Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Krvarenje u postmenopauzi

Da li neko ima iskustva sa ovom pojavom?
2025 04 22
Znam da se dogadjaju iz raznih razloga, najbolje je da odete na pregled, ovako moze neko da Vas istraumira nekim losijim iskustvom, a mozda nije ništa ozbiljno. Par mojih prijateljica su u prvoj, drugoj fazi ulaska u menopauzu, meni je takoreci naglo prestao ciklus posle većeg stresa i dobila sam oskudan posle 6 meseci, pre toga su bile naznake tipa da mesec preskoči i jednom sam imala dva puta u mesecu. Jedna prijateljica mora na kiretazu zbog endometrioze, ako sam dobro zapamtila, koja se javlja u menopauzi, drugoj su pogrešno dali dijagnozu ulaska u menopauzu, ispostavilo se da ima hipotireozu i zbog toga joj izostaje ciklus, koji se kasnije pojavio. Krvarenje se moze pojaviti i usled uzimanja nekih lekova koji olakšavaju simptome menopauze. Tetka je npr. imala odliv i operisana je, početni stadijum raka, sve je proslo ok, otišla je odmah kod lekara, ali i jedna komsinica je imala odlive i ništa nije bilo ozbiljno. Ne znam koliko sam pomogla, to su neki primeri, ali uradite detaljnije preglede i krvi uz ginekoloski pregled. Sve najbolje 🌺
2025 04 23