Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Nega kose /

Brazilsko ispravljenje kose ...?

Ima li neka od vas iskustva s tim? [:osmeh]
2013 09 30
ii sta je dobro za suve krajeve? provereno dobro da ne pucaju brzo?? pozz svimaa
2013 09 30
Mnogi kazu da je jako stetno ali po meni sve je stetno cak i farba, meni se svidja, sto da ne, ali... [:osmeh]
2013 09 30
ne moze nikako da bude stetno jer je keratin u pitanju
2013 09 30
Draga ja sam frizer i znam da je karatin odlican za kosu a isto tako znam i druge stvari koje musterije neznaju a to je izvoli procitaj : Drago nam je što se možemo pozabaviti ovom temom, jer smo vodili istraživanja na temu ovog tretmana. Naime, problem je u tome što se kod njega koristi supstanca ili tečni gas koji se zove Formaldehyd. Postoje preparati koji nemaju Formaldehyd, ali oni sadrže Methylenlykol koji ima istu sposobnost kao Formaldehyd i takođe je štetan. Dozvoljena doza ove supstance u Evropskoj Uniji je 0,2 odsto, a kod ovog tretmana se koristi do 2 odsto, što znači da je kancerogen. Mi ovaj tretman ne nudimo u našem salonu kao uslugu, i ne preporučujemo ga. Ako vam je s vremena na vreme potrebna promena u stajlingu, savetujemo da ispravite kosu presom ili feniranjem pre nego što se odlučite na tretman brazilskog feniranja, ili, kako ga drugačije nazivaju, keratinsko ispravljanje kose.
2013 09 30
Brazilski keratin štetan po zdravlje Kozmetički tretmani i sredstva koja ispravljaju kosu, poznati kao „brazilski keratin”, već su pominjani zbog štetnog dejstva na zdravlje, pre svega zbog velikog procenta formaldehida, odnosno, formalina u njima. Prema poslednjem RAPEX-ovom izveštaju, brazilski keratin za ispravljanje kose, CocoChoco, povučen je sa tržišta zbog visokog procenta formalina u njemu – 2.64%. Američka Agencija za zaštitu životne sredine kao i Kozmetički pravilnik EU, klasifikuju formaldehid kao karcinogen, zbog njegove povezanosti sa karcinomom nazalnih puteva i leukemijom. Osim u keratinu, može se naći u i nekim lakovima za nokte. Preporuka stručne javnosti i pravilnika o bezbednosti je da formalina ne sme biti više od 0.2% u proizvodu. Količina koja je pronađena u Cocochocho keratinu je deset i po puta veća! Nije zgoreg pomenuti da je u keratinu koji se takođe nalazi i na našem tržištu, poznatom kao Brazilian Blowout, pronađeno preko 10%, kao i da je proizvod pod nazivom TCQ Plus Phase 2 – Nano Hydra Keratin povučen iz istog razloga. Formaldehid ili formalin se na deklaracijama označava kao metilen glikol (methylene glycol). Budući da veliki broj frizerskih salona u Srbiji ima u ponudi ispravljanje kose keratinom, ne bi bilo loše da se, pre odluke o ovom tretmanu, raspitate koje preparate salon koristi, ako baš želite da se podvrgnete ovom tretmanu. Cocochocho keratin je pakovan u belim bocama, i tamnobraon kartonskoj ambalaži, Nano Hydra krem u crnoj plastičnoj vreći sa poklopcem i roza natpisom brenda, a Brazilian Blowout u zlatnim i braon bočicama.
2013 09 30
A zasto sam rekala sto da ne-jeste da kad vidim da je neko uradio tretman jako je lepo a zasto ga ne bih stavila razlog je jedan kancerogeno je a drugi moze da se desi opadanje kose u pramenovima... Kerati je jedno a brazilski keratin (brazilsko ispravljanje) je drugo..... [:stidljiv]
2013 09 30
Hvala puno! [:osmeh]
2013 09 30
[:osmeh] [:poljubac]
2013 09 30
ivana je u pravu,meni se desilo upravo to sto je napisala a to je opadanje kose u pramenovima..kad sam uradila keratinski tretman bila sam prezadovoljna dok mi se nije skroz skinuo keratin posle mesec i po dana i pocela da mi opada kosa,jedva sam to zaustavila..tako da se nazalost necu vratiti da ga ponovo stavljam [:tuzan]
2013 09 30
Eto Jovanice ziv si primar na zalost... Jeste lepo ali nije nista posebno da bi covek trebao da rizikuje svoje zdravlje zbog toga. [:stidljiv] [:poljubac]
2013 09 30