Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Ajmo malo o bojama

Ja baš iskreno mučim muku sa "dočaravanjem" boja na slikama, a najviše me muči crna garderoba, ili izgleda crno kao ugalj ili izgleda isprano kroz 18 voda, baš se namučim svaki put. Slikam na beloj podlozi, a to opet nije dobro za bež komade, pa menjam podlogu, pa menjam uglove, ko majmunče se vešam po kauču ne bih li uhvatila neko najvalidniji ugao, pa probam sve moguće filtere, ono vibrant, nature, black-gold, majko mila... Još se moj muž pali na štednju pa je celu kuću ozračio sa onim led žutim svetlima, majko mila, pa svi ukućani mi izgledaju bolesno, šta onda da očekujem od garderobe 🤣. Ako baš ne uspem da uhvatim boju, odnosno na 5 fotografija dobijem drugačiju nijansu, onda u opisu napišem na kojoj slici tačno je najvernija boja pa ko želi da čita dobiće tu informaciju 😊
2026 01 22
Ja sam jednom davno uzela na sajtu divan italijanski blejzer, jer je na slikama bio crno beli, nije mi palo na pamet da je braon krem, a boje nisu bile u opisu. Model, materijal, veličina- sve idealno. Kasnije sam ga prodala. Mnogo mi je bilo krivo sto nije takav kao na slikama, jer su to moje boje, a braon nisam nosila. Na Limundu sam uzela Ugg koje mi nisu ni čisto zelene, ni čisto plave, otprilike tirkizne, a opis je bio- plave. Sad mi nekako odstupaju od kaputa uz koji ih nosim, ali nema veze, odlične su, nabaviću već i tirkiznu garderobu ili tašnu 😅
2026 01 22
Realno, nikad nisam kupila nešto online a da je boja bila kao na slikama (osim ako ne pričamo o nekoj beloj, crnoj itd.). Neke krem, bež, nude boje uvek stignu kao lutrija, bez obzira da li su krpice ili neka radnja (HM, Zara, Reserved), isto je sa farmerkama i plavom bojom. Naravno ovaj primer sa teme nije ni prošao pored bordo, ali generalno, retko kad je boja na slici ista kao uživo.
2026 01 22
Problem je što bordo boja ispadne kao neka verzija tamno crvene(odustala sam od slikanja baš nekih bordo stvari), tamno crvena kao isprana, crna kao teget ili kao isprana crna(nešto sam mesecima fotografisala da liči na nešto), tamno roza uvek je svetlija na fotografijama, a ne veruju kada napišeš kakva je uživo.
2026 01 22
I postoji još jedan problem kad se slika nesto što ima metalne delove u srebrnoj boji, primetila sam da kad slikam napolju u dvorištu boja srebra se bolje vidi, unutra u sobi dobije neku nijansu pa izgleda ko da je potamnelo i ima crvenkasti odsjaj. Ali to ide u prilog onima koji hoce da uvale, tako sam jednom kupila suknju na limundu sa skroz zardjalim metalnim delovima, velika sreća koju sam osećala kad sam tu suknju našla u mojem broju prerasla je u jedno od najvećih mojih razočarenja što se tiče online kupovine.
2026 01 22
Steta je sto ne mozemo da stavljamo referencu slike sa neta jer na primer ja drugacije ne mogu da objasnim da je ova haljina bas ovako i ovoliko ljubicasta kad moj telefon u 50 islikanih fotki pokazuje vise bordo 🙄
upload
2026 02 01
Mene vise nervira loša rezolucija na forumu🤣 Tj forum smanji kvalitet fotografije, čak i ono što je lepo slikano ne vredi, kada sam sajt pokvari sve.
2026 02 10
Bež? 🙄
upload
2026 04 10
Nije bež nikako, ali je lep😅
2026 04 10
Leopard? 🙄 aman, šta je ovo...🤦
upload
2026 04 11
Mogu da shvatim nekako da ne znaju razliku izmedju leoparda I tigra, ali baš leopard I zebra🤣💀
2026 04 12
> Her_Fashion: > Mogu da shvatim nekako da ne znaju razliku izmedju leoparda I tigra, ali baš leopard I zebra🤣💀 🤷🤷🤷🤷🤷🤷🤷🤷🤷
2026 04 12
> FridaCathlo: > Leopard? 🙄 aman, šta je ovo...🤦 Ispravljeno😅👏
upload
2026 04 21
😅
upload
2026 04 21
🙄
upload
2026 04 29