Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Kapsule Za Ves -Procitajte

Zelela bih sa vama da podelim moje iskustvo, mozda jos nekome pomogne... Naime, kupila sam Gorenje ves masinu pre 6 godina. Nakon poslednjih nekoliko pranja, na vesu su pocele da mi se pojavljuju sive fleke i ves je vrlo neprijatno mirisao. Opran, a blago receno, smrdi. Zvala sam proverenog majstora, sve je prekontrolisao i rekao da je u redu, pa je odlucio da masinu odnese kuci i rastavi.. Posle nekih dva sata je nazvao i pitao da li mozda koristim kapsule za pranje, rekla sam da jesam ranije, ali da sam ih izbacila iz upotrebe. Kaze on meni, masina je uzasno prljava i puna "slina" koje nastaju od nerastvorenih delova kapsule. To se talozi u masini, zato nastaju ovakvi problemi i kapsule su najgori moguci vid hemije za pranje vesa. Moram da napomenem da masinu povremeno perem sodom bikarbonom i bas se trudim da bude cista, ali eto sta se desilo... Klasican prasak i tecni deterdzent su ok, ali kapsule nikako. Eto, mozda nekome pomogne ova informacija...
pre 6 dana, 10:33
Ja koristim sad neke kapsule i vec vidim da se ne rastvaraju kako treba,Potrosicu ovo sto imam i kupicu tecni prasak.
pre 6 dana, 10:51
Hvala na podeljenoj informaciji 🌼 ni ja ih nesto ne gotivim iskreno.
pre 6 dana, 17:51
> Oleloleeee: > Moram da napomenem da masinu povremeno perem sodom bikarbonom Kako radite ovo?
pre 6 dana, 20:29
Ubacim kasiku sode bikarbone u bubanj i pustim da pere prazna na 90°C. To mi je isto majstor rekao da radim.
pre 5 dana, 10:25
> Oleloleeee: > Ubacim kasiku sode bikarbone u bubanj i pustim da pere prazna na 90°C. To mi je isto majstor rekao da radim. Ok, hvala. 😊 Samo, taj program traje oko 2,5h. Mnogo mi to da vrti prazna... Mislim, ima programa za čišćenje, pretpostavljam da bi i to odradilo posao?
pre 5 dana, 14:04
Jednom mesečno ubacim u mašinu sirće oko pola litre,sodu i limuntus. Uključite na 90 stepeni . Limuntus i sodu možete staviti u pretinac za prašak . Odlično opere mašinu od naslaga od kapsula. Tečni prašak i kapsule ostavljaju neku sluz u mašini koja stvara neprijatan miris.
pre 4 dana, 09:48
Koristila sam kapsule samo za neke veće, kućne stvari kao što je neki prekrivač ili otirač koji se pere u mašini I primetila sam da na sledećem pranju mi ostane ogromna fleka kao od neke prljavštine i blata na nekoj stvari Tako da mi je drago da sad znam o čemu se radi jer ih def. više uopšte neću koristiti Uvek sam ih i izbegavala Meni sve kapsule mirišu ružno Hvala na info <3
pre 3 dana, 07:30
Ja koristim tecni, ali sam dobila kapsule od PB nedavno besplatno. Hvala na upozorenju
pre 3 dana, 21:01
Meni su kapsule znale da oštete nežnu i obojenu garderobu, dok sam ih koristila znale su da se pojave sitne rupe, rupice na odeći, valjda kako prsnu bude jaka hemija. Koristim tečne praškove otada za obojeni i nežni a klasičan prašak za beli veš. Jako mi se lepo pokazao roze Max-trat iz Linde :) za obojeni veš, bolji mi je od Persila bar 5x. Mašina je nova pa se sama oglasi nakon 40 pranja da je vreme za eco-clean program, sipam oko 1L alkoholnog sirćeta i uključim, isto tako čistim i sudo-mašinu.
pre 2 dana, 11:04
:,'( Ovo mi je srceparajuca vest, toliko su "lake" za upotrebu i prakticne. (Ne kazem da je tesko koristiti normalan prasak ali nekako mi je bilo lepo ovo "na gotovo")
pre 14 sati
> Her_Fashion: > :,'( Ovo mi je srceparajuca vest, toliko su "lake" za upotrebu i prakticne. (Ne kazem da je tesko koristiti normalan prasak ali nekako mi je bilo lepo ovo "na gotovo") I ja koristim kapsule vec godinama, ali nisam imala gore pomenutih problema.. Ne znam da li je do proizvodjaca ili do masine, ali ja koristim iskljucivo Ariel ili Persil i meni su se odlicno pokazale.
pre 12 sati