Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Ajmo malo o bojama

Daltonizam, neznanje ili sam problem ja? 😅 Evo situacuje od juče. Opis kardigana bordo. Gornja slika. Meni to nije bordo, ali ajde. Dopao mi se, pitam za mere. U inbox dobijem donju sliku. Šta znam, meni to braon😅 ovo mi se vrlo često dešava, pogotovo sa plavom bojom i njenim varijantama. Ja volim čuvenu royal blue, a žene ovde često tako krste teget stvari.
2026 01 21
.
upload
2026 01 21
Nijanse crvene boje ponekad je tesko uslikati, tamno crvena i bordo tesko moze da se docara ako nemate profi aparat. Meni je ova haljina prodata kao bordo, a ona je crveno/roze zavisi od svetlosti. Em su bile pogresne mere upisane, em boja, a niko ne zeli da je kupi kod mene, ni u lotu 5 za 1000din. A ovaj dzemper na drugoj slici neka je braon nijansa.
upload
2026 01 21
> MarianneMary: > A ovaj dzemper na drugoj slici neka je braon nijansa. Pa eto, reko, dal sam luda🫣 A za Vašu haljinu bih rekla da je pink.
2026 01 21
Meni su na obe slike neka nijansa "cigle", izmedju narandzaste i braon. Tj. na prvoj slici je neka "koralna"
2026 01 21
Dodala bih na temu i termin "tigrasta" koji se koristi za leopard print a mene izludjuje.
upload
2026 01 21
> Her_Fashion: > Meni su na obe slike neka nijansa "cigle", izmedju narandzaste i braon. Tj. na prvoj slici je neka "koralna" Da, prva slika je i meni na kompu koralna. Na telefonu ne znam na šta mi vuče, ali svakako, nije bordo. Poenta, da sam ga uzela napamet, bez da sam tražila mere, i da je došao u boji sa donje slike, bacila bih ga. Prosto, kao i svi, imam boje koje ne volim i ne nosim. Već sam imala takva iskustva ovde... A prelep bi bio da je neke kajsija boje😍
2026 01 21
> Her_Fashion: > Dodala bih na temu i termin "tigrasta" koji se koristi za leopard print a mene izludjuje. 🤣🤣🤣
2026 01 21
> FridaCathlo: > > MarianneMary: > > A ovaj dzemper na drugoj slici neka je braon nijansa. > Pa eto, reko, dal sam luda🫣 > A za Vašu haljinu bih rekla da je pink. Zavisi kakva je svetlost, malo vuce na crveno, malo na roze, em pogresne mere i boja mi se ne svidja, trebala je biti bordo. Kupljena na limundu za 500din+postarina.
2026 01 21
Ja sam isto osetljiva na nijanse, jer ih ne volim sve. A bas je tesko uhvatiti preciznu nijansu. Sto neko rece mora profi aparat da bi se precizno uhvatila nijansa. Ili da se mlatite sa telefonom, osvetljenjem, bojom podloge i zida pa da pokusavate iz milion puta. Zato mi i presedne slikanje robe. Probajte da postavite stvar na jednobojnu podlogu, i da slikate u prostoriji gde je zid bele boje, nekad kad se uhvati stvar i to belo od zida hoce da ispadne realnija boja
2026 01 21
> FridaCathlo: > . Deluje kao da je ova druga realnija. Zar stvarno neki uslikaju nerealnu nijansu i ne naglase da boja nije kao na slici?
2026 01 21
> FridaCathlo: > . Ja bih ovu prvu sliku opisala kao koral crvena 😅
2026 01 22
Stvarno je hit sta sve izlazi kada se ukuca 'bordo kardigan'. Lol! Nadam se da ga niste platili 1600 din., ima neki tog tipa oglasen. Boja na prvoj slici: cigla, na drugoj slici: ukakana braon (tako je sestric krstio braon kada je bio mali). Mene nervira opis da je predmet od koze, a ono skaj, sintetika, 'eko' koza i sl.
2026 01 22
> zvezdara123: > Nadam se da ga niste platili 1600 din., ima neki tog tipa oglasen. > Boja na prvoj slici: cigla, na drugoj slici: ukakana braon (tako je sestric krstio braon kada je bio mali). Ne, nisam. Tražila sam mere i dobila dodatne slike kardigana + mere, pa kad videh ukakanu braon, reko, da li je relalno da neko ovo krsti kao bordo?! Jel teško zaista malo pitati još dvoje ljudi, pa se malo i ograditi u opisu boje? Članici sam se zahvalila i rekla da mi se boja ne sviđa.
2026 01 22
> zvezdara123: > Stvarno je hit sta sve izlazi kada se ukuca 'bordo kardigan'. Lol! Evo kucah i ja, znači kad se ne šlogirah, ovaj nikako nije bordo među svim drugim posle njega! 😅
2026 01 22
1 2 3