Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

DHL posiljke iskustva?

Dobila sam upit od jedne clanice za predmet koji zeli da kupi pa bi da joj ga posaljem dhl-om S obzirom da je ona isto u srbiji, plasim se da je mozda neka prevara. Da li neko zna nesto o toj vrsti posiljke, kako to funkcionise medju gradovima u istoj drzavi i da li uopste to moze?
2025 05 17
Meni je pre par godina stigao paket od forever kompanije dhl-om. I to bas u vreme kad sam kipela od kurira raznoraznih,pisebno od D expresa,ali i svih ostalih. Nekoliko dana pre toga,me je "gospodin" iz D expresa,naterao da ostavim bebu od 3 meseca u stanu i izadjem ispred zgrade da preuzmem paket izuzetne vaznosti (inace ne bih izasla u zivotu) . I onda dolazi dhl,izuzetno divan,profesionalan i ljubazan,jos se secam njegovog osmeha, i koji SAPUCE dok mi urucuje paket jer vidi da iza mene spava beba. Ja se raspametila. Znam jos da nam je paket sa alija stigao za 3 dana dhl-om. Nikada nam nece to biti jasno,kako je uopste moguce,a narucili smo nesto sto je bas retko i retko kome treba i definitivno je nemoguce da su to imali u magacinu u Srbiji. Sve u svemu,ne znam zasto dhl nije zaziveo u Srbiji?... steta,jer sva iskustva sa njima su predivna!
2025 05 18
Nikad nisam saradjivala, sad mi je malo cudno zasto bi neko, jer vidim na guglu da vise sluzi za medjunarodne pisljike, insistirao na takvom slanju pa me je iskreno strah
2025 05 18
> lovesilver: > Meni je pre par godina stigao paket od forever kompanije dhl-om. I to bas u vreme kad sam kipela od kurira raznoraznih,pisebno od D expresa,ali i svih ostalih. > Nekoliko dana pre toga,me je "gospodin" iz D expresa,naterao da ostavim bebu od 3 meseca u stanu i izadjem ispred zgrade da preuzmem paket izuzetne vaznosti (inace ne bih izasla u zivotu) . I onda dolazi dhl,izuzetno divan,profesionalan i ljubazan,jos se secam njegovog osmeha, i koji SAPUCE dok mi urucuje paket jer vidi da iza mene spava beba. Ja se raspametila. > Znam jos da nam je paket sa alija stigao za 3 dana dhl-om. Nikada nam nece to biti jasno,kako je uopste moguce,a narucili smo nesto sto je bas retko i retko kome treba i definitivno je nemoguce da su to imali u magacinu u Srbiji. > Sve u svemu,ne znam zasto dhl nije zaziveo u Srbiji?... steta,jer sva iskustva sa njima su predivna! Sta je potrebno od podata prilikom poziva ili kako to vec ide? Jel znate nesto?
2025 05 18
Samo da nije ona poruka sa linkom na "dhl sajt" gde ubacujete podatke sa kartice. To je prevara. Ako Vam je neko poslao normalnu poruku u Inbox i pitao za DHL slanje, to možda i bude ok, ali jeste čudno.
2025 05 18
Nemas sta da se plasis jer ne postoji profesionalnija kurirska sluzba u Srbiji, ako ne i u svetu od DHL-a. Ne znam kako funkcionisu u Jagodini, u Nisu posiljku mozes predati u njihovoj poslovnici, pozovi call centar sutra pa ce te uputiti. Takodje ako je potrebno placanje prilikom preuzimanja a verujem da jeste, pitaj clanicu da ti uplati postarinu pre slanja. Razlog sto nije zaziveo na svakodnevnoj razini prosecnih potrosaca jesu cene, skuplji su za oko 30% od recimo Post Expressa.
2025 05 18
> Her_Fashion: > Samo da nije ona poruka sa linkom na "dhl sajt" gde ubacujete podatke sa kartice. To je prevara. Ako Vam je neko poslao normalnu poruku u Inbox i pitao za DHL slanje, to možda i bude ok, ali jeste čudno. I to takodje, proveri da li je prevara.
2025 05 18
> lovesilver: > Sve u svemu,ne znam zasto dhl nije zaziveo u Srbiji?... steta,jer sva iskustva sa njima su predivna! I meni je predivno kad mi naplate 30 eur po pošiljci za uslugu carinjenja a ne pruže nikakvu uslugu već ja moram da "radim" umesto njih. 😅 To na stranu, sami kuriri i isporuka jesu super.
2025 05 18
Hvala vam svakako, raspitacu se sutra. Uglavnom nije link, clanica kaze da ce sve ona platiti nego mi je cudno zato sto treba da ga saljem do Cuprije koja je od Jagodine na 15min 😂 Nikad nisam slala ni saradjivala sa njima, rekoh da l nije opet neka kolektivna prevara
2025 05 18
> Her_Fashion: > > lovesilver: > > Sve u svemu,ne znam zasto dhl nije zaziveo u Srbiji?... steta,jer sva iskustva sa njima su predivna! > I meni je predivno kad mi naplate 30 eur po pošiljci za uslugu carinjenja a ne pruže nikakvu uslugu već ja moram da "radim" umesto njih. 😅 > To na stranu, sami kuriri i isporuka jesu super. Mislim da jedino UPS kod nas ne trazi te silne papire i ne naplacuju dodatno posredovanje kod carine. Kod njih jedino sto prilazes je dokaz o placanju da vide koliko je placeno i za neke stvari moras da napises izjavu da je za licnu upotrebu. A DHL ti trazi licnu kartu, izjavu, izvode iz banke, sa sajta, sve moras sam da popunis, a oni samo uzmu parice. Ali i jedni i drugi su profesionalni, mislim na kurire. Komsija mi radi u UPS-u, ali oni sto im rade u kancelariji su neki ulicari. Jednom kad sam ih zvala zbog paketa koji je skoro 2 nedelje bio kod njih, a stigao u Srbiju za 2 dana, i kad su mi rekli da sacekam, misleci da se valjda ne cuje sta pricaju, kakve su oni gadosti pricali, bljak.
2025 05 18
Kad god se otvori ova tema o kurirskim sluzbama, ja se setim Fedexa i dobijem PTSD automatski 😅 "Fedex" u Srbiji je ustvari neka nasa firma koja posluje pod njihovim nazivom pon licenci, nazvala bih ih recimo, ajde da iskoristim tvoj izraz kao inspiraciju "Ulicar Komerc" i mogu samo da kazem, daleko bilo da mi ikad bilo sta stize preko njih. (Odnosi se na radnike u kancelariji) UPS je klasa za sve navedene, stize mi nekad kad porucim sa Amazona preko njih.
2025 05 18
Isto je i sa UPS-om, licenca je u pitanju. Ja sam se inace usudila i narucila neke pakete preko onih sto donose robu iz EU pa javljam kako je proslo.
2025 05 20
> Esprit21: > Isto je i sa UPS-om, licenca je u pitanju. > Ja sam se inace usudila i narucila neke pakete preko onih sto donose robu iz EU pa javljam kako je proslo. Setila sam te se jutros, kako često "propovedaš" ovde protiv kupovine u Remixu. Naručila sam pre dva dana kožnu jaknu, čekam je da mi stigne kao dete od 3 godine kad čeka Deda Mraza otprilike, i jutros mi stigne mejl da je nema na stanju. 🙃😭
2025 05 21
> Her_Fashion: > > Esprit21: > > Isto je i sa UPS-om, licenca je u pitanju. > > Ja sam se inace usudila i narucila neke pakete preko onih sto donose robu iz EU pa javljam kako je proslo. > Setila sam te se jutros, kako često "propovedaš" ovde protiv kupovine u Remixu. Naručila sam pre dva dana kožnu jaknu, čekam je da mi stigne kao dete od 3 godine kad čeka Deda Mraza otprilike, i jutros mi stigne mejl da je nema na stanju. 🙃😭 Ja sam ubedjena da sam samo jednom napisala protiv njih, jer su i meni otkazali porudzbinu. Nemaju nista od robe na stanju nego preprodaju sa drugih sajtova. Ako obratis paznju i uporedis sa recimo F&F videces da imaju sve iste stvari u istim velicinama. I jos sam procitala da su imali neki sigurnosni propust pa su slali poruke svima koji su placali karticama da iste blokiraju ili promene. Neprofesionalni
2025 05 21
> Esprit21: > > Her_Fashion: > > > Esprit21: > > > Isto je i sa UPS-om, licenca je u pitanju. > > > Ja sam se inace usudila i narucila neke pakete preko onih sto donose robu iz EU pa javljam kako je proslo. > > Setila sam te se jutros, kako često "propovedaš" ovde protiv kupovine u Remixu. Naručila sam pre dva dana kožnu jaknu, čekam je da mi stigne kao dete od 3 godine kad čeka Deda Mraza otprilike, i jutros mi stigne mejl da je nema na stanju. 🙃😭 > Ja sam ubedjena da sam samo jednom napisala protiv njih, jer su i meni otkazali porudzbinu. Nemaju nista od robe na stanju nego preprodaju sa drugih sajtova. Ako obratis paznju i uporedis sa recimo F&F videces da imaju sve iste stvari u istim velicinama. I jos sam procitala da su imali neki sigurnosni propust pa su slali poruke svima koji su placali karticama da iste blokiraju ili promene. Neprofesionalni Pa čini mi se da si više puta prokomentarisala negde na nekim temama gde je bilo relevantno. U svakom slučaju si u pravu. Imala sam ovde 10% popusta a jakna je preskupa pa sam zato poručila od njih a ne F&F. Sad je svakako više nema nigde. (Na svetu nigde, svuda je rasprodata 😭)
2025 05 21
1 2