Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Gubitak ljubimca

> Esprit21: > Utehe nema, osim nade da cemo se jednog dana naci sa njima. Volite ih dok su tu, razmazite ih, to su jedina bica koja vas vole vise nego sebe i bez interesa. Bilo da izadjete na 10 minuta ili na 10 sati, jednako se raduju kad se vratite. Posvetite im vreme, igrajte se, vodite ih sa sobom gde god mozete, nemojte ih napustati ili ostavljati ako se preselite u drugi grad, mesto, drzavu, kontinent. Vodite ih sa sobom uvek, jer oni su deo porodice i nikada vas ne bi napustili da je situacija obrnuta. A kad odu, tamo gde su cekace nas verno kao i ovde sto su cekali, a do tada vasi psi bi najvise voleli da nahranite nekog njegovog krznenog drugara kojeg zivot nije mazio, da mu pomognete da nadje dom ili sto da ne, da ga udomite. > > MissDiva: > Meni veliku sreću čini to što kupujem hranu za ulične pse i mačke, mazim ih i učestvujem u akcijama. Pa na taj način uzvratim za svu ljubav koju su oni meni pružili. Probajte, uvek pruži neki mir i olakšanje kad znate da ste nešto lepo učinili. > Isto, samo sto sam se razocarala u te akcije, pojedince i udruzenja. Mnogo je prevaranata i svasta sam cula cak i za udruzenja za koja sam mislila da ne zloupotrebljavaju zivotinje... Mislim da sam pre neki dan dala poslednju donaciju i da je to od mene poslednje nakon svega. Zao mi je zivotinja jer su mnogi preko njihovih tuznih sudbina napunili svoje dzepove i uzimali placeve i kuce na svoje ime. Pomazite pojedincima, ne udruzenjima. Prepoznacete ih po losem zdravlju od stresa i ne spavanja. Oni to rade svim svojim srcem i zrtvuju svoje vreme i zdravlje.
2025 02 24
> SnupiiCarli: > > zvezdara123: > > Pomolite se da je sanjate i bar na taj način uradite sve to što mislite da ste propustili... > > Snovi su čudo! > 🌈Da,da se nadjemo ispod Duginih mosta, verujem da me ceka ona tamo iako je ne vidim sada,ja se nadam da me ona ceka i da je sada nista ne boli Koliko god nam je tesko moramo da prihvatimo da smo smrtni i mi i nasi voljeni ljubimci ili voljene zivotinje o kojima se staramo. Uteha ostaje u tome da su imali lep i ispunjen zivot i da su nas zivot oplemenili i pruzili nam puno radosti.
2025 02 24
> MarianneMary: Pomazite pojedincima, ne udruzenjima. Prepoznacete ih po losem zdravlju od stresa i ne spavanja. Oni to rade svim svojim srcem i zrtvuju svoje vreme i zdravlje. Neka hvala. Vise nista ne dajem, zadnji put poslala pre neki dan i to je to od mene. Pomagala sam i udruzenjima i pojedincima dok nisam saznala i procitala neke stvari i tu sam izgubila poverenje. Od toga da su kupovali kuce i parcele na svoje ime, preko toga da kucice koje drze u placenom smestaju za sta im se pare salju iz inostranstva oni reklamiraju kao spasene i traze donacije za hranu, za ovo, za ono, svadjalacka udruzenja koja vire iz dupeta poznatih licnosti jer im doniraju, a oni uvek spasavaju male, bele, cupave ili rasne pse koji se lako udome, do laznih zastitara rumenog Nikole, Andreinog utocista, onih koji kradu slike sa stranih profila i predstavljaju ih kao zivotinje koje su oni pronasli, spasili uz neke srcecepajuce price da ganu sto vise ljudi i dobiju sto vise donacija, pa sve do prica o jednom poznatom udruzenju kojem sam i sama donirala dosta da je o njima snimljen prilog da krijumcare pse. Retko ko je usao u tu pricu cistog srca i zbog brige o zivotinjama. Vecina ih je usla jer su u njima videli zlatne koke i priliku da ne rade nista i dobiju pare za taj nerad preko tudjih grbaca. Od sada jedino mogu licno da pomognem ako naletim na neku zivotinju i to je to. U ovoj drzavi je mnogo toga trulo, pa i ono sto treba da bude humanitarnog karaktera. Mnogo lesinara. Zao mi je samo zivotinja jer uvek ispastaju u blizini ljudi na ovaj ili onaj nacin.
2025 02 24
Bogami oni koji to rade iz ljubavi i iz srca, uzimaju najvise mesance koji su bas ugrozeni i kojima niko nije hteo da pomogne. Na svojoj grbaci imaju i nekoliko stotina pasa, a neki i na desetine macaka i ostalih zivotinja. Ne mogu da zamislim koliko im je tesko. Hrana, veterinar, sve to papreno kosta. Ako niste primetili neki koji su se brinuli o zivotinjama umrli su i to mladi, neki su bas upropastili svoje zdravlje.
2025 02 24
> MarianneMary: > Bogami oni koji to rade iz ljubavi i iz srca, uzimaju najvise mesance koji su bas ugrozeni i kojima niko nije hteo da pomogne. Na svojoj grbaci imaju i nekoliko stotina pasa, a neki i na desetine macaka i ostalih zivotinja. Ne mogu da zamislim koliko im je tesko. Hrana, veterinar, sve to papreno kosta. Ako niste primetili neki koji su se brinuli o zivotinjama umrli su i to mladi, neki su bas upropastili svoje zdravlje. Da,u pravu ste,nakon moj imate,istina,ljudi koji su iskreni i puni ljubavi uglavnom su predani malim stvorenjima i zbog te svoje posvećenosti i brige o njima daju se potpuno,i razbole se,sto srcane smetnje,stitna itd bas se stresiraju,a iz ličnog iskustva znam da pevaljke narodnog sunda koriste jadne životinje kada vide da im je karijera u izmaku pa daj sta das,bivša svekrva,kikindska pijandura,propala pevaljka je da bi privukla pažnju ljudi jer Boze moj niko me ne slusa,ne pevam nigde daj da na emocije ljudi udarim pa Cu da pričam kako ja volim životinje a kuci otrovala tri u jednom danu,zlo nevidjeno,i na kraju joj se to vratilo,psihički je obolela,corkirana bila,ljudi su zaista zli,zato sam se i predala mojim malim prijateljima,mojoj ćerki i meni sada kada smo izgubili Masu prave društvo 5 malih mackica,i zamislite sve imaju zvoncic oko vrata na ogrlici,bebe moje mile i drage
2025 02 24
> MarianneMary: > Bogami oni koji to rade iz ljubavi i iz srca, uzimaju najvise mesance koji su bas ugrozeni i kojima niko nije hteo da pomogne. Na svojoj grbaci imaju i nekoliko stotina pasa, a neki i na desetine macaka i ostalih zivotinja. Ne mogu da zamislim koliko im je tesko. Hrana, veterinar, sve to papreno kosta. Ako niste primetili neki koji su se brinuli o zivotinjama umrli su i to mladi, neki su bas upropastili svoje zdravlje. Ako mislimo na istu osobu, dragog Ivana, on je bio jedan od retkih koji su iskreno u tome. Kao sto rekoh, ima mali broj onih koji su srcem u svemu tome i zaista zele da pomognu, a vecina ih pripada onom delu koji bi da se okoristi. Ja sam naivno usla u sve to, pomagala misleci ljudi su iskreno u tome, a ispostavilo se sve prevarant do prevaranta na ovaj ili onaj nacin. Tako da sam zavrsila sa tim, jer nemam vremena da ih proveravam. Znam samo da je i hordasenje lose i cesto opet vise stete nego koristi za zivotinje kad se hordasi i skuplja, a nema se uslova.
2025 02 24
> Esprit21: > > MarianneMary: > > Bogami oni koji to rade iz ljubavi i iz srca, uzimaju najvise mesance koji su bas ugrozeni i kojima niko nije hteo da pomogne. Na svojoj grbaci imaju i nekoliko stotina pasa, a neki i na desetine macaka i ostalih zivotinja. Ne mogu da zamislim koliko im je tesko. Hrana, veterinar, sve to papreno kosta. Ako niste primetili neki koji su se brinuli o zivotinjama umrli su i to mladi, neki su bas upropastili svoje zdravlje. > Ako mislimo na istu osobu, dragog Ivana, on je bio jedan od retkih koji su iskreno u tome. Kao sto rekoh, ima mali broj onih koji su srcem u svemu tome i zaista zele da pomognu, a vecina ih pripada onom delu koji bi da se okoristi. Ja sam naivno usla u sve to, pomagala misleci ljudi su iskreno u tome, a ispostavilo se sve prevarant do prevaranta na ovaj ili onaj nacin. Tako da sam zavrsila sa tim, jer nemam vremena da ih proveravam. Znam samo da je i hordasenje lose i cesto opet vise stete nego koristi za zivotinje kad se hordasi i skuplja, a nema se uslova. Da mislim na Ivana, ne pratim prevarante i oni me ne zanimaju. Hordasenje je vec nesto drugo, to je sakupljanje a zivotinje budu gladne bez ikakve brige i nege. Nadam se da ce ovo zlo koje podstice ''zlo nad zivotinjama'' otici u v*a*ju mater i da ce se zakoni postovati, da se olaksa ljudima koji se istinski brinu o njima.
2025 02 24
Dragi Ivan,neka mu je večna slava,po poslednjeg dana se brinuo o njima,i upamtila sam jednu njegovu rečenicu cinite uvek dobro,cak i onda kada vas drugi sputavaju u tome,da kada se okrenete iza sebe znate da je Vas zivot imao smisla😢😥Zasto svi dobri ljudi odlaze mladi a ostaju zli toliko dugo na zemlji da se mi svi zlopatimo sa njima?Ja uvek ispravljam neke krive Drine,lupam glavu,sto ovo,zasto ono,sto je ovaj ovakav,onakav,kako moze i na kraju me zezaju zdravstveni problemi,samo nesto prebiram po glavi i glupaca dozvoljavam da me svi povrede,umesto da kažem Mars u pizdu materinu,ja cmizdrim i patim zajedno sa mojim mačkama i cerkom
2025 02 24
> MarianneMary: Ja inace ne koristim drustvene mreze, ali sam napravila profile kako bih mogla da pratim i pomazem. Posto nemam vremena da se tome posvetim, osim kad nekad naletim na zivotinju pa odem do radnje da kupim nesto i dok se vratim njih nema, a ja onda gubim jos pola sata jureci po okolnim ulicama da ih nadjem i tako ostanem za platicnim cinijama, vodom i najskupljim salamama u rukama, rekoh ajde da makar doniram onima koji imaju vremena da se tome posvete. I vremenom sam svasta saznala o tim navodnim zastitarima, pojedincima i udruzenjima da su mi se svi u kompletu zgadili. Prvo sto se medjusobno mrze jer jedni na druge gledaju kao konkurenciju i podmecu jedni drugima nogu, gde se naravno ne vodi racuna o zivotinjama nego o donacijama kao primarnom cilju, pa preko laznih slika i objava ukradenih sa stranih profila, hordasenja, laganja, skupljanja invalidnih zivotinja jer na njih se najvise ljudi sazali i donira i jos mnogo toga. Prevaranti su mastoviti, bez obraza, morala i ne prezaju ni od cega. A videli smo to i ovde jer je i ovde bilo laznih humanitaraca koji su skupljali za komsijku decu i zivotinje pa prebegli na novi profil kad su na starim uhvaceni i sad pritajeno rade. Uglavnom cela ta prica je mucna kad udjes naivno i imas jednu sliku u glavi, a onda cujes i vidis sve te lazi i obmane, shvatis zasto je izmedju ostalog i zemlja i sve tamo gde jeste, jer su u sustini svi do srzi kvarni. Ono sto valja cuti i radi, gleda svoja posla, otislo preko, ne cuje se i ne vidi jer su oni drugi glavni i vode rec. Neka je zivotinjama Bog u pomoci, ali ovde ce jos mnogo vode da protekne dok se stvari ne srede jer je veliki novac u pitanju i niko nema interesa da to sredi bas zbog toga.
2025 02 25
Ono sto sama radim to je da svakodnevno hranim macke na ulici bilo ih je 14, sad ih je od pre neki dan 13. To su zapostavljene ili odbacene macke koje znam od malih sapica. Kuvam ih sama i hranim ih u par grupica, neke mi i iz ruke jedu(desna ruka mi je skroz u oziljcima, jer macka Luna ova crna sa slike stisne mi ruku sa kandzicama). A imam i kod kuce macku koja je razmazena i posebnu hranu voli. I zato retko nekome uplacujem, jer jedva i ovo postizem. Moram da ih cuvam od automobila, trovaca i pasa(narocito vlasnickih). Nekada je naselje u kome zivim bilo mirno, jer tu su samo kuce i svaka je kuca imala svoje zivotinje o kojima su brinuli, a onda su neki preminuli, neki otisli u inostranstvo, drugi se naselili i naselje je postalo divlje.
2025 02 25
Nabavite novog psa slicnog 🥰
2025 02 25
Mozda vam ovaj tekst pomogne, pisem ga iz vise delova ''Od jačine vezanosti i prirode odnosa zavisi i intenzitet bola Iako svi reagujemo individualno, nivo tuge zbog ove vrste gubitka prvenstveno zavisi od činilaca kao što su naša starosna dob, tip ličnosti, starost ljubimca i okolnosti njegove smrti. Generalno, što je ljubimac bio značajniji za nas, to će emocionalni bol biti jači. Uloga koju je životinja odigrala u našem životu takođe ima bitnog uticaja. Recimo, ako je kućni ljubimac bio i radni pas, službena ili terapijska životinja, ne samo da ćete patiti zbog gubitka prijatelja već i zbog kolege, gubitka tima i emocionalne podrške na koju ste navikli. Ako ste živeli sami sa kućnim ljubimcem, mirenje sa njegovim gubitkom može biti još teže. Ako, recimo, niste mogli da mu priuštite skupo veterinarsko lečenje da biste mu produžili život, možda ćete čak osećati duboki osećaj krivice. Ljudi, međutim, uglavnom u takvim situacijama žrtvuju skoro sve da ljubimcu pomognu što je moguće više. Iako je gubitak neizbežni deo života sa ljubimcem, postoje zdravi načini da se nosite sa ovim bolom i pomirite se sa svojom tugom, kao i svakom drugom neminovnošću, a kada za to dođe vreme, u svoj život primite novog drugara, koji ne treba i ne može da zameni prethodnog, već da nastavi taj prirodni krug davanja i primanja ljubavi.
2025 02 25
''Proces tugovanja nakon gubitka kućnog ljubimca isti kao i posle gubitka bliskog čoveka Svako tugovanje je izuzetno individualno iskustvo. Kod svih ljudi se odvija u fazama i tada se doživljavaju različita osećanja kao što su poricanje, bes, krivica, depresivne epozode, da bi se na kraju došlo do prihvatanja. Prvi nivo je najintenzivniji, jer je uvezan i sa stanjem šoka, ujedno je i najduži, a zatim postepeno postaje kraći i manje intenzivan kako vreme prolazi. Ipak, čak i godinama nakon gubitka, neki prizor, zvuk, susret sa sličnim ili bilo kojim drugim ljubimcem, datum godišnjice… mogu da pokrenu uspomene koje će vas preplaviti snažnim osećajem tuge. Ovaj proces se ne može „prisiliti“ da prođe ili požuriti, i ne postoji „normalan“ raspored za tugovanje. Neki ljudi počinju da se osećaju bolje nakon više nedelja ili mesecima, dok se kod nekih meri godinama. Bez obzira na to, važno je biti strpljiv, dati sebi vremena i dozvoliti da se proces prirodno odvije.''
2025 02 25
''Pustite tugu da izađe iz vas, ne sputavajte je Osećaj tuge, šoka ili usamljenosti normalna je reakcija na gubitak voljenog ljubimca, a izražavanje ovih osećanja ne znači da ste slabi. To samo znači da žalite zbog gubitka životinje koju ste voleli, i zbog toga nipošto ne bi trebalo da se stidite i da ga sputavate. Pokušaj da ignorišete svoj bol ili ga sprečite da ispliva, na duži rok samo će pogoršati situaciju. Za suštinsko isceljenje potrebno je suočiti se sa svojom tugom i aktivno se nositi sa njom. U ovom slučaju verovatno će vam trebati manje vremena da se izlečite, nego ako bol zadržavate u sebi. Možda će vam pomoći i da pišete o svojim osećanjima i razgovarate o njima sa drugima koji saosećaju sa vašim gubitkom. Naravno, biće ljudi koji će smatrati da preterujete i koji neće razumeti ono što osećate, sa njima se nemojte prepirati i gubiti energiju – oni jednostavno nisu doživeli to iskustvo i ne mogu da vam pruže razumevanje koje vam je u tom trenutku potrebno. Načini zdravog suočavanja sa ovim tipom gubitka, važno ne preći granicu Tuga i žalost su normalni i prirodni odgovori na smrt. I ovde će pomoći jedino vreme, a evo nekih rituala koji će vam gubitak učiniti podnošljivijim i pomoći da ne pređete granice zdravog žalovanja: Ne dozvolite da vam bilo ko govori kako bi trebalo da se osećate. Vaša tuga je samo vaša i niko drugi ne može i ne treba da vam kaže kada je vreme da „krenete dalje“ ili da „prebolite“. Dopustite sebi da osećate sve što osećate bez sramote, griže savesti ili sputavanja. U redu je biti ljut, plakati ili ne plakati. Takođe je u redu i da se smejete, da pronađete trenutke radosti i puta ka izlasku iz ovih osećaja.
2025 02 25
''Pričajte sa drugima koji su izgubili kućne ljubimce. Ako vaši prijatelji ili članovi porodice nisu blagonakloni prema vašem osećaju, jer ne razumeju koliko vam je ljubimac značio, pronađite nekoga ko to može. Kada osetite da je vreme i da to možete, negujte redovne rituale gledanja snimaka, fotografija i srećnih trenutaka iz vašeg zajedničkog života. Sećanje na lepe stvari, zabavu, ljubav koju ste delili sa kućnim ljubimcem i to na koji način je proživeo svoj životni vek sa vama, može vam pomoći da krenete dalje, a njega pustite da ode „iza duge“. Pazite na sebe. Stres zbog gubitka kućnog ljubimca može da iscrpiti energiju i vaše emocionalne rezerve. Provodite vreme sa ljudima kojima je stalo do vas i koji vas razumeju, hranite se zdravo, dobro se naspavajte i redovno vežbajte, jer će sve to pomoći da poboljšate raspoloženje. Ako imate druge kućne ljubimce, pokušajte da održavate svoju uobičajenu rutinu. Preostali ljubimci će takođe osetiti gubitak kada kućni ljubimac umre a vaša tuga može duboko da ih uznemiri jer oni sve osećaju. Održavanje svakodnevnih rutina pa čak i povećavanje vremena vežbanja i igranja, neće doneti korist samo ostalim kućnim ljubimcima, već će umnogome pomoći i vama. Pronađite neku novu aktivnost i ispunite vreme volontiranjem, aktiviranjem zapostavljenog hobija, pohađanjem nekog kursa ili predavanja, pomaganjem prijateljima, spasilačkim grupama ili skloništima za beskućnike ili životinje. Kada za to dođe vreme, i uzimanjem drugog kućnog ljubimca, mada je i to takođe individualno.''
2025 02 25