Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Prodavanje kopija

Da se podsetimo... Prodavanje kopija, korišćenje imena brenda za falsifikat (bez obzira na to da li vam je neko samo poklonio predmet i sl.), dovođenje kupaca u zabludu, mnogi čak i priznaju da je kopija, drugi čak i ne, prema zakonima Republike Srbije sve je to KRIVIČNO DELO. Uz to, koliko znam je i protiv pravila ovog sajta. Mnogo je primera gde je zloupotreba postala normalna, čak prodavci i drsko odgovaraju i time se narušava jedna normalnost, a za normalno se uzima ono što ne sme ni da se dešava. Došli smo do oksimorona koji se pišu u opisima predmeta tipa "savršena kopija, predobra, prva kopija, nema razlike od originala", a o cenama tih kopija koje su za uništavanje, opet po zakonu naše države, neću ni da govorim sada. Zar nam nije dosta laži u ovom svetu, gde se i laž uzima za Istinu, pitam se..
pre 9 dana, 19:51
Kopije su preplavile trziste, nazalost. Meni je samo van svake pameti da kostaju dosta bas kao sto mi je van svake pameti da ih pojedine clanice zovu originalima i ako se cak i po slikama vidi da to nisu. Savovi, cibzari, etikete i certifikati u unuutrasnjosti, jasna slova...sve to odaje kopije, nismo bas slepe i glupe jel. I slazem se, kako kopija moze biti kvalitetna? Ja evo nemam pojma. Znaci i ako se kopije prodaju, ok ali neka se ne zovu originalima i neka imaju razumnu tj, povoljnu cenu.
pre 9 dana, 20:32
Da se ne pati za nekim brendovima, nikad ne bi postojale kopije. Kad sam bila mala osamdesetih god. to nije postojalo.
pre 9 dana, 22:53
> MarianneMary: > Da se ne pati za nekim brendovima, nikad ne bi postojale kopije. Kad sam bila mala osamdesetih god. to nije postojalo. Nije to poenta, već da se nešto lažno predstavlja kao pravo. To je opasno na više nivoa. Drugo, ako već postoji zakon, a mi ga tako relativizujemo, ja ne vidim ni svrhu njegovog postojanja. Sada, što se tiče brendova.. Ima toga, da ljudi prave idola od brendova, vide u tome svrhu i sl, to je neka druga tema i svako to treba lično kod sebe da preispituje i ne ulazim u to, ali da brendovi imaju standarde i kvalitet koji kopije nemaju i to stoji. Jednu bredniranu stvar, ako je kvalitetna, što ne mora uvek ni da znači, vi ćete nositi 10 godina, dok kupite 10 jeftinijih i manje kvalitetnih. Tu se radi o krađi nečijeg imena, autorskog prava, rada, talenta, dizajna i ostalog.
pre 9 dana, 23:18
> EnaElena: > Kopije su preplavile trziste, nazalost. Meni je samo van svake pameti da kostaju dosta bas kao sto mi je van svake pameti da ih pojedine clanice zovu originalima i ako se cak i po slikama vidi da to nisu. Savovi, cibzari, etikete i certifikati u unuutrasnjosti, jasna slova...sve to odaje kopije, nismo bas slepe i glupe jel. I slazem se, kako kopija moze biti kvalitetna? Ja evo nemam pojma. Znaci i ako se kopije prodaju, ok ali neka se ne zovu originalima i neka imaju razumnu tj, povoljnu cenu. Ali nije ok da se prodaju i zovu imenom koje nije njihovo, u tome i jeste poenta. Čak ni za malu cenu, a kamoli za cene previsoke, kakvih je sve češće. Dakle, čine krivično delo, drski su vrlo često, jer time brane lažnu robu i na sve to da budemo srećni što su nas udostojili "kvalitetnog" lažnjaka. Još da se izvinimo Đuri što nas je tukao. 😅
pre 9 dana, 23:22
Da bi se zakoni postovali trebamo da imamo drzavu. Ili zakoni su tu, ali ne vaze za sve isto. A kopije su pocele devedesetih god. to su oni cuveni saneri(ako se ne varam). Vidjam devojke po gradu sa kopijama mona tasni, prodaju se na novom buvljaku kod nas(turska roba). A ovde na sajtu prema pravilima to spada u zabranjene predmete.
pre 9 dana, 00:03
Gledam miu miu cvikere, kopija 5000 dinara Reko šta im je u glavi da tako prodaju?? 50€ za kineske cvike Na instagramu ih prodaju za 2400 full pakovanje, te iste. A, što se laži tiče... neće se promeniti u skorije vreme i tako. Ne smeta mi da kupim lažnjake inače, samo da se zna to je sve.
pre 8 dana, 08:14
Prodavanje kopija jeste zabranjeno po pravilima sajta i jeste krivično delo, sve to podržavam, samo što mi se čini da ovo neće čitati oni koji treba da pročitaju, a i da pročitaju, neće se potresti, jer će im u najgorem slučaju nalog biti obrisan i oni će napraviti novi. Pa ovde čak prolazi krađa novca sa kartice, što je mnogo ozbiljniji problem, i šta je urađeno po tom pitanju? Skoro ništa. Blokiraju prevaranta, on napravi novi profil i traži nove žrtve, jer znaju da i dalje ima neupućenih koji nasedaju, nažalost... Naša uloga ovde nije da sprovodimo zakone. Ono što možemo i na šta imamo pravo, to je da prijavimo administratorima ono što nije u skladu sa pravilima sajta. Mislim da bi spisak takvih oglasa bio beskonačan. :') Ja nikad nisam patila za nekim markiranim stvarima, štaviše, ne volim ni da se vidi naziv brenda na odeći, ne volim velike natpise. Imam neku odeću kupljenu pre ko zna koliko godina, totalno nepoznati brendovi a ništa manje kvalitetni od nekih markiranih. Slažem se sa @ MarianneMary i ovom rečenicom "Da se ne pati za nekim brendovima, nikad ne bi postojale kopije". Pogledajte samo za šta su članice bile prevarene i o čemu su pisale na forumu. Ako sam dobro ispratilla, uplatile su novac su za neke markirane torbe koje nikad nisu dobile... Prevaranti, ali i oni koji prave i prodaju kopije znaju dobro šta je na tržištu traženo pa to i nude. I još nešto bih dodala. Mslim da je korektno kad prodavac napiše da je u pitanju kopija. To jeste protiv pravila sajta i zakona, ali taj prodavac ne dovodi kupca u zabludu. Neko će to kupiti, jer nije svakome stalo da kupi original. Drugo je kad prodavac tvrdi da je kopija koju prodaje original.
pre 8 dana, 13:49
Ja ne bih ulazila u to ko šta nosi, zašto, lične ukuse, želje i slično,jer to nije tema. Ne osuđujem nikoga, razumem i kupce lažne robe i prodavce, čak. Isto tako imam potrebu da kažem svoj stav, jer se previše normalizuje nešto što nije normalno, već je kao i u ovom slučaju, krivično delo. To radim i zbog svog mentalnog zdravlja, a i zarad društva u kom živimo. Ne bih rekla da mi nismo tu da sprovodimo zakon. U formalnom smislu, naravno, suvišno je o tome govoriti, ali mi jesmo dužni da svojim glasom i delima stajemo na stranu ovog ili onog. Naravno, ko ne želi i to je u redu. Ne mislim da je snobizam glavni razlog zašto postoji "fake" roba. Laž postoji odavno, ali to bi bile filozofski religijske teme. 😊 Što se tiče zakona, to opet pravnici bolje znaju, mada i mi imamo uvid u isti, ako neko napiše da je roba kopija, to ga oslobađa krivičnog dela dovođenja kupca u zabludu, ali ne i po osnovu autorskih prava, za koja je neko poslovno ime oštećeno. Tako da mislim da će takva roba postojati sve dok ima kupaca za nju, a ne za originale.
pre 8 dana, 15:54