Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Gde donirati garderobu?

Zanima me gdje u Beogradu, Batajnici ili Pazovi mogu donirati garderobu? Poslednji put u Zvečanskoj su mi rekli da ne prihvataju garderobu bez etiketa, a imam dosta nove garderobe, ali sam etikete već bacila. Pokušavam donirati jer prodaja ne ide, a želim pomoći onima kojima je najpotrebnije.
2025 03 16
Nosila sam dosta u dom Mose Pijade u Ustanickoj. I oni umeju da prave problem u skorije vreme, ali moze da prodje i dalje. Javi se ako ti treba detalja.
2025 03 16
Raspitajte se u vasoj crkvi,oni vas mogu uputiti na socijalno ugrozene porodice kojima ce odeca dobro doci Svako dobro i da vasa garderoba nadje prave ljude koje ce usreciti..
2025 03 16
> Krisstinaa01: > Poslednji put u Zvečanskoj su mi rekli da ne prihvataju garderobu bez etiketa Ja znam da su insistirali na računu sa hemijskog, ali ne na etiketama. Vidim koje ste lokacije naveli, ali ne znam koja je garderoba u pitanju? Čak i da je samo ženska, zašto ne date nekom domu za stara lica? Doduše, ja samo znam za onaj u Kumdoraškoj, i nisu rigorozni. Možete da se ponudite da Vi platite ptt, ako vam ne odgovara da sami odnesete, opet kažem, ne mora kod njih.
2025 03 16
Ima li neko informaciju za doniranja garderobe i obuce za sigurne kuće?
2025 03 16
Ostavim čisto u kutiji ili u papirnoj kesi, sa napisanom veličinom na istim, pored kontejnera. Skroz normalna praksa u nekim zemljama, čak i oni koji imaju prilično novca uzmu stvari koje su im potrebne a neko tako ostavi. Kada se sele, ljudi ostavljaju i nameštaj, knjige itd. Vidim da brzo neko pokupi uvek. Generalno imam praksu da stvari koje mogu biti korisne, a ne spadaju u kućno đubre, ostavim u kesi pored ili zakačim.
2025 03 16
Hvala puno!
2025 03 17
Ja sam uvek nosila u Zvečansku, sigurnu kuću i Svratište, al u poslednje vreme sam diretkno nosila samo u Svratište na Nbg (imaju dve lokacije Krfska 7a u gradu i Bulevar Arsenija Čarnojevića 145 na Nbg) i poslednji put su prihvatili 3 pune kese čiste oprane odeće bez dodatnih zahteva, mislim da sam nosila sad krajem januara. A pred Novu godinu je bila organizovana akcija prikupljanja nove i polovne odeće, knjiga i igračaka od strane Baba Višnjine čuvaonice, pravili su se novogodišnji paketići za Zvečansku i odnela sam kese sa polovnom odećom i polovnim knjigama, proverila sam pre nego što sam odnela da li sve može da bude polovno jer sam videla par sličnih takvih novogodišnjih akcija gde se insistiralo da sve bude novo.
2025 03 17
Ja sam nosila u Kolo srpskih sestara sto se tice Cacka,ali mislim da i u drugim gradovima ima to ili slicno udruzenje...nije bitno da li je novo ili ne,cak i ne traze da se opere iako ja to redovno uradim pre nego sto odnesem.
2025 03 17
Odlicno, hvalaa
2025 03 17
Zivela sam iznad svratista na novom Bgu, u broju 147 . Na zalost, moram vam reci da nacionalna manjina tamo dolazi meckama i kojecime po "pomoc" Evo da vam opisem i da tik ispred ulaza ima jedno mesto na koje sam se parkirala jer su mi prozori na cetvrom spratu i terasa bili iznad, pa drvo pa jos tri(neoznacena mesta, ali upotrebna), po zavrsetku ta tri mesta je vet stanica, a levo od svratista je bio Grandov frizer, nadam se da radi i dalje. Ulazi u zgrade su sa druge strane u odnosu na svratiste, preko puta vrtica Lane. Ostala su bocno, uz trotoar sa te strane, preko puta uz ogradu skole su mesta normalno prema ogradi. Pisem ovako, cisto ko ne veruje u ovo sta pricam. Mislim, ko ne veruje, jbg. Kontejneri na cosku su uvek bili puni "pomoci" kada tamo proberu. Cak se tete iz svratista nisu trudile ni da viskove proslede u ck i druga svratista. Bol u dupetu. Nosite cisto i oprano, nek bace oni, ako je vama tesko.
2025 03 17
> MissDiva: > Ostavim čisto u kutiji ili u papirnoj kesi, sa napisanom veličinom na istim, pored kontejnera. To baš nikako... Jer to pokupi uvek neko ko ne treba i kome ne treba...
2025 03 17
Kao sto DzoDzo napisa, ja sam imala prilike da vidim na drugim mestima, zato provereno nosite garderobu ako nosite ono sto nije za bacanje. Pored kontejnera ne ostavljam, jer imam očuvane moderne komade, koje mogu romi jedino da razvuku i prodaju na pijaci, a ja želim da stigne u prave ruke, sigurna kuca me prvenstveno zanima zbog dečijih stvari i onih za žene u tri -četiri veličine, koje nosimo moje starije ćerke, majka i ja.
2025 03 17
Romi kupe samo reciklažu za koju mogu dobiti novac, došli smo dotle da viđam penzionere oko kontejnera i to na izgled vrlo pristojne, sa nažalost verovatno izuzetno malim penzijama a verujem velikim radnim stažom. Meni apsolutno ne bi smetalo, da to što ja ostavim pored čisto i uredno, neko proda i kupi sebi hleb. U Svratište se uvek nosilo ono što piše na njihovom sajtu ili soc mrežama da u tom trenutku traže. Često nije garderoba, ali jesu nove igračke, slatkiši, društvene igre i tome slično. Sarađivali smo sa njima. Ljudi neinformisani donose svašta. To je dnevna igraonica za malo siromašniju decu, gde uglavnom dođu da se malo druže, da im pomognu oko domaćih zadataka i tome slično. Barem je tako bilo pre 10 god. A verujem da bacaju stvari koje su im višak, niko ne želi da uzme i tome slično. Evo jedna od njihovih objava npr: " Hvala vam što nas svakodnevno podržavate! Bez vas ne bismo mogli deci da pružimo sve što im je potrebno. ❤️ Od danas nismo više u mogućnosti da prihvatamo odeću i obuću koja ne odgovara uzrastu devojčica i dečak koji nam dolaze. Hvala vam na razumevanju. "
2025 03 17
> MissDiva: > Romi kupe samo reciklažu za koju mogu dobiti novac A nekom drugom bi i to značilo...
2025 03 17
1 2