Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Glupe cene

Na instagramu sam vidjala da se prodaju stvari za koje bi mene bilo sramota nekom da poklonim a kamoli prodam i za vise hiljada, potpuni bizar. Ali svaka stvar ima svog kupca. Da primetim da je neko moje stvari preprodao za mnogo vise novca, mislim da bih se iznervirala maksimalno 5 sekundi, a onda bih ih aplaudirala, jer su uspeli da prodaju i jer su nasli svoju publiku. Nije mi zao ako nesto ode i za mnogo manje novca, jer sam oslobodila prostor, posle sta kupac radi sa tim predmetom mene u sustini ne zanima. Ali definitivno da dobre fotke DOSTA znace, ja prva ne bih usla u neki oglas gde je stvar zguzvana, lose uslikana, slika mutna, stresena itd. I volim kad je oglas kompletan, sa merama, jer mi to ubrzava proces kupoprodaje. Nedavno sam otvorila temu gde sam se zalila na kolicinu stvari i nikako da stignem da lepo pregledam, izbacila sam mozda 10tak stvari, samo par se prodalo, a vec razmisljam da napravim pakete od ovih preostalih da ubrzam proces ciscenja, vec mi se smucilo, nije mi zao para, samo da oslobodim prostor i da dosta stvarcica ode odjednom ,:) A inace malo matematike samo na licnom primeru: na profilu imam 58 stvarcica, kad bih sve cene spustila i korigovala na 500, zarada bi bila 29 000, STO UOPSTE NIJE MALO. Logicno necu sigurno nove new balance patike prodati za taj novac, samo sam dala bzv primer da i kad se spuste cene, moze da se zaradi neka sica plus da se brzo oslobodi prostor, koliko god nam zao bilo novca koji smo dali za odredjene krpice. A inace stvari u paketu ispadnu jos manje, oko 250-300 u zavisnosti da li cenim paket 2500 ili 3000.
2025 04 26
Kao kupac kupujem po cenama koje su poput mojih. A primenila sam taktiku preprodavaca, ne placam savrsene fotografije, vec za skromne pare i opis kupim super stvari. Retko kupujem, ali kad kupim to je cist pogodak.
2025 04 26
Meni se ponekad cini da ovde ljudi dodju da zaradjuju, da sam pre nalazila pristupacnije i da je pre roba mnogo vise cirkulisala, povoljnije cene, raznovrsnost. Ima i sad svasta da se nadje naravno- po razumnim cenama, al bas dosta stvari kad uzmes u obzir i postarinu- mozes naci u gradu za isti novac novo. ☺️
2025 04 27
> TatCat: > Bas to, ja sam godinama tu, na pocetku je to i bio smisao sajta, da nadjemo povoljno nesto super, sad se sve promenilo. Ako stavis pristojnu cenu, nisi gladan, ispada neki tres ili kopija (dobila takvo pitanje za dva predmeta danas). E, da, novcanik Princ je kupila od mene clanica koja se cenkala, slanje kao preuzimanje u posti i okacila odmah po x2 ceni (a jos stoji kod mene kao prodato). Nebitno, ne zanima me gde ide dalje kad prodam, ali mi je bilo smesno. A suknjica je bas super, kao Westwood, divna. Ovo je slika kardigana kod mene. Trenutno pravim i rasprodaje, jer nemam gde sa stvarima, nemam magacin, a ako ih niko nece imam gde da prodam i izvan interneta. Dok ne nabavim cime da slikam, da bude savrseno, necu vise da tracim vreme na ruzne slike i uzalud postavljene predmete.
upload
2025 05 01
U prošloj turi kada sam se rešavala parfema iz lične kolekcije, manjeviše po simboličnim cenama (jer sam manijak i treba mi prostora), bilo je upita - da li je original. Što mi je bilo baš čudno kao pitanje, u smislu - ja ću sad da ti kažem šta god, i ti ćeš da mi veruješ na reč. Mislim, ne znam. Tu su slike, kratak opis i to je to. Ne mogu ona zaklinjanja u babin grob, smešno je.
2025 05 01
Pre vise od deset godina sam ja dobila kritike (opravdane) sto sam neke cene stavila npr. 390. Kao nismo tu da jedna drugu hvatamo na takve stvari, napisi posteno 400. Nikad to vise nisam uradila, bilo me stid, to govori kakav sajt je ovo bilo tada, sad se prodaju kopije sa Temua, dzakovi iz second handa, podizu se cene ako ima vise zainteresovanih, sve postalo normalno i moralno. Ako stavis nizu cenu, postane sumnjiv kvalitet, originalnost. Stanka, ta njihova logika da je neko prevarant koji je stavio laznjak a nije napisao da je laznjak, ali ce bas njima onda priznati da je laznjak, mi je smehotresna. Ja najcesce i ne pisem da je original, logicno je da je original, cim sam navela brend, da ne pricam da su kopije zabranjene.
2025 05 02
Pa da, baš to. Đe logika 😄 Zato kažem - tu su slike, batch code, prihvatam razumna pitanja. Nekad mi bude žao što nisam gvirnula ranije da vidim taj nekadašnji svet. Sad koliko vidim, svačega ima. Nego sam imala sreće, pa mi je prva kupovina bila, a i naredne saradnje, upravo sa tim finim svetom o kom se sa setom priča. Otprilike ono što sam i imala pretpostavku da ovaj sajt treba da bude.
2025 05 02
> TatCat: > Pre vise od deset godina sam ja dobila kritike (opravdane) sto sam neke cene stavila npr. 390. Kao nismo tu da jedna drugu hvatamo na takve stvari, napisi posteno 400. Nikad to vise nisam uradila, bilo me stid, to govori kakav sajt je ovo bilo tada, sad se prodaju kopije sa Temua, dzakovi iz second handa, podizu se cene ako ima vise zainteresovanih, sve postalo normalno i moralno. Ako stavis nizu cenu, postane sumnjiv kvalitet, originalnost. > Stanka, ta njihova logika da je neko prevarant koji je stavio laznjak a nije napisao da je laznjak, ali ce bas njima onda priznati da je laznjak, mi je smehotresna. Ja najcesce i ne pisem da je original, logicno je da je original, cim sam navela brend, da ne pricam da su kopije zabranjene. Meni je recimo smehotresno kad vidim utisak kod preprodavca od kupca koji hvali ''pristupacne cene'' a ovi podigli cene u nebesa. I da vam kazem, ako ste ljubitelj gotik stvarcica, a ovde se pojave po nizim cenama, kupujte odmah, jer ce ta ista stvar kod preprodavca kostati nekoliko puta skuplje. Kupujte pametno.
2025 05 03
1 2