Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Neplodnost i ostvarenje sna

Dobar dan, pre 2 godine postavila sam jednu temu što se tiče ne plodnosti, kako sam već 3 godine u braku i nikako da se desi trudnoća što mi je životni san ,iz očajanja sam vas pitala za jedan preparat Peruan Maca da li je neka od vas probala. Na to su mi neke od vas dale savete koje analize trebam odraditi što sam i poslušala. Dijagnostikovano mi je insulinska rezistencija uz policistične jajnike i hormonski disbalans (TSH) od terapije uveden je glucophage 750mg i letrox 75 i 50mg i dijeta na osnovu dijagnoze. Na ponovljenoj analizi krvi terapija ništa ne deluje... Već nedelju dana pokušavam doći do doktorke da mi promeni terapiju ali bezuspešno. Uz to počela sam da pijem MSN beauty čaj i hipo T čaj čula sam da ga hvale mnogo, da li neka od vas pije taj čaj i kakva su iskustva? Lečenje je počelo jula prošle godine i do sada uspela sam da skinem samo 7 kg a za vto mi traže bar još 15 , a napretka nema nikakvog... Ne znam više šta da radim
2025 03 17
Mojoj kumi se dogodila trudnoća posle 40-e, uz dijagnozu insulinske i razne terapije, kad je trebalo da ide na veštačku oplodnju, tako da mislim da svako ima svoje vreme, uglavnom kad prestane time da se opterećuje. Prijateljica je isto ostala trudna pred odlazak na veštačku i rodila posle jos jedno dete. Za ciste i miome znam za čaj hajdučice, koji to rešava i ne pije se u trudnoći, takodje i virak je čaj za sve ginekoloske probleme, imate i kapi, a prirodno je i ne utiče lose na ništa drugo. Želim Vam da se oslobodite prvenstveno napetosti i obradujete se neočekivano, te rodite zdravu bebu 🌈☀️
2025 03 17
> jacaikaja: > Mojoj kumi se dogodila trudnoća posle 40-e, uz dijagnozu insulinske i razne terapije, kad je trebalo da ide na veštačku oplodnju, tako da mislim da svako ima svoje vreme, uglavnom kad prestane time da se opterećuje. Prijateljica je isto ostala trudna pred odlazak na veštačku i rodila posle jos jedno dete. Za ciste i miome znam za čaj hajdučice, koji to rešava i ne pije se u trudnoći, takodje i virak je čaj za sve ginekoloske probleme, imate i kapi, a prirodno je i ne utiče lose na ništa drugo. Želim Vam da se oslobodite prvenstveno napetosti i obradujete se neočekivano, te rodite zdravu bebu 🌈☀️ Hvala Vam na odgovoru, znam da trebam prestati da se toliko opterećujem al je nekad to jače od mene, verujem da će jednog dana biti sve kako treba, živim za taj dan 🌸
2025 03 17
Jace od tebe? Duso,ja u najboljim godinama,25-6,pucam od zdravlja i energije,kinula nisam u zivotu,nikad lezala bolesna,ne znam dal sam imala bolnu mentruaciju... muz i ja zajedno skoro 10 godina,njega nikad nisam videla bolesnog za 10 godina,on sportista,nikad zapalio cigaretu,koristio drugu.. oboje preziremo alkohol. 2 godine pokusavamo i nista!!!! Odradili sve testove-nista!!!! Nikom nista nije jasno.. Kako bre???? Frustracija... i sve veca posle svake menstruacije. Niko tada nije pomenuo stres! A pogledaj nasu situaciju? Pogledaj sta stres moze!!! A ja nisam bila svesna... kada je na poslu postalo nepodnosljivo,samo sam se okrenula i otisla. Zato sto vise nisam mogla,jednostavno digla ruke od svega,i zaista resila da necu vise,ne znajuci,da sam zbog tog poteza,danas proslavila svojoj okanoj osmi rodjendan. Shvatila sam posle par meseci. I uverena sam da je to bio problem. Imam i potvrdu.. kad je dosla odluka da imamo jos jedno dete,znala sam za jadac! Da skratim,prvo dete pokusavali 2 godine,drugo iz prvog pokusaja!
2025 03 18
Drugarica imala neku supljinu u materici,muzu odstranjen testis zbog karcinoma,plus svega jos. Dvoje dece ko od sale. Da ne nabrajam sad slucajeve iz okoline,a imam ih puno,gde su ljudi imali pregrst zdravstvenih problema i ko od sale pravili decu i obrnuto. Ima tu mozda i nekih sitnica,gde dosta parova gresi,i bukvalno zbog gluposti dugo ne mogu da urade nista. Ako zelis,javi se u inbox,mozda mogu dati par saveta,koji svakako ne skode... za dve godine istrazivanja se svasta moze nauciti.
2025 03 18
Drugarica imala neku supljinu u materici,muzu odstranjen testis zbog karcinoma,plus svega jos. Dvoje dece ko od sale. Da ne nabrajam sad slucajeve iz okoline,a imam ih puno,gde su ljudi imali pregrst zdravstvenih problema i ko od sale pravili decu i obrnuto. Ima tu mozda i nekih sitnica,gde dosta parova gresi,i bukvalno zbog gluposti dugo ne mogu da urade nista. Ako zelis,javi se u inbox,mozda mogu dati par saveta,koji svakako ne skode... za dve godine istrazivanja se svasta moze nauciti.
2025 03 18
Hvala i Vama na odgovoru,drago mi je što ste uspeli ❤️ meni je 24 ulazim u 25 za 2 meseca, znam da sam mlada i ima vremena još uvek nije ništa kasno al ljudska psiha je nekad čudo, potiskujem to ja nekako i trudim se da toliko ne razmišljam al se nekad desi da ispliva na površinu i to je užasan osećaj , kad nešto od srca želiš a nemoćan si al doćiće sve to na svoje kad bude trebalo u čuda verujem , znam da će jednog dana doći i moje čudo a na meni je do tad da se izlečim ako je moguće ili bar da držim pod kontrolom sva ta stanja
2025 03 18
onda sam ja matora 🤣🤣🤣 rodila sam sina u 23 cerku u 26 sad imam 28. Imala sam isti problem 3 godine zdrava ja, zdrav muz onog trenutka kad sam rekla sebi da ne zelim da se opterecujem oko toga i pomirila se sa cinjenicom da ne mogu da rodim posle par meseci sam saznala da sam u drugom stanju. Kada sam rekla ne zelimm vise decce jer mi sinn jede džigericu onda sam saznala da cu postati majka 2 put i to devojcici. 🥰 polako samo bez nervoze i moja sestra nije mogla.. prvo dete dobila sa 20 posle toga kada je zelela ponovo 7 godina nije mogla bilo je sve okej sa njom i sa muzem morali su na vantelesnu sada imaju blizance 🥰
2025 03 18
Ja sam pokusavala 10 godina,nista... Pocela da pijem Femisan A zbog neredovne menstruacije,vratio mi je u normalu za mesec dana. Ostanem trudna nekako,spontani..prvi,pa drugu,pa treci pa cetvrti. Pocela da pijem Folna kiselinu na svoju ruku jer sam po laboratorijskim analizama shvatila da je imam manjka,zatrudnim opet posle mesec dana koriscenja,ali opet od samog pocetka krvarenje. Sreca u nesreci,dobijem Koronu(prvi talas),brzo na analize,povecan D dimer,i celu trudnocu sam dobijala inekcije svaki dan(misleci da je povisen zbog korone). Zatrudnim opet posle par godina(za svaki slucaj su mi odmah uveli inekcije-D dimer opet visok) Da bi se na kraju saznalo da imam nekoliko vrsti trombofilija,i zapravo je to glavni razlog bio svo vreme mojoj "neplodnosti". U danasnje vreme se to ne proverava tek tako,po meni bi trebalo,jer se tek sad saznaje da je ona jedan od vodecih uzroka pobacaja.
2025 03 18
Meni ja fascinantno da posle toliko pobacaja,i toliko godina pokusavanja da se niko od doktora nije setio trombofilije!!!!!! Uh kako sam besna sad!
2025 03 19
Niko...da nije bilo Korone,ne bih ni saznala da imam,kao ni moj brat,sestra,moj otac je preminuo od tromba neposredno pre toga(nije znao da ima trombofiliju),kao ni ko zna koliko generacija sa njegove strane unazad koji su umirali od tromba,infarkta itd itd..kao sto cu i ja moje cerke morati da testiram kad napune 14 godina... Eto..da nije bilo korone,moje ko zna koje trudnoce po redu(ali prve uspele,Bogu hvala),mozda bi i mi otisli na isti nacin i ja vetovatno nikad ne bi ni uspela da dobijem bebice Malo sam skrenula sa teme,ali poenta cele price je da bi po meni trebale zene da se testiraju na to,pogotovo one koje duzi vremenski period ne mogu ostati trudne ili izneti trudnocu do kraja
2025 03 19
> Zorana333: > onda sam ja matora 🤣🤣🤣 rodila sam sina u 23 cerku u 26 sad imam 28. Imala sam isti problem 3 godine zdrava ja, zdrav muz onog trenutka kad sam rekla sebi da ne zelim da se opterecujem oko toga i pomirila se sa cinjenicom da ne mogu da rodim posle par meseci sam saznala da sam u drugom stanju. Kada sam rekla ne zelimm vise decce jer mi sinn jede džigericu onda sam saznala da cu postati majka 2 put i to devojcici. 🥰 polako samo bez nervoze i moja sestra nije mogla.. prvo dete dobila sa 20 posle toga kada je zelela ponovo 7 godina nije mogla bilo je sve okej sa njom i sa muzem morali su na vantelesnu sada imaju blizance 🥰 Drago mi je što ste uspeli ❤️
2025 03 19
> OlgaHana: > Ja sam pokusavala 10 godina,nista... > Pocela da pijem Femisan A zbog neredovne menstruacije,vratio mi je u normalu za mesec dana. > Ostanem trudna nekako,spontani..prvi,pa drugu,pa treci pa cetvrti. > Pocela da pijem Folna kiselinu na svoju ruku jer sam po laboratorijskim analizama shvatila da je imam manjka,zatrudnim opet posle mesec dana koriscenja,ali opet od samog pocetka krvarenje. > Sreca u nesreci,dobijem Koronu(prvi talas),brzo na analize,povecan D dimer,i celu trudnocu sam dobijala inekcije svaki dan(misleci da je povisen zbog korone). > Zatrudnim opet posle par godina(za svaki slucaj su mi odmah uveli inekcije-D dimer opet visok) > Da bi se na kraju saznalo da imam nekoliko vrsti trombofilija,i zapravo je to glavni razlog bio svo vreme mojoj "neplodnosti". > U danasnje vreme se to ne proverava tek tako,po meni bi trebalo,jer se tek sad saznaje da je ona jedan od vodecih uzroka pobacaja. Probala sam taj femisan ali kapi , ništa apsolutno nije odradilo
2025 03 19
> OlgaHana: > Niko...da nije bilo Korone,ne bih ni saznala da imam,kao ni moj brat,sestra,moj otac je preminuo od tromba neposredno pre toga(nije znao da ima trombofiliju),kao ni ko zna koliko generacija sa njegove strane unazad koji su umirali od tromba,infarkta itd itd..kao sto cu i ja moje cerke morati da testiram kad napune 14 godina... > Eto..da nije bilo korone,moje ko zna koje trudnoce po redu(ali prve uspele,Bogu hvala),mozda bi i mi otisli na isti nacin i ja vetovatno nikad ne bi ni uspela da dobijem bebice > Malo sam skrenula sa teme,ali poenta cele price je da bi po meni trebale zene da se testiraju na to,pogotovo one koje duzi vremenski period ne mogu ostati trudne ili izneti trudnocu do kraja Da li ste na kraju uspeli ostvariti želju? Strašno doktori su uglavnom svi užasni retko ko da stvarno hoće da radi i pomogne
2025 03 19
Jesam..imam dve cerkice,prvu(iz doba Korone) od 3 ipo godine a drugu od godinu dana..🙂 I to uz pomoc inekcija za razredjivanje krvi(zbog trombofilije) koje sam dobijala svaki dan u obe trudnoce. Bez silnih inekcija,Folne kiseline,sigurno ne bih ni ja jos uvek imala decicu
2025 03 19
1 2