Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Gubitak ljubimca

> garderobica555: > Nabavite novog psa slicnog 🥰 Nemam trenutno hrabrosti,fali mi moj,cak nikom ne dozvoljavam da ulazi u njen deo
2025 02 25
> MarianneMary: > Ono sto sama radim to je da svakodnevno hranim macke na ulici bilo ih je 14, sad ih je od pre neki dan 13. To su zapostavljene ili odbacene macke koje znam od malih sapica. Kuvam ih sama i hranim ih u par grupica, neke mi i iz ruke jedu(desna ruka mi je skroz u oziljcima, jer macka Luna ova crna sa slike stisne mi ruku sa kandzicama). A imam i kod kuce macku koja je razmazena i posebnu hranu voli. I zato retko nekome uplacujem, jer jedva i ovo postizem. Moram da ih cuvam od automobila, trovaca i pasa(narocito vlasnickih). Nekada je naselje u kome zivim bilo mirno, jer tu su samo kuce i svaka je kuca imala svoje zivotinje o kojima su brinuli, a onda su neki preminuli, neki otisli u inostranstvo, drugi se naselili i naselje je postalo divlje. Joj,duse male,e kod mene je slučaj da ja cim vidim macku na ulici donesem kuci,moja macija ekipa koju ja posedujem je sa ulice,jednog mačka Cikija sam našla blizu svoje kuce,zamislite u momentu kada sam ga uzela u ruke,zapnem i iskoci mi zglob,nisam ni osetila tu bol u tom trenutku,znam samo da sam bila srećna sto sam ga donela kuci e posle je noga pocela da otice,menja boje dva meseca ali nema veze,zatim imam Findusa,jadnicak u centru kod autobuske popeo se na tuju,poplasio se saobraćaja,orila se Kikinda od njegovog mjaukanja,jedno cetiri metra sa visine je pao dole,svi su gledali i niko ga nije hteo,i uzeli smo ga mi,i zamislite iako je povredio nogu,Hodao je dve nedelje na tri jer se ugruvao,nije macak vec macka,omacila je 5 beba i i dalje je Findus😁 kao macak
2025 02 25
> MarianneMary: > Mozda vam ovaj tekst pomogne, pisem ga iz vise delova > ''Od jačine vezanosti i prirode odnosa zavisi i intenzitet bola > Iako svi reagujemo individualno, nivo tuge zbog ove vrste gubitka prvenstveno zavisi od činilaca kao što su naša starosna dob, tip ličnosti, starost ljubimca i okolnosti njegove smrti. Generalno, što je ljubimac bio značajniji za nas, to će emocionalni bol biti jači. > Uloga koju je životinja odigrala u našem životu takođe ima bitnog uticaja. Recimo, ako je kućni ljubimac bio i radni pas, službena ili terapijska životinja, ne samo da ćete patiti zbog gubitka prijatelja već i zbog kolege, gubitka tima i emocionalne podrške na koju ste navikli. Ako ste živeli sami sa kućnim ljubimcem, mirenje sa njegovim gubitkom može biti još teže. Ako, recimo, niste mogli da mu priuštite skupo veterinarsko lečenje da biste mu produžili život, možda ćete čak osećati duboki osećaj krivice. Ljudi, međutim, uglavnom u takvim situacijama žrtvuju skoro sve da ljubimcu pomognu što je moguće više. > Iako je gubitak neizbežni deo života sa ljubimcem, postoje zdravi načini da se nosite sa ovim bolom i pomirite se sa svojom tugom, kao i svakom drugom neminovnošću, a kada za to dođe vreme, u svoj život primite novog drugara, koji ne treba i ne može da zameni prethodnog, već da nastavi taj prirodni krug davanja i primanja ljubavi. Hvala Vam puno na ovom postu psiholoske smernice,ima smisla,duboko ima smisla,pronašla sam se u njemu,analizirajući sebe kroz ove dane,pocevsi od petka,sok, neverica,zatim spoznaja tek sutra,rupa u stomaku,kao neka praznina,knedla u grlu,kao novu jako da udahnem a ne mogu,suze,krivica,prebacivanje,bes ali na sebe,ima tu dosta emocija pomešanih,cas se nasmejem cas placem
2025 02 25
1 2 3