javi se na svaka 2 meseca da pita nesto za isti predmet i onda se cudi kad sam joj rekla da je prodat x-) x-) Nikad nisam razumela clanice koje pitaju nesto pa ne ulaze na sajt udju posle 2 dana pa sledece pitanje pa sve tako mislim naravno da predmet ide nekom drugom tad cak i molim Boga da neko drugi kupi x-)
2024 03 06
Evo opisa jednog profila tu je sve lepo napisano Ko prvi posalje podatke njemu ide predmet bez ljutnje Ako se samo raspitujete za nesto ili trazite mere I slike zadrzavam pravo da drugome prodam
2024 03 06
Bas sam sad usla u svoj inbox i od 10 prikazanih poruka 7 su clanice koje su imale dodatna pitanja ili trazile slike, popuste itd i nisu vise odovorile na poruku nakon mog odgovora. Uvek ogovaram na dodatna pitanja, ali ako ne dobijem odgovor u roku od dana, a neko drugi se javi da bi zeleo predmet prodam, racunam da je prva osoba odustala jer u vecini slucajeva tako i bude. Sad uvek moze onaj izgovor ''ne zivim na sajtu, ne ulazim stalno itd'' ali zaista niko nije u obavezi da vas ceka, i meni su pobegli predmeti za koje sam se premisljala (nisam slala upite jer nisam bila sigurna da li bih uzela) i sta sad jbg tako je sa internet kupovinom x-)
2024 03 06
Apsolutno svi na sajtu posluju po principu "ko prvi uplati, njemu ide predmet", a mi koji "ispoštujemo" kupce sa pitanjima na kraju ni ne prodamo. Ja uvek gledam da budem fer, tako mi se npr. javila članica za jedne puma patike sa molbom da joj rezervišem patike do Ponedeljka, malo nakon toga mi se javlja devojka da ih kupi odmah, ja joj kažem da su rezervisane i da ću joj javiti ako devojka odustane. Ponedeljak, devojka sa rezervacijom se ne javlja (nikad se nije ni javila) a druga devojka je u međuvremenu našla i kupila druge patike. Meni sad te patike i dalje stoje na profilu. Ista priča sa raspitivanjem, zašto bi neko odbio kupca koji odmah želi da kupi predmet, zbog nekog ko možda kupi predmet ukoliko mu odgovara neka mera itd.? Naravno tu je i činjenica da 90% i više devojaka koje postave pitanje, po dobijenom odgovoru ne napišu ni "hvala" a kamoli kupe predmet. U poslednjih 100 poruka sa pitanjima, možda su mi 2 devojke napisale "Hvala na informacijama, ne odgovara mi" I to je toliko retko da se oduševim nečijim najosnovnijim vaspitanjem.
2024 03 06
Jednom sam čekala da istekne obećana rezervacija od nekoliko dana, da bih prodala predmet clanu koji ga je čekao danima, da bi se osoba koja je rezervisala čak i naljutila, u fazonu- šta je hitno?! Pa, posto ti nije hitno, ti cekaj da se opet pojavi predmet za mesec ili godinu. Najgore je sto mnogi rezervisu na dug period i nestanu ili ulaze na sajt svaki drugi, treci dan u toku raspitivanja, a očekuju da ih nešto sačeka. Ja nekad stavim nešto u omiljene ujutru i nestane popodne, neće samo mene da čeka to sto sam htela da kupim, pa i da sam pitala u vezi predmeta nešto, to nije znak kupovine i imaju pravo da prodaju onom ko hoce odmah da mu se pošalje ili da odmah uplati. Prosto, nema ljutnje, ovde ni obećanje ništa ne znaci, a kamoli raspitivanje. Jednom davno mi se javila clanica za razmenu, ja pristala i dok sam je čekala za slanje, da mi potvrdi, ona je na nekoj grupi prodala svoje stvari
2024 03 06
> jacaikaja: Ja nekad stavim nešto u omiljene ujutru i nestane popodne, neće samo mene da čeka to sto sam htela da kupim, pa i da sam pitala u vezi predmeta nešto, to nije znak kupovine i imaju pravo da prodaju onom ko hoce odmah da mu se pošalje ili da odmah uplati. Bukvalno to, ima kupaca kao ja "Dobar dan, hocu da kupim predmet, dajte mi podatke za uplatu" i onda uplatim odmah preko aplikacije i novac im legne u roku od par minuta. Zasto bi onda nekome merili, slikali itd. kad mogu meni u 2 poruke i 5 minuta da prodaju predmet?
2024 03 07
Verovatno zato sto su imale iskustva sa trol ispitivacima ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/a6a685219a0b3dc8e4c6d0ed0e19e072.jpg)
2024 03 07
Naravno da ne mislim na rezervacije od nedelju dana, vec na cinjenicu da je predmet prodat 2 sata nakon mog upita.
2024 03 07
> bloodytears: > Evo opisa jednog profila tu je sve lepo napisano > Ko prvi posalje podatke njemu ide predmet bez ljutnje > Ako se samo raspitujete za nesto ili trazite mere I slike zadrzavam pravo da drugome prodam Apsolutno se slazem sa ovim. Nek se ljute do sutra, toliko saradnji mi je propalo cekajuci Godoa. Pitanja ne znace nista, ima toliko dokonih na sajtu, koji iz dosade smaraju clanice sa 1000 pitanja. Ako mi se u poruci ne napise:"Kupila bih predmet, samo me interesuje xyz", necu shvatiti pitanje kao ozbiljno interesovanje. I tacno je to da se neki predmet proda posle 10min nakon postavljanja oglasa, zasto bi neko trosio vreme dopisivajuci se i odg na 1000 zasto/kako, ako ima sigurnog kupca ko je spreman da prebaci novac odmah elektronski ili uplati isti ili naredni dan?
2024 03 07
> I tacno je to da se neki predmet proda posle 10min nakon postavljanja oglasa, zasto bi neko trosio vreme dopisivajuci se i odg na 1000 zasto/kako, ako ima sigurnog kupca ko je spreman da prebaci novac odmah elektronski ili uplati isti ili naredni dan? Mozda sam ja taj siguran kupac :) i nije se prodalo odmah nakon postavljanja oglasa vec nakon sto sam poslala upit. Ljutite se i vi ali nije ok. Prodavac treba reci 'Javila mi se jos jedna devojka, nudim da prodam vama odmah bez informacija jer ne stizem, ili cu prodati njoj'
2024 03 07
> cutiepie11: > > I tacno je to da se neki predmet proda posle 10min nakon postavljanja oglasa, zasto bi neko trosio vreme dopisivajuci se i odg na 1000 zasto/kako, ako ima sigurnog kupca ko je spreman da prebaci novac odmah elektronski ili uplati isti ili naredni dan? > Mozda sam ja taj siguran kupac :) i nije se prodalo odmah nakon postavljanja oglasa vec nakon sto sam poslala upit. Ljutite se i vi ali nije ok. Prodavac treba reci 'Javila mi se jos jedna devojka, nudim da prodam vama odmah bez informacija jer ne stizem, ili cu prodati njoj' Ja sam sada u nedoumici da li ste otvorili temu da cujete i druga misljenja,koja se mogu razlikovati od vaseg ili da nas ubedite da ste u pravu u svakom slucaju samo vi,jer tako mi zvuci svaki vas odgovor ovde..
2024 03 07
1 2