Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Jeftinije postarine?

> DoliBlack: > 450 je cena ako se šalje na adresu, tako da je možda pošiljalac mesto poštanskog broja dao celu adresu pošte i onda vam je stiglo u poštu, ali na pogrešan način, što naplaćuju po redovnoj ceni. E ovo se isto često dešava. Da bi se izbeglo, savet da se ne daju adrese kad se preuzima na Pošti - jer nisu potrebne. Pošiljalac ako nije upućen u ovaj način slanja izdiktira sve dobijene podatke, pa dođe do zabune, pa što kažete, ode na adresu pošte kao privatnu adresu primaoca i cena bude u skladu sa tim.
2025 02 25
Meni je skoro dosla neka decija garderoba, paket velik bas, provericu cim dodjem kuci kilazu, ali ispod 8kg nije bilo, mozda i vise, 600din doslo za naplatu Tako da mi ovo sa 450din nije jasno, pritom sam slala nesto za Bgd, isporuka u posti, doslo cini mi se tih 200din, samo mora da se naglasi da je isporuka u posti prilikom samog slanja. Ako nije naglaseno, oni salju po redovnim cenama.
2025 02 25
Bice da je zbog date adrese pogrešno upisano i naplaćeno kao dostava kući. Tu se iznos poklapa. Jedan deo zaposlenih u posti nije upućen u post ekspres sa ličnim preuzimanjem, pa se nekad čude datoj adresi, jer im se ne poklapa sa adresom poste. Ja gledam najpovoljniji iznos, jer u poslednje vreme često kupujem ovde i na Limundu, pa za lakši paket do 500 gr, tražim post ekspres sa preuzimanjem u posti, to je 300 dinara, a za tezi koji verovatno ide preko 1 kg, tražim cc paket, to je 340 dinara do 3 kg težine. Isto tako i šaljem uz dogovor. Cc mi stiže uglavnom sutradan, kao i post ekspres. Npr. kozne cizme sa debljim gumenim djonom su preko 1 kg, pa je jeftiniji cc paket. Kad se šalje od kuće, nije moguće slati sa ličnim preuzimanjem
2025 02 25
Mene jedino spasava sto preko firme imam ugovor sa GLS brzom postom i uvek naglasim to kada neko nesto kupuje kod mene, imam od njih povoljnu cenu i naplacujem postarinu 240din. Uzasno su skupe svuda dostave
2025 02 26
Primila sam danas CC paket, tezine 330 gr. Otkup je bio 500 rsd. Postarina 460 + postarina za otkup 85 rsd.
2025 02 26
Pouzecem je sve dosta skuplje, ja obavezno uplatim prethodno na račun
2025 02 26
> jacaikaja: > Pouzecem je sve dosta skuplje, ja obavezno uplatim prethodno na račun Zena nema racun, a mene mrzelo u Postu za PostNet. Mada po kalkulatoru Poste nikako ne dolazim do 460 rsd.
2025 02 26
Ako hocete da vam postarina bude manja uplatite pa da bude bez otkupnine. Neki od nas nemaju racun. Kupila sam prosle nedelje lepu haljinu ovde, ona je bila 500din. cc paket sa otkupninom bio je 1045din. i to je to. Nisam mogla taj dan u postu da uplatim, ali nije mi problem kad je nesto bas lepo, a retko kupujem da platim malo vise.
2025 02 26
> DoliBlack: > Nema uopšte opcija po toj ceni od 450 din, osim ako nije pouzećem ili je neko od kuće slao pa naplaćuju 50 din više. 100 dinara više košta to sad.
2025 02 26
Pripazite svi kad šaljete a i preuzimate pakete jer prave strašne greške na šalterima. Ja sam jednom slala 5 paketa tražila kao Isporuka u Pošti, ona stavila PostRestant, još sam je pitala za cenu, ona mi kaze "To je to, sigurno je poskupelo opet", I ja rekoh ajde dobro, valjda ona zna bolje or mene. Pošto nije htelo da prihvati za 3 paketa broj Pošte, ona je ukucala adrese Pošti i onda su mi se 3 paketa vratila, pa sam morala da odbijem i da trčim u Poštu da radim ispravku adrese. Danas mi je stiglo na Poštu, devojka je tražila Isporuku u Pošti, oni su poslali Postrestant jer misle da je to isto, košta me 420 din umesto 300. Što se tiče preuzimanja, jednom mi je bilo 900 i nešto din, ja sam pitala, i ona kao "To je to, tako je u sistemu". Sutradan pitam drugu ženu, ispostavilo se da je pogrešno upisana kilaža i tipa umesto 1kg je bilo 10kg (lupam broj jer se ne sećam). Naravno to sam mogla odmah po preuzimanju da ispravim na šalteru, ali već sledećeg dana, gotova priča a "Koleginica je nova". Hoću da kažem, moramo svi da obratimo pažnju, jer iako nije naša a ni greška pošiljaoca, ako im se ne skrene pažnja na propust blagovremeno, mi svakako na kraju plaćamo. Nažalost ne možemo očekivati da će sve uvek biti kako treba, nekad ne znaju, nekad su gužve pa negde pogreše itd.
2025 02 27
Meni je na Limundu član hteo kao postrestant da pošalje, kad sam tražila lično preuzimanje u posti, mislio je da je to isto, ali sam ja objasnila da mora da naznaci lično preuzimanje sa postanskim brojem poste i onda je sve stiglo kako treba
2025 02 27
> jacaikaja: > Meni je na Limundu član hteo kao postrestant da pošalje, kad sam tražila lično preuzimanje u posti, mislio je da je to isto, ali sam ja objasnila da mora da naznaci lično preuzimanje sa postanskim brojem poste i onda je sve stiglo kako treba Jasno, samo što je mene radnica na šalteru ubeđivala da je to isto, a ja tada nisam znala bolje i mislila sam "Valjda oni znaju svoj posao bolje od mene". Ispostavilo se da ne znaju.
2025 02 27
Od tad koristim Poštinu aplikaciju i sama prijavljujem pakete, i više nikad nisam imala problem pri slanju.
2025 02 27
> Vizantija75: > Ja sam juče poslala kao cc paket ( farmerke) . Poštarina je bila 340 din. I jas se neki dan šokirala da je ista cena za CC i za paket koji mi je bio težak 200 gr i za jedan od 2 kg.
2025 03 04
1 2