Da se nadovežem na temu, možda će nekome značiti.
Juče sam slala pakete, na njima napisano:
Ime, Prezime
Broj Pošte I Mesto
Broj Telefona primaoca
PX - Isporuka u Pošti
Kad mi je žena dala potvrde, na svima poštarina 350 rsd (težina je bila do 200g max).
Pitam zašto, jel neka greška. Kaže " Ne, tako izbacuje program, nema greške".
Uglavnom, kroz razgovor i moja pitanja da li je poskupelo, ona kaže jeste sigurno, nismo dobili dopis još, ali tako je u programu.
Na kraju se ispostavilo da ona nema pojma, napravila je nalog za Post Restant a ne Isporuka u Pošti, I zato je cena drugačija. (To su dve različite usluge)
Pa evo da pojasnim, ako se nađete u toj situaciji.
Postrestant je usluga koja podrazumeva da posiljka ceka primaoca 25 dana ,bez dodatnih placanja lezarine(po danu) i kosta 350 din.
Usluga koj se zove :danas za sutra isporuka na salteru ,nije postrestant.
To su dve različite usluge.
Danas za sutra isporuka na salteru kosta 200din i ceka primaoca max 5 dana.
Da se nadovežem na temu, možda će nekome značiti.
Juče sam slala pakete, na njima napisano:
Ime, Prezime
Broj Pošte I Mesto
Broj Telefona primaoca
PX - Isporuka u Pošti
Kad mi je žena dala potvrde, na svima poštarina 350 rsd (težina je bila do 200g max).
Pitam zašto, jel neka greška. Kaže " Ne, tako izbacuje program, nema greške".
Uglavnom, kroz razgovor i moja pitanja da li je poskupelo, ona kaže jeste sigurno, nismo dobili dopis još, ali tako je u programu.
Na kraju se ispostavilo da ona nema pojma, napravila je nalog za Post Restant a ne Isporuka u Pošti, I zato je cena drugačija. (To su dve različite usluge)
Pa evo da pojasnim, ako se nađete u toj situaciji.
Postrestant je usluga koja podrazumeva da posiljka ceka primaoca 25 dana ,bez dodatnih placanja lezarine(po danu) i kosta 350 din.
Usluga koj se zove :danas za sutra isporuka na salteru ,nije postrestant.
To su dve različite usluge.
Danas za sutra isporuka na salteru kosta 200din i ceka primaoca max 5 dana.