Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Farba za kosu

Koja farba za kosu vam se najbolje pokazala i zašto? I koje su bile loše i zašto? Konkretno me crna interesuje.
2025 12 31
Čudi me da niko nije komentarisao danima ali tema je opširna a podataka malo, da li si seda pa se zato farbaš, da li samo želiš promenu... onda treba znati koja je tvoja prirodna boja jer možda si plavuša a želiš biti crnka, možda si crnka, brineta pa će promena biti manja, napiši malo više šta imaš na glavi, šta želiš da dobiješ, koje farbe si gledala, probala... zatim nijansa, koja crna, da li pepeljasta, da li na ljubičasto, plavo... Moje iskustvo a farbam se dugo je ako si seda pa se zato farbaš, onda definitivno prednost uvek treba dati profesionalnim farbama u odnosu na drogerijske i uz tu farbu kupiti i njen razređivač, ja se kunem u Koleston Wella, nabavljam ga preko jer je na našim online frizer šopovima preskup ali svakoj ženi koja želi 100% prekrivanje sedih, trajnost i punoću boje, kvalitet kose od srca ga preporučujem i uvek sam lako ovde prodala tube viška kada sam menjala boje i nijanse. Isto sam bila zadovoljna i sa Revlonom profesionalnim, Alfaparf isto ali to imaju frizerke pa farbanje izađe skupo a ovako odnesem moju farbu i moj hidrogen, smućkamo i farbamo se... Ako nisi seda ili si malo seda i želiš da se ofarbaš, i tu ima varijacija bez amonijaka u drogerijskoj ponudi, meni je pre nekih 15-20 godina Loreal Casting bio odličan a pre par meseci sam ostala bez Kolestona pa sam se 2 meseca za redom farbala sa biljnom farbom, potpuno prirodnom, Phyto color i bila zadovoljna, svi ti Phyto Paris proizvodi za kosu su mi odlični, koristim povremeno masku i fantazija je... Biokap je isto odlična farba sa prirodnim pigmentima, bez amonijaka...
2026 01 12
Da, čudno da niko ne piše, iako sam odgovore dobila opširne u inboxu. Plava sam i farbam se u crno, nisam seda, 20 godina se farbam sa palette onom ljubičastom i nije bilo apsolutno nikakvih problema, kosa mi je bila svilenkasta i top, toliko da mi ni krajevi nikad nisu pucali, šišala sam se samo jer je predugačka bila, ali zadnjih godinu dana mi se kosa pogoršala što se kvaliteta tiče, pa gledam da promenim i farbu jer za to dugo vreme su sastav promenili sto puta. Mami se isto desilo sa kosom, tako da mislimo da je možda i do farbe jer na isti način je propala, a meni se to nikad nije dešavalo. Istina da smo koristili i isti balzam i šampon, pa je i to sumnjivo, ali bolje da sve promenim pa da vidim na dalje.
2026 01 12
Uzela sam syoss kao ajde nešto drugačije, ali toliko je gušila mirisom tokom farbanja, da nisam zadovoljna jer je teška hemija očigledno. Obrve sam ladno mogla i sa palette da farbam, sa ovom da sam pokušala, završila bih u hitnoj. 😅
2026 01 12
Znači treba mi nešto što ne izaziva alergiju ili oštećenje i opadanje kose. Za kanu nemam vremema, tako da nešto jednostavnije za upotrebu.
2026 01 12
Palette je meni lično uvek bila izuzetno jaka, sušila mi je kosu mnogo koja je i prirodno suva, te drogerijske Palette, Syos su mi bile baš loša opcija. Pošto nisi seda probaj Biokap, Phyto, ima i neka slovenačka Herba color skroz biljna, dobra iskustva imaju sa njom, nije skupa, a Casting je meni davao prelep sjaj kosi. Od tih biljnih imaj u vidu da izvlače tamnije ali pošto si crna to nije problem :) Crna sam bila davno ali nikada nisam išla ispod 4, to mi je bilo dovoljno da budem crna jer sam prirodno 5. 1 bude baš zift crna ali možda je tebi potrebno ako si plavuša. Svakako nije loše da isprobaš neku biljnu da oporaviš malo kosu, ako nisi zadovoljna uvek možeš za nekoliko dana da se ofarbaš farbom sa amonijakom i ostalom hemijom.
2026 01 12
> DoliBlack: > Znači treba mi nešto što ne izaziva alergiju ili oštećenje i opadanje kose. Za kanu nemam vremema, tako da nešto jednostavnije za upotrebu. Phyto color, Biokap, Herba color, sve ih imaš u DM-u i Lilly-ju. Sa Phyto, kao što rekoh sam bila baš zadovoljna, oko 1300-1400 je na akciji, imaš sve u kutiji kao i kod Palette, boju, razvijač, masku. Farbanje je lako, možeš i sama, farba ne smrdi, ne sliva se i meni je nijansa i ton bio super i odlično je prekrila sede.
2026 01 12
Hvala! Phyto su super proizvodi. Nisam znala da imaju i farbu. Probaću. ❤️🌺 Sama se farbam uvek. Znam da je svima palette isušivala, ali meni nikad. Stvarno sam bila prezadovoljna.
2026 01 12
> DoliBlack: > Uzela sam syoss kao ajde nešto drugačije, ali toliko je gušila mirisom tokom farbanja, da nisam zadovoljna jer je teška hemija očigledno. Obrve sam ladno mogla i sa palette da farbam, sa ovom da sam pokušala, završila bih u hitnoj. 😅 Moja sestra se farba syoss farbom i jako joj se proredila kosa u predelu šiški,sada kada sam pročitala šta ste napisali počinjem da verujem da je od toga.
2026 01 14
Vrlo moguće. Meni posle jednog farbanja nije bilo ništa, ali više neću koristiti.
2026 01 14
> srebrna: > > DoliBlack: > > Znači treba mi nešto što ne izaziva alergiju ili oštećenje i opadanje kose. Za kanu nemam vremema, tako da nešto jednostavnije za upotrebu. > Phyto color, Biokap, Herba color, sve ih imaš u DM-u i Lilly-ju. > Sa Phyto, kao što rekoh sam bila baš zadovoljna, oko 1300-1400 je na akciji, imaš sve u kutiji kao i kod Palette, boju, razvijač, masku. Farbanje je lako, možeš i sama, farba ne smrdi, ne sliva se i meni je nijansa i ton bio super i odlično je prekrila sede. Da li se Phyto ispira šamponom kao i ostale farbe? Na nekim piše samo isprati, ali ja sam uvek oprala šamponom, pa zato pitam.
2026 02 01