Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Upala jajnika

Pozdrav, zanima me devojke /zene koje su imale upalu jajnika koliko vas je bolelo, koje lekove ste pile za koliko je proslo?Meni je pre par dana dijagnostikovana upala desnog jajnika zbog pucanja tadasnje ciste razlivanjem sadrzine nastala je upala jajnika i jajovoda i novonastala cista nehomogenog sastava. Pijem antibiotik Elfonis i vaginalni probiotik FermmaBiotic. Cekam papa i VS. Bolovi su jaki ostri protezi se u krsta kao u bubreg i slepo crevo,noga mi se paralizuje, mucnina, glavobolja poput migrene, slab apetit... analize su radjene urin i urinokultura sve je okej, tumor markere sam radila pre 6 meseci uredni su kao i papa i ostale analize. 3 dana pijem lekove ali bol ne popusta, analgetici ne pomazu, savete sam dobila ne smem na sunce UV zraci uticu na lek, ne smem fizicke poslove da obavljam da nosim nista tesko i da mirujem. Osecam se da cu da poludim sto od bolova sto od nervoze placljivosti kao da je pms koji nema kraj kosu bi cupala sa glave. Kako ste vi prosle i koliko ovo mentalno stanje traje? 🫩 unapred zahvalna
pre 24 dana, 12:23
Ako je jak bol u desnoj nozi, idi u urgentni, moraju da te prime, neka tamo sve detaljno provere zbog jakih bolova- eventualne sumnje na upalu slepog creva. Meni su pucale vodene ciste i nisam imala bolove, drugarica je zbog pucanja cisti imala veći gubitak krvi i otišla je u bolnicu zbog jakih bolova. Ne znam kakvog sve sadržaja ciste mogu biti. Mozda dobiješ adekvatniji antibiotik ili lekove za bolove, a neka provere i ostalo, jer bolovi treba da budu manji. Srecno
pre 23 dana, 00:08
Zvala sam doktorku rekla mi je da popijem do kraja antibiotik i probiotik, da sam najverovatnije imala ovulacija jer sam na sredini meseca pa je to taj jedan dan pogoršalo, strogo mirovanje, bez fizičkog posla, šetnja umerena. Stigli su i brisevi papa dobar, VS treća grupa što ukazuje na upalu. Prva cista je bila žute tečnosti koja se razlila sve je to izašlo tokom ciklusa ali je napravljen problem u jajovodu i jajniku on je u normalnim razmerama bez promena jedino se uocava novonastala cista koja je bas mala sada nemam nesto jake bolove pucketanje u jajniku je nestalo, bolukcka kao pred ciklus. Umerena mučnina kao da polako prestaje Bogu hvala. ☦️❤️ Ide na bolje sto je dobro 🥰
pre 22 dana, 14:39
> jacaikaja: > Ako je jak bol u desnoj nozi, idi u urgentni, moraju da te prime, neka tamo sve detaljno provere zbog jakih bolova- eventualne sumnje na upalu slepog creva. Meni su pucale vodene ciste i nisam imala bolove, drugarica je zbog pucanja cisti imala veći gubitak krvi i otišla je u bolnicu zbog jakih bolova. Ne znam kakvog sve sadržaja ciste mogu biti. Mozda dobiješ adekvatniji antibiotik ili lekove za bolove, a neka provere i ostalo, jer bolovi treba da budu manji. Srecno Često mi se dešava taj osećaj u nozi počelo je posle porođaja sa prvim detetom dali su mi epiduralnu anesteziju koja je paralizovala samo tu desnu nogu sve sam osećala na porođaju ubrzo posle porođaja u krstima na dodir neki nerv kada pipnem kao da me drmne onaj cekic sto doktori kukaju u kolena 😅 svaki ciklus to me boli mnogo jaki menstrualni bolovi jer imam zavaljenu matericu 😶 sto se tice slepog creva doktorka kada je radila ultrazvuk i ako nije bilo u planu želela je da to isključi pa je proverila sve je dobro ❤️
pre 22 dana, 15:01
Dobro je odmah proverila slepo crevo, često se fokusiraju samo na jedno, a ne isključe nešto drugo sto moze biti opasnije
pre 22 dana, 16:39
Da nažalost je tako, srećom kod ove dr idem od 13 te godine pa do dan danas sad mi je 29 jedna baš stručna žena koja je zadobila potpuno moje poverenje i uvek je bila u pravu oko bilo čega teško je danas naći takve lekare koji pacijenta detaljno pregledaju i budu posvećeni svom poslu ❤️
pre 22 dana, 16:50
Ja imam zavaljenu matericu i nemam menstrualne bolove..a sto se tice epidurala,troje sam rodila bez toga i znam zenu koja je primila epidural pre 2g imala je problema sa ledjima i bolom u nozi..na kraju je operisala kicmu..ja imam problem sa L4 i L5 prsljenovima jer se dodiruju i tad boli,a nisam nikad primila epidural...hocu da kazem da epidural moze da napravi problem a i ne mora...VS treca grupa ukazuje na prisustvo bakterija kao sto su streptokok,stafilokok,pa cak i Eserihija..mozda zbog toga imas bolove...sredice se to antibiotikom..nije zgorega otici kod hirurga da vidi slepo crevo ja sam ga operisala jos u 1-oj srednje i odlicno znam kako boli
pre 20 dana, 06:42
Katastrofa, isto ne bi preporucila epidural, meni su ga na porodjaju dali i nisu ni pitali prvo su mi upalili indukciju na najjace moguce jer su izazivali porodjaj presisala termin 42 ulazila u 43 nedelju beba krupna porodjaj 11 ipo sati trajao tek na pola kada sam bila izmucena od bolova i svega oni bez pitanja mi daju ja rekla da ne zelim oni frk za sekund imam i ja problema nekih sa kicmom, drugi porodjaj sam odbila epidural i brze sam se i porodila i oporavila. Nisam dr da bi nesto sad pametovala, sreca sto mi je dr ginekologije uradila ultrazvuk slepog creva da iskljuci i to. Nikada nisam imala problema sa upalom jajnika prvi put se susrecem sa tim, ubazad 2 godine ciste puknu pojave se ova sada sto je pukla a bila je najduže 5 meseci. Dok recimo sestra ceste upale jajnika jednom je hitna dolazila jer su milisli da je slepo crevo odvezli su je i sve detaljno pogledali sve bilo okej dobila je terapiju posle toga sve dobro. Moji rezultati nisu ukazali ba prisusto napomenutih bakterija ni urin ni urinokultura ni bris. Sreca sve je dobro bolova nema. Bogu hvala 🥰
pre 19 dana, 08:09
Bice to sve ok
pre 19 dana, 09:21