Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Skinut novac sa kartice - KRADJA

Da li je neko imao iskustva u ovoj situaciji kada prevaranti skinu novac sa kartice? Nisam prodavala garderobu na ovoj stranici duzi period i nisam slutila da je sada 80% profila lazno ovde. Ali dok se ovo ne reši ja neću prestati da pišem.
pre 6 dana, 12:45
Zasto ste im dali podatke o kartici?
pre 6 dana, 13:19
Nisam davala podatke o kartici niti sam posumnjala da je u pitanju prevara niti sam unosila iznose da bih im olaksala ovaj vid prevare, zanima me da li je neko jos ovo prijavljivao policiji i kakav je bio ishod? Lazirali su deexpresov sajt kao i sve vezano za banku radi “prihvatanja uplate” zatim su dok sam ja verifikovala karticu oni paralelno kupovali kriptovalute.
pre 6 dana, 13:36
Očito sam ispala naivna i ne mogu da verujem da je ova prevara na ovoj platformi kao DOBAR DAN.
pre 6 dana, 13:38
Izvinite, ali da, dali ste im podatke o svojoj kartici. Drugacije ne bi mogli da Vam skinu novac. To nije prevara koja se nalazi samo ovde na ovom sajtu vec je redovna internet pojava da se koriste ljudi koji nisu dovoljno upuceni sta podaci sa kartice predstavljaju. Izvinite, nije mi namera da uvredim bilo koga ovde, ali ne mogu da razumem…to je kao da ste nepoznatoj osobi dali adresu i kljuc od kuce i posle rekli eto ta nepoznata osoba me prevarila, otisla na adresu i otkljucala kucu kljucem koji sam im sama dala… Da, jeste prevareni, ali Vam nisu oteli, dali ste im podatke na izvol’te sto se kaze 😕
pre 6 dana, 14:18
Draga korisnice ove platforme meni je sada potrebna pomoć od nekoga ko se susreo sa ovakvim stvarima a ne da sada većamo o tome sta se dogodilo
pre 6 dana, 14:26
Mogu i tu da Vam pomognem i da Vam kazem da nemate nista od toga, blokirajte karticu, trazite da Vam se izda nova i ubuduce budite pazljiviji. Banka tesko da ce Vam refundirati nesto za sta ste sami dali podatke i potvrdili transakciju, a policija se ne bavi tim sitnim prevarama od par hiljada dinara. Ali naravno Vi pokusajte, javite se odeljenju za visokotehnoloski kriminal pa vidite sta ce Vam reci. Srecno 🍀
pre 6 dana, 14:48
Nisam lično imala iskustva sa tim, ali mom kumu su skidali novac sa kartice u manjim iznosima i on je odmah to prijavio banci i vraćen mu je novac. Zovite Vašu banku i prijavite slučaj policiji, ako banka zatraži neki dodatni dokaz
pre 6 dana, 14:55
Znam i ja, ali to su situacije kada su ukradeni podaci o kartici putem skimera npr. Ovde je clanica licno verifikovala ove transakcije pa je to sada bas upitno ali ok, naravno, moze da proba…
pre 6 dana, 15:02
> KristinaKikiBg: > Znam i ja, ali to su situacije kada su ukradeni podaci o kartici putem skimera npr. > Ovde je clanica licno verifikovala ove transakcije pa je to sada bas upitno ali ok, naravno, moze da proba… Sve ste u pravu vrlo ste lepo objasnili , zao mi sto je clanici skinut novac sa kartice ali ne mogu da shvatim da niko ne cita forum pogotovo clanice koje su nove ili one koje nisu bile dugo aktivne na sajtu cisto da budu u toku ..toliko se pise o tim prevarama da vise i vrapci na grani znaju za taj vid prevare .
pre 6 dana, 15:14
Slučaj je prijavljen policiji a i napisana je reklamacija u banci. Vidite obzirom da sam podatke o kartici ostavila na domenu sajta koji nepostoji i koji je lažan, lako dokazivo je to da sam prevarena i da nisam imala šta tu da tražim, stoga kada bih saznala jo je to ucinio ( za to mi je vec potreban mup jer sam saznala da je osoba kupila kriptovalute u jednoj inostranoj kompaniji) podnela bih krivičnu prijavu protiv te osobe. Ne bih prijavljivala slučaj policiji da sam htela da nekome da dam svoj novac. Znači moj novac vise nije kod mene i niko povodm toga neće uraditi ništa? ako me razumete.
pre 6 dana, 15:19
> MayaM123: > > KristinaKikiBg: > > Znam i ja, ali to su situacije kada su ukradeni podaci o kartici putem skimera npr. > > Ovde je clanica licno verifikovala ove transakcije pa je to sada bas upitno ali ok, naravno, moze da proba… > Sve ste u pravu vrlo ste lepo objasnili , zao mi sto je clanici skinut novac sa kartice ali ne mogu da shvatim da niko ne cita forum pogotovo clanice koje su nove ili one koje nisu bile dugo aktivne na sajtu cisto da budu u toku ..toliko se pise o tim prevarama da vise i vrapci na grani znaju za taj vid prevare . Da ali na KP naprimer stoji obavestenje poput ovoga a ova platforma ne cini nista po tom pitanju! Nisam se susretala sa tim vidom prevare jer nisam imala problem nikada do sad
upload
pre 6 dana, 15:21
Ja razumem Vas da Vam je zao izgubljenog novca. Ali morate i Vi razumeti da su ovo jako dobro organizovane grupe koje profitiraju na nedovoljno informisanim osobama. Opet kazem, zaista mi nije namera da bilo koga uvredim, ali jedini nacin na koji se mozete zastiti je informisanje i znanje kako se barata podacima o bankovnim racunima na internetu. Jer oni se upravo stite iza toga, mali iznosi - policiju ne zanima, kripto menjacnice - ne znate ko su, ne mozete ih privatno tuziti, nisu vas naterali - sami ste sve ukucali…
pre 6 dana, 15:30
Apsolutno je nebitno na kom sajtu su Vas upecali. Nemojte misliti da su bezbedni sajtovi ili aplikacije koje ne upozoravaju na prevare. To se podrazumeva na celom internetu, samo je neko odlucio da se ogradi od takvih prijava od strane korisnika. Nista ne bi promenilo situaciju ni da Vam se ovo desilo na KP.
pre 6 dana, 15:34
Ali kriptomenjacnica zna ko je odgovorno lice i profil mu je blokiran, samo ja kao fizicko lice ne mogu da dobijem tu informaciju od njih putem mejla. Stoga cekam VJT / MUP da odreaguje
pre 6 dana, 15:34
1 2 3