Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Mango velicine

Da li ste skoro uzimali Mango i kakve su im velicine? Da li se desilo da kupite broj koji nosite a da je knap ili malo? Ili bude vece? Da li ako uzmete broj vece to bude preveliko i izgleda smesno?
2025 06 24
Meni su Mango elegantnije pantalone bile veće uglavnom, xs je bio kao s
2025 06 24
Pratim. Spremam se da poručim sandale i neke uske pantalone/helanke. Imam dilemu u vezi sa veličinom, pogotovo kada je obuća u pitanju. Poslednji put sam u Mangu kupovala u prodavnici i haljine su bile u pitanju, prošlo je dosta vremena…
2025 06 24
> Noubliezjamais: > Pratim. > Spremam se da poručim sandale i neke uske pantalone/helanke. Imam dilemu u vezi sa veličinom, pogotovo kada je obuća u pitanju. Poslednji put sam u Mangu kupovala u prodavnici i haljine su bile u pitanju, prošlo je dosta vremena… Ja sam uzela jednu majicu u M velicini (a nosim S) ali model i materijal su takvi da iako mi je veca to ne izgleda ruzno, nego kao malo komotnije sto zapravo i volim vise nego da mi je usko. Posle sam uzela u S velicini lanenu i taman mi je. I meni je zao sto nemaju prodavnicu da vidim na licu mesta kakav je model i materijal. Imam i njihovu XS lanenu i ona mi je dobra. Zato i nemam predstavu oko velicina, jer eto imam i XS, S i M i svaka je dobra na svoj nacin.
2025 06 24
Narucila sam opet neku u S velicini pa cemo videti, model je bez rukava, valjda se nisam zeznula. I za jednu lanenu kao crop model sam razmisljala da li uzeti S ili M, mozda M jer je crop pa da bude nesto duza
2025 06 24
Ja sam uzimala samo haljine. Inače nosim S ili M, i uglavnom obe veličine mogu da prodju (Zara, HM), ali Mangov M mi je bio preveliki za haljine. (Bila je neka haljina košulja, i taj gornji deo je bio problematičan, grudi, tj pazuh, nekako je visilo sve bzv). Mada iskreno, svi ti brendovi uopšte nisu konzistenti sa veličinama, fitom itd., pa je teško znati. Dešava mi se da kupujem apsolutno iste stvari (isti model samo npr par meseci kasnije), tipa basic majice u Zari, i svaki put kad kupim je nekako drugačija od one prošle.
2025 06 24
Ja ću te pantalone uzeti veće pa ako ne budu valjale odneću kod krojačice (mada slabo sa krojačicama stojim…). A sandale ću sa svojim brojem pokušati, 39… Ako ne pogodim završiće ovde. Prošli put kad sam odnela suknju na proširivanje pitala me je krojačica A zašto jednostavno ne kupiš novu suknju. Kad sam pitala da zašije neku maramu koju sam pocepala kaže Svako ima pravo na svoje ludilo😄. Ona bi najviše volela da joj niko ništa ne donosi iako je to njen salon 🤷‍♀️
2025 06 25
Ja imam jednu dobru krojacicu koja mi je modifikovala pantalone, a i posteljinu mi skracivala na dimenzije koje sam joj trazila i sve je odlicno odradila, samo sto ja ne volim da prepravljam novo, osim ako bas nemam izbora
2025 06 25
> Noubliezjamais: > Ja ću te pantalone uzeti veće pa ako ne budu valjale odneću kod krojačice (mada slabo sa krojačicama stojim…). A sandale ću sa svojim brojem pokušati, 39… Ako ne pogodim završiće ovde. > Prošli put kad sam odnela suknju na proširivanje pitala me je krojačica A zašto jednostavno ne kupiš novu suknju. Kad sam pitala da zašije neku maramu koju sam pocepala kaže Svako ima pravo na svoje ludilo😄. Ona bi najviše volela da joj niko ništa ne donosi iako je to njen salon 🤷‍♀️ Najjače mi je to kad god odem kod krojačice za bilo šta, hvataju se za glavu u fazonu "Jao gde me nadje" 😂 Odnela sam materijal da mi sašije kimono, imala je rok preko mesec dana i nije ga ni počela, otišla sam na more bez njega. Jedna druga mi je šila haljinu 5 meseci 🙄 Ali dobro, bar su za te manje prepravke ok. A što se sandala tiče, možeš da ih vratiš, što bi postavljala ovde?
2025 06 25
> Esprit21: > Ja imam jednu dobru krojacicu koja mi je modifikovala pantalone, a i posteljinu mi skracivala na dimenzije koje sam joj trazila i sve je odlicno odradila, samo sto ja ne volim da prepravljam novo, osim ako bas nemam izbora Moja baka je šila, baš je profi. Učila je kod jednog starog majstora koji je šio muška odela… Dok je još mogla, imala koncentraciju i dobar vid, predivne stvari mi je šila. Mene zbog toga često ponese želja da sašijem nešto ali zaista kako kaže Her u fazonu su Gde me nadje sad s tim… Najbolje kad sve legne kako treba odmah. Sve što čeka prepravku najčešće i ne dočeka.
2025 06 25
> Her_Fashion: > > Noubliezjamais: > > Ja ću te pantalone uzeti veće pa ako ne budu valjale odneću kod krojačice (mada slabo sa krojačicama stojim…). A sandale ću sa svojim brojem pokušati, 39… Ako ne pogodim završiće ovde. > > Prošli put kad sam odnela suknju na proširivanje pitala me je krojačica A zašto jednostavno ne kupiš novu suknju. Kad sam pitala da zašije neku maramu koju sam pocepala kaže Svako ima pravo na svoje ludilo😄. Ona bi najviše volela da joj niko ništa ne donosi iako je to njen salon 🤷‍♀️ > Najjače mi je to kad god odem kod krojačice za bilo šta, hvataju se za glavu u fazonu "Jao gde me nadje" 😂 > Odnela sam materijal da mi sašije kimono, imala je rok preko mesec dana i nije ga ni počela, otišla sam na more bez njega. > Jedna druga mi je šila haljinu 5 meseci 🙄 Ali dobro, bar su za te manje prepravke ok. > A što se sandala tiče, možeš da ih vratiš, što bi postavljala ovde? Haha žena lagano vadi kroj i gle čuda obrne se godina… Nisam u Srbiji a moraću uskoro da se vratim kući pa se plašim da ne bih imala vremena za povrat ili zamenu…
2025 06 25
Def nam treba tema sa krojacicama. Ne bih da skrecem sa ove teme,nije lepo,ali kad bih vam prepricala svako moje iskustvo sa krojacicama,ni pola mi ne biste verovali! Doslo je do toga da ni snir vise ne menjam. Prosledim nekome ko hoce da menja,ili bacim. Ne bih da ocrnim tu bransu,verujem da postoji puno puno predivnih krojacica,ali ja nisam imala sreca da naletim na jednu takvu. Moje su bile ili bezobrazne ili preskupe ili nesposobne.
2025 06 26
> Noubliezjamais: > Nisam u Srbiji a moraću uskoro da se vratim kući pa se plašim da ne bih imala vremena za povrat ili zamenu… Aha, jasno. Šteta, nadam se da će da odgovaraju, a ako ne, da ćeš uspeti da izvučeš nazad novac. Neko moje iskustvo ovde, nebitno da li je novo i koliko je plaćeno, svi smatraju da ako su Krpice, mora da bude neka mizerna cena. Evo meni stoje Grubin papuče, potpuno nove, sa 25 Omiljenih, imala sam ponudu 3000 od devojke koja na svom profilu prodaje farmerke za 3800 🙄
2025 06 26
> lovesilver: > Def nam treba tema sa krojacicama. Ne bih da skrecem sa ove teme,nije lepo,ali kad bih vam prepricala svako moje iskustvo sa krojacicama,ni pola mi ne biste verovali! > Doslo je do toga da ni snir vise ne menjam. Prosledim nekome ko hoce da menja,ili bacim. Ne bih da ocrnim tu bransu,verujem da postoji puno puno predivnih krojacica,ali ja nisam imala sreca da naletim na jednu takvu. Moje su bile ili bezobrazne ili preskupe ili nesposobne. Slažem se, imala sam situacije gde ne znaju ni da skrate odeću kako treba, uzmu meru I onda skrate previše 😅 Ili, najgora stvar, kad skrate farmerke npr, ali treba i da se suzi tu gde je skraćeno, i to im se napomene, na kraju samo iseku i proštepaju 🥲
2025 06 26
Pantalone nikako veće ne uzimaj, obuca bi trebalo da je regularni kalup
2025 06 26
1 2