Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Vuneni džemperi skupljeni pranjem

Pozdrav svima, Ne znam da li je još neko ovo primetio, ali kako krene sezona džempera primetim veliki broj oglasa gde ljudi kače (vunene) džempere koji su se skupili zbog neadekvatnog pranja i to ni na koji način ne napišu u oglasu. Uglavnom su to inicijalno bili veći džemperi, gde ih tako skupljene posle oglašavaju kao da su S ili XS. Ja sama nosim S i onda često naletim na takve oglase. Iskreno, ne znam kako je tako nešto uopšte dozvoljeno?? S obzirom da je takav džemper bukvalno neupotrebljiv, a verujem da se neko može zaleteti i kupiti, pa eto, čisto da skrenem pažnju. Ostaviću ispod screenshot jednog random takvog oglasa na koji sam malopre naletela, koji ispod ima opis “Dzemper za decu. Na njemu pise M velicina ali odgovara decijem 12.” Eto, toliko o tome 🫣
2025 01 12
Primetih i ja. Takodje mi je taj dzemper zapao za oko. Stanje katastrofalno.
2025 01 12
Ja sam davno prestala da kupujem sve od vune,bas zbog odrzavanja. Prvo je to bio neki presladak dzempercic iz sc. Nije mi palo na pamet da pogledam sastav.. operem ga na 40 sa sarenim vesom. Joj boze koliko sam se smejala!!! Bio je neki s-m. Kad sam ga izvadila bio je za 6-7 godina. Evo i sad se smejem.. secam se da sam ga kupila u sc i da je bio potpuno nov,a pre nekih 10ak god i placen 100 din. Iako je bio 100 din,necu ga prezaliti jer je to bio jedan od najlepsih dzempera koji sam ikad imala! Drugi je bio malo posle toga,cim se otvorio H&M kod nas. Taj dzemper je bio u to vreme 3500! Nikad necu prezaliti pare. Nije se skupio,ali se zato raspao! Pretvorio se u prah bukvalno! Nisam skontala da je bio toliko skup jer je vuna.. tada sam sama sebi obecala da nikad vise necu kupiti nista id vune! Btw, svaka cast za oko! Na primecivanju za skupljene dzempere!
2025 01 13
Pronasla sam ga i ja! Apsolutno ste u pravu! 😲😳
2025 01 13
Daaa, vuna svakako jeste zahtevnija za održavanje, ja je dosta nosim, pažljivo održavam i zato mi valjda takvi oglasi baš paraju oči 🥲 Verujem da se svakome bar jednom desilo to da nešto ne opere kako treba. Meni samo smeta taj momenat gde neko u toj situaciji vidi taj uništeni džemper i pomisli kako je ok da ga stavi na oglas i prodaje sa naznačenom novom (izmišljenom) veličinom, i da pritom naznači da je stanje predmeta ‘veoma dobro’ (???) Nekako.. Baš je bezobrazno.
2025 01 13
Imam ja par vunenih dzempera koji su se skupili i dobro izgledaju, nisu sa realnog s otisli na dečije 4, ali su manji za dva broja. Jedan od kašmira sam u razmeni dobila davno takvog i nosila ga je cerka u školu, lepo izgleda, nije se deformisao u strukturi da je nenosiv; na meni je jako tesan i nije to to
2025 01 13
Na žalost je dosta džempera neupotrebljivo kad se skupe, što zbog oblika i materijala, što zbog broja. Desilo mi se da ovde kupim jedan u navodnoj XS veličini, naravno stigao je skupljen toliko da ruka nije mogla da prođe (tad sam imala 46kg i XS nosila, tako da sam čak i XXS mogla nešto da obučem, ali ono nije bilo moguće), bacila na kraju. E sad, bilo je i da sam skupljen kašmir kupovala, kad ostane u sh na rasprodaji na primer, ništa im nije falilo, samo su bili premali, što mi je tad odgovaralo, čak je i materijal fin bio, nije onako ukrućen bio, baš su lepo stajali uz telo, tako da zavisi, nešto se i može nositi, samo onda to nije veća cena, nego neka simbolična i naravno se napiše šta se desilo. Ono kad se ukruti i izdeformiše je za kantu.
2025 01 13
Još bih dodala da bi prodavci ako uopšte znaju šta prodaju, trebali da naglase kupcima da je materijal vuna koja se pere na posebnom programu ili ručno, jer koliko sam videla, većina njih to ne zna, ni ne gleda etiketu i onda završe sa dečijom veličinom.
2025 01 13
Imam stvari od vune i nisu se skupile. Ono sto najvise nosim po kuci je Lindex od merino vune, normalno perem i nista se nije skupilo, a imam bukvalno sve od trenerki, dukseva, majici, helanki. Dzempere imam od kasmira ali njih rucno perem i nemam problema. Jedino sto mi se skupilo od vune je cebe iz Zara Home oprano prema uputstvu. Zadrzala sam ga iako su hteli da ga uzmu nazad i vrate pare.
2025 01 13
Imam dosta vunenih stvari perem na 30 bez centrifuge Pervol za vunu ..cocolino omeksivac i tako vec godinama odrzavam dzempere..vunene pa cak i one sto se rucno peru sve na 30 to je hladna voda a s obzirom da su deterdzenti jaki ne stavim mnogo i eto ni jedan mi se nije skupio
2025 01 13
Ko kupuje vunu (alpaku, moher, kasmir..) treba da zna kako se pere; temperatura nije pogubna (nekih 30 do 40 stepeni recimo), koliko centrifuga. Ja lično ništa nisam upropastila od vune, sem sto sam taj već skupljen oprala sa manjom centrifugom da utvrdim je li do centrifuge i jos malo se smanjio, ali je u dobrom stanju, samo manji. Kasmir, pa je mekan. Jedan od vune mi se slučajno zadesio u mašini, kad sam zurila, ali je bio tanak i oversized, pa je sad ok 😅. Ima par kaputa na sajtu koji su oprani sa centrifugom, pa je opis tipa 3/4 rukav ili realan xs, a piše L. S druge strane, italijanski 40 je 34/36, pa treba i to imati u vidu, ne mora uvek da znaci da se skupio, to se vidi po teksturi kad slikaju izbliza
2025 01 13
Ja bas volim vunene dzempere. Uglavnom samo takve i nosim . Ručno operem i stavim na centrifugu. Ostaje isti kao kad je kupljen.
2025 01 16
Nemojte vunu na 40 prati čak i kad piše da može. Skupe se i na 30 ako nije program za vunu, nego ubacite na pamuk greškom. I da, ako je jača centrifuga ni to nije uvek dobro, isto hoće da se skupe.
2025 01 17