Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Uplate na racun

Pozdrav devojke, dugo vec i cesto prodajem stvari na sajtu, uglavnom idu prvo uplate na racun. Pre neki dan sam procitala da vise uplata na racun od strane razlicitih lica moze da se oporezuje.. da li je neko jmal taj problem? Hvala
2025 02 24
Pa mislim da se tu gledaju i neke druge stvari, iznosi, oni prate i u Pošti i kurirskim službama aktivnosti tj. slanje paketa, kvanitet, učestalost itd. U problemu su oni koji prodaju novu robu na crno, tipa IG stranice koje uvoze robu, nemaju dokumentaciju i prodaju kao fizička lica bez plaćanja poreza itd. Prodaja ličnih polovnih stvari se ne oporezuje, mi smo kupovinom ovih stvari već platiti PDV, porez itd. kad smo ih kupili u radnji. Ovo je kao da se ode na tipa najlon pijacu, stari buvljak i sl. i prodaje neka "starudija" iz kuće, ili prodaja polovne veš mašine na kupujemprodajem.
2025 02 24
Nadam se da ne važi za nas ovde. I ja uglavnom primam na račun. Sad sam baš stavljala stvari za bebu i bilo bi jako glupo da se bilo šta naplaćuje za tako sitne stvari...
2025 02 24
Nalozi koji se bave komercijalnom prodajom nove garderobe treba da se zapitaju. Mi imamo pravo da se resimo svojih licnih polovnih viskova. Isto kao i kad udjes na neke druge sajtove gde se prodaje npr polovan namestaj, polovne knjige...
2025 02 24
Time mogu da se bave kada rese sve one sa tetkama po inostranstvu, fantomskim firmama koje su osnovane sa 100 evra kapitala i ciji su vlasnici dobijali poslove preko veze, a isto tako preko noci postajali milioneri, racune u stranim bankama, offshore kompanije, cerke firme, fiktivne vlasnike, kraduckanje, kofercice, kartele, mafijanje, klanove, poreske rajeve gde cuvaju pare, sav pokraden novac gradjana itd. Spisak je dugacak i time treba da se bave. Nego, ne znam gde ste to procitali, ali mi se ne svidja sto su ljudi uvek u grcu i strahu od onih koji mafijaju i kradu.
2025 02 24
Cisto sumnjam da cemo mi mali (sa 2-3 prodaje mesecno) da im zapadnemo za oko. Ako krenu ponovo u lov na vestice prvo ce stradati ta veca komercijalna prodaja na crno i prodavci kojima ta pozamasna zarada leze na racun kao fizickim licima. A tek bi tad nastao haos.
2025 02 26