Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Prosirene Pore

Oko nosa prema obrazima, deo obraza, celo, brada... Spolja masnija a iznutra dehidrirana. Deluje umorno. 35+ godina... Pore se verovatno prosirile od koriscenja ulja, prirodnih biljnih melema. 🥴 Izbegavajte da se "igrate" sa licem. Imate li preporuku za neku medicinsku kremu? Da li neka od Eucerin pomaze? Hada labo deluje puna hem.
2025 07 07
Sa Eucerin kremom za predeo oko očiju sam imala loše iskustvo, stvorile su mi se bele tačkice, tako da zapušava pore. Bolje nemojte Eucerin. Ja inače imam sličan problem. Pratiću temu. Uzela sam trenutno neku Nivea kremu za sužavanje pora, pa ćemo da vidimo. Sigurno ima i kvalitetnije, ali eto sa skupljim ne mora da znači da je bolje. Koristila sam neke Nivea proizvode za lice i bolje se pokazalo od drugih. Od Loreala su mi se bubuljice stvarale na primer, tako da ni njih ne preporučujem.
2025 07 07
Meni se Bioderma pokazala bolje od Eucerina. Crvena linija. Umivalica na pumpicu (traje dugo, nepotrošiva), tonik crveni (ne natapam tupfer već sipam malo tonika u dlan leve ruke i desnom rukom utapkavam u kožu, nekad dva puta). Tonik mi lepo hidrira kožu. Kada se osuši tonik, krema iz iste linije koja je lagana, vodenkasta. Ostale proizvode sam izbacila. Ta tri koraka i pore su mi manje vidljive. Ponekad umesto Bioderma umivalice Beuty of Joseon balm za čišćenje i taj tonik. Ali u suštini ta tri koraka. Bez ulja i slojeva kreme. Ima Bioderma neku Pore refiner kremu, baš u tu svrhu ali nisam probala jer piše da je za mešoviti do masnu kožu a moja je suva i osetljiva. Nešto najfinije, kao svila, je Clinique krema za područje oko očiju, kada bi ta krema bila u većoj mililitraži to bi bilo savršeno. Lagana a nahrani kožu. Pa pretpostavljam da neka njihova takodje lepo hidrira a ne zatrpa kožu i pore. To su onako staklaste, svilenkaste kreme.
2025 07 07
> Lena0604: > Oko nosa prema obrazima, deo obraza, celo, brada... > Spolja masnija a iznutra dehidrirana. Deluje umorno. > 35+ godina... > Pore se verovatno prosirile od koriscenja ulja, prirodnih biljnih melema. 🥴 Izbegavajte da se "igrate" sa licem. > Imate li preporuku za neku medicinsku kremu? Da li neka od Eucerin pomaze? Hada labo deluje puna hem. Možda da probate Alverde hijaluron (postoji i Balea hijaluron booster serum) + ružina vodica Alverde (sve je Dm), zajedno čiste sadržaj iz pora (čime se smanjuje njihova vidljivost) i rade hidrataciju ✨ Dobra umivalica (nakon koje ne postoji osećaj zategnute kože) , nakon toga hijaluron i na kraju ružina vodica u spreju ✨ Svakako je potrebna doslednost ✨
2025 07 07
Meni je ta Aleverde ružina vodica ostavila utisak čistog alkohola. I miris i dejstvo. Ta roze linija je za osetljivu i suvu kožu navodno a alkohol ne može ništa dobro doneti ni suvoj ni masnoj koži. Samo je dehidrira. Mislim da dobar tonik, pre kreme, pre bilo kakvog seruma reguliše ph vrednost kože, skupi pore i pripremi kožu za kremu. Zatim hidrantna, lagana krema. Kozmetika koja je nama prezentovana pod prirodnu ne mora nužno biti i bolja. To “bez aditiva” je delom i marketinški trik. Nema ništa sa standardne liste aditiva (koji ni ne moraju biti štetni uopšte) ali zato stave mnogo alkohola ili neke voćne kiseline, jer nešto mora držati kozmetički proizvod da se ne pokvari i da zadrži tekstiru) a to nisu dobri sastojci za dehidriranu i kožu koja izgleda beživotno kao što je napisala članica. Ako neko baš želi prirodnu kozmetiku onda Welleda bolje. Ali da, zato sam preporučila crvenu liniju Bioderme jer nema alkohol u sastojcima. A za pore Bioderma pore refiner ili The Ordinary glycolic acid 7% tonik - on je baš za poboljšanje strukture kože i vraćanja sjaja. To je blagi piling tonik. Samo tako nešto može poboljšati teksturu, jer aktivno deluje. Krema služi samo da hidrira i ne zatrpava previše. I to je to. Ne verujem da prskanje nečeg nakon ima poente.
2025 07 11
> Lena0604: > Oko nosa prema obrazima, deo obraza, celo, brada... > Spolja masnija a iznutra dehidrirana. Deluje umorno. > 35+ godina... > Pore se verovatno prosirile od koriscenja ulja, prirodnih biljnih melema. 🥴 Izbegavajte da se "igrate" sa licem. > Imate li preporuku za neku medicinsku kremu? Da li neka od Eucerin pomaze? Hada labo deluje puna hem. Neki dobar kozmetolog i ciljana nega prilagodjena baš Vašem problemu.
2025 08 17
Kozmeticar i ciscenje lica u pocetku jednom mesecno, kasnije mozete smanjiti intenzitet odlazaka. Nemam taj problem pa nisam sigurna, ali hemijski piling mislim da bi bio od pomoci,a ko se razume uputice vas sigurno koji jos sastojak da ubacite u negu. Mozda niacinamid? Ja iz zabave kupujem i isprobavam sve i svasta, ali nisu ti "koraci" za mene. Dr Bronner sapun da operem, stavim neku masku direkt iz frizidera da ohladim i osvezim lice i to je to. Kad su vrucine uzmem kocke leda pa se hladim. :')
2025 08 17