Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Neplodnost i ostvarenje sna

Mojoj kumi su slučajno pronašli suprotan problem krvi, da je bila retka, pa je dobila lekove u trudnoći da bi istu odrzala. Isto je to bio jedan od razloga sto je tesko ostala trudna. U isto vreme kad ostaje trudna (i ne zna jos) saznaje da joj muz ima ozbiljnu bolest, fokusira se na njega u strahu, krecu joj ozbiljni problemi sa bubrezima (strah se odražava lose na rad bubrega), onda saznaje da je trudna u neverici i sa silnim terapijama rodi prelepog zdravog dečaka. Sad joj je zdravlje ok, fokusirala se na dete prvenstveno. Inače, nije verovala da će uspeti uz sav stres i silne terapije da izvede trudnoću do kraja. Pola trudnoće je proplakala zbog celokupne situacije, ali izgleda da je suzama isprala sve to nakupljeno lose u njoj
2025 03 19
> OlgaHana: > Jesam..imam dve cerkice,prvu(iz doba Korone) od 3 ipo godine a drugu od godinu dana..🙂 > I to uz pomoc inekcija za razredjivanje krvi(zbog trombofilije) koje sam dobijala svaki dan u obe trudnoce. > Bez silnih inekcija,Folne kiseline,sigurno ne bih ni ja jos uvek imala decicu Strašno , toliko mučenja 🥺 drago mi je što ste uspeli ❤️
2025 03 19
> jacaikaja: > Mojoj kumi su slučajno pronašli suprotan problem krvi, da je bila retka, pa je dobila lekove u trudnoći da bi istu odrzala. Isto je to bio jedan od razloga sto je tesko ostala trudna. U isto vreme kad ostaje trudna (i ne zna jos) saznaje da joj muz ima ozbiljnu bolest, fokusira se na njega u strahu, krecu joj ozbiljni problemi sa bubrezima (strah se odražava lose na rad bubrega), onda saznaje da je trudna u neverici i sa silnim terapijama rodi prelepog zdravog dečaka. Sad joj je zdravlje ok, fokusirala se na dete prvenstveno. Inače, nije verovala da će uspeti uz sav stres i silne terapije da izvede trudnoću do kraja. Pola trudnoće je proplakala zbog celokupne situacije, ali izgleda da je suzama isprala sve to nakupljeno lose u njoj Čuda su zaista moguća , uvek pomislim u sebi da svakome želim zdravlje i sreću i da svako detence bude na svetu dobro, a ja ću se već nekako izboriti za svoje čudo ❤️
2025 03 19
Jeste...u danasnje vreme retko ko moze lako ostati u drugom stanju,osim Roma. Oni su mi fascinantni!Po ceo dan ceprkaju po djubretu,ne piju nikakve suplemente,srmzavaju se,nisu bolesni,imaju po surnaest dece(makar gledam ovde kod mene u naselju),nista im ne fali!A mi?Pazimo na svaku sitnicu,pijemo raznorazne preparate,vucaramo se po lekarima i opet tesko dodjemo do te trudnoce(opet kazem,cast izuzecima). Mislim da pored tih nasih"urodjenih ili stecenih" bolesni,mnogo toga ima u stresu,psihi..takodje smo mnogo ozraceni od bombardovanja 99te,sve to utice. Moja majka je mene rodila sa 39 godina,tada je bilo sasvim normalno i starije zene da radjaju,danas se svaka trudnoca sa 30+ godina tretira kao "visokorizicna"...
2025 03 19
> OlgaHana: > Jeste...u danasnje vreme retko ko moze lako ostati u drugom stanju,osim Roma. > Oni su mi fascinantni!Po ceo dan ceprkaju po djubretu,ne piju nikakve suplemente,srmzavaju se,nisu bolesni,imaju po surnaest dece(makar gledam ovde kod mene u naselju),nista im ne fali!A mi?Pazimo na svaku sitnicu,pijemo raznorazne preparate,vucaramo se po lekarima i opet tesko dodjemo do te trudnoce(opet kazem,cast izuzecima). > Mislim da pored tih nasih"urodjenih ili stecenih" bolesni,mnogo toga ima u stresu,psihi..takodje smo mnogo ozraceni od bombardovanja 99te,sve to utice. > Moja majka je mene rodila sa 39 godina,tada je bilo sasvim normalno i starije zene da radjaju,danas se svaka trudnoca sa 30+ godina tretira kao "visokorizicna"... Otkad znam za sebe vazilo je da je zdrava granica za radjanje 30 god. Zdrava granica za radjanje i bioloski sat zene se ne moze menjati! Medicina je ta koja se menja,i napreduje! Sad imamo ultrazvukove,napredne testove u najranijoj trudnoci,istrazivanja i mnogo vise informacija nego ranije! Tvoja mama nije bila visokorizicna jer joj to niko nije rekao a i zivelo se drugacije-to stoji! Kao dete sam gledala emisije,slusala zene oko sebe,i tada je zaista bila ta brojka 30. Baba moja rodila sa nepunih 17. U njeno vreme,sredinom proslog veka,ako zena napuni 22-3 i ne uda se i ne rodi to je bila usedelica,"matora", "prosao joj voz" itd.. Zdrava granica je poodavno 30,i za majku i za dete. Ali to naravno nije u dan i sve zene su razlicite i srece su razlicite. Ja cesto znam da kazem- da nisam rodila do sada,da nije moglo,pokusavala bih dok sam ziva,do 60e,do smrti,do menopauze.. Verujem da vecina zena zna da posle tridesete postoje rizici. Ali isto tako verujem da svaka zena zna kad je kasno i da ne bi trebalo. Ja sam recimo to osetila. Ja sa 37. A to kod neke zene moze biti sa 27 ili 47.
2025 03 20
Pa eto, o tome i pricam. Moja majka je ipak starija garda,generacija '51 i njoj uopste nije bilo tesko da krene sa 33 i zavrsi radjanje sa 39 godina... Studirala je dugo,udala se sa 33 godina,tad je i pocela radjati. Ona sa 39 godina i ja sad za par godina kad napunim toliko-ne moze da se uporedi.. Mnogo se vodio zdraviji zivot tada. Ali sto se tice uznapredovanja medicine-za trombofiliju se zna vec desetine godina unazad-a lekari ne proveravaju. Eto ti moj primer-posle 10 godina su se setili da me tesiraju iako godinama unazad sam imala pobacaje,u istoriji porodice infarkte,trombove itd itd.. Dzabe sto je medicina uznapredovala kada i sad imaju dosta propusta i ne zele da kvalitetno iskoriste svo to znanje koje sad imaju a pre nisu imali. Rizici postoje uvek,naravno,sve zavisi od stanja svakog pojedinca,ali iako je medicina naprednija,mi i dalje gubimo godine i godine pokusavajuci. Da oni rade svoj posao kako bi trebalo,to bi se sve mnogo brze resavalo.
2025 03 20
Ja sam kao mlada imala problem sa hormonima, neredovne cikluse i kad sam otišla sa 19,5 godina kod ginekologa, zbog izostanka ciklusa dva meseca, na pregledu mi je rekao da je nemoguće da sam trudna, jer mi je materica nerazvijena, mnogo manja nego bi trebalo da bude, uputio me na ultrazvuk i tamo mi dr govori da sam trudna. Znaci, dogodilo se cudo da sam uopšte ostala trudna. Onda sam posle toga imala krvarenje, ležala u bolnici, uradjen mi je serklaž, pila lekove za održavanje, ali nisam uopšte bila u panici i rodila normalno u terminu. Drugu trudnoću sam izgurala, iako sam bila već u šestom mesecu otvorena, kao pred porodjaj, sa konstantnim kontrakcijama. Uzimala sam terapiju i pratila svoj organizam i svoju intuiciju, kako mogu da pomognem sebi da dočekam termin i porodila se posle termina, čak su mi izazivali porodjaj. Rodila u 20,24 i 35. Kad sam uspela priholoski da se prebacim sa svoje muške energije da iznedrim žensku, tada su mi i ciklusi postali redovni, sto je nekakav primer samoizlečenja. Kažu da je covek sposoban da sam sebe leci i ja zaista verujem u to, sudeći po praksi koju imam, a slušajući i o drugim primerima. Imate razne mentalne vežbe na YouTube, ako nemate smernicu kako, takodje imate i frekvencije- kvantne talase, koji isceljuju organizam. Naravno, morate verovati, vrlo je bitan optimizam, a koji opet moze da se stekne vremenom, radu na sebi
2025 03 20
> jacaikaja: > Ja sam kao mlada imala problem sa hormonima, neredovne cikluse i kad sam otišla sa 19,5 godina kod ginekologa, zbog izostanka ciklusa dva meseca, na pregledu mi je rekao da je nemoguće da sam trudna, jer mi je materica nerazvijena, mnogo manja nego bi trebalo da bude, uputio me na ultrazvuk i tamo mi dr govori da sam trudna. Znaci, dogodilo se cudo da sam uopšte ostala trudna. Onda sam posle toga imala krvarenje, ležala u bolnici, uradjen mi je serklaž, pila lekove za održavanje, ali nisam uopšte bila u panici i rodila normalno u terminu. Drugu trudnoću sam izgurala, iako sam bila već u šestom mesecu otvorena, kao pred porodjaj, sa konstantnim kontrakcijama. Uzimala sam terapiju i pratila svoj organizam i svoju intuiciju, kako mogu da pomognem sebi da dočekam termin i porodila se posle termina, čak su mi izazivali porodjaj. Rodila u 20,24 i 35. Kad sam uspela priholoski da se prebacim sa svoje muške energije da iznedrim žensku, tada su mi i ciklusi postali redovni, sto je nekakav primer samoizlečenja. Kažu da je covek sposoban da sam sebe leci i ja zaista verujem u to, sudeći po praksi koju imam, a slušajući i o drugim primerima. Imate razne mentalne vežbe na YouTube, ako nemate smernicu kako, takodje imate i frekvencije- kvantne talase, koji isceljuju organizam. Naravno, morate verovati, vrlo je bitan optimizam, a koji opet moze da se stekne vremenom, radu na sebi Hvala na savetu ,pogledaću i to ❤️
2025 03 20
> OlgaHana: > Ali sto se tice uznapredovanja medicine-za trombofiliju se zna vec desetine godina unazad-a lekari ne proveravaju. > Eto ti moj primer-posle 10 godina su se setili da me tesiraju iako godinama unazad sam imala pobacaje,u istoriji porodice infarkte,trombove itd itd.. Jezivo! Ovakve stvari mi izazivaju mucninu! Uzas!
2025 03 21
Ja sam prvo rodila sa 20,pa onda ubrzo i drugo i trece...muzu sam rekla da mi ne prilazi,jer lako ostajem trudna...😄😄..samo bez razmisljanja i optrecivanja..sve dodje na svoje...imala sam problem sa grlice i opet uprkos tome sto se nije znalo kuda taj problem vodi,opet sam ostala trudna,tako da uzivam u zivotu...preporuka svima da uzivate i beba ce doci
2025 07 04
> MarijanaTasin: > Dobar dan, pre 2 godine postavila sam jednu temu što se tiče ne plodnosti, kako sam već 3 godine u braku i nikako da se desi trudnoća što mi je životni san ,iz očajanja sam vas pitala za jedan preparat Peruan Maca da li je neka od vas probala. Na to su mi neke od vas dale savete koje analize trebam odraditi što sam i poslušala. Dijagnostikovano mi je insulinska rezistencija uz policistične jajnike i hormonski disbalans (TSH) od terapije uveden je glucophage 750mg i letrox 75 i 50mg i dijeta na osnovu dijagnoze. Na ponovljenoj analizi krvi terapija ništa ne deluje... Već nedelju dana pokušavam doći do doktorke da mi promeni terapiju ali bezuspešno. Uz to počela sam da pijem MSN beauty čaj i hipo T čaj čula sam da ga hvale mnogo, da li neka od vas pije taj čaj i kakva su iskustva? Lečenje je počelo jula prošle godine i do sada uspela sam da skinem samo 7 kg a za vto mi traže bar još 15 , a napretka nema nikakvog... Ne znam više šta da radim Uradi vitamin D i preporucijem ti Policistin prasak (ne sadrzi hormone) sadrzi mio-iniozitol i d-hiro-inozitol koji su jako efikasni u borbi sa PCOS. Uvedi fizicku aktivnost poput setnje i plivanja jer zene sa PCOS ne treba da rade previse intenzivne vezbe. Ja inace imam iste zdravstvene probleme ali sam ih zahvaljujuci terapiji i ovim sto sam ti preporucila resila, nalazi i uz su kao da mi nije nista. PCOS se ne leci ali stanje moze u potpunosti da se drzi pod kontrolom. Srecno!
2025 07 28
> TKatarina: > > MarijanaTasin: > > Dobar dan, pre 2 godine postavila sam jednu temu što se tiče ne plodnosti, kako sam već 3 godine u braku i nikako da se desi trudnoća što mi je životni san ,iz očajanja sam vas pitala za jedan preparat Peruan Maca da li je neka od vas probala. Na to su mi neke od vas dale savete koje analize trebam odraditi što sam i poslušala. Dijagnostikovano mi je insulinska rezistencija uz policistične jajnike i hormonski disbalans (TSH) od terapije uveden je glucophage 750mg i letrox 75 i 50mg i dijeta na osnovu dijagnoze. Na ponovljenoj analizi krvi terapija ništa ne deluje... Već nedelju dana pokušavam doći do doktorke da mi promeni terapiju ali bezuspešno. Uz to počela sam da pijem MSN beauty čaj i hipo T čaj čula sam da ga hvale mnogo, da li neka od vas pije taj čaj i kakva su iskustva? Lečenje je počelo jula prošle godine i do sada uspela sam da skinem samo 7 kg a za vto mi traže bar još 15 , a napretka nema nikakvog... Ne znam više šta da radim > Uradi vitamin D i preporucijem ti Policistin prasak (ne sadrzi hormone) sadrzi mio-iniozitol i d-hiro-inozitol koji su jako efikasni u borbi sa PCOS. Uvedi fizicku aktivnost poput setnje i plivanja jer zene sa PCOS ne treba da rade previse intenzivne vezbe. Ja inace imam iste zdravstvene probleme ali sam ih zahvaljujuci terapiji i ovim sto sam ti preporucila resila, nalazi i uz su kao da mi nije nista. PCOS se ne leci ali stanje moze u potpunosti da se drzi pod kontrolom. > Srecno! Hvala puno na savetima pokušaću i to
2025 08 10
1 2