Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Pamučna trenerka, nemoguća misija?

Mesecima, ako ne i godinama, unazad ne uspevam da kupim OBIČNU PAMUČNU TRENERKU. Znači 200% pamuk, nikakvi termo puf elementi, "visok sadržaj pamuka" koji je zapravo samo 60%, nikakvi skriveni poliesteri i ostatak đubreta od nafte. I da je kojim slučajem baggy i komotno, da se ne pripija uz butine kao helanka. Nemoguća misija stvarno. Sve ono iz popularnih butika je bar upola plastika, kriju je pod raznim imenima ili prosto ni ne napišu, ali to se oseti pod prstima, koža reaguje. Šta fali dobrom starom pamuku? Znam za tipa Fermini, ali modeli mi deluju čudno u predelu stomaka, plus uske u butinama, plus prodaju samo komplete. Horor. Zaboravili smo šta je komfor. Ko uživa u plastici, neka, ja zaista ne mogu i umorna sam. Ako imate predloge za radnju koja se magično ne pojavljuje na guglu, molim vas pišite. Ili ako neko prodaje nešto iz tipa 90ih da je obična glupa trenerka donji deo, i to šaljite.
pre 11 dana, 21:27
Evo ima ovo
upload
pre 11 dana, 18:35
koja Vam velicina treba,ja imam belu S
pre 11 dana, 18:35
Htela sam da predložim Sparrow jer znam da sam kod njih poručivala pre koju godinu i da su imali one najklasičnije, malo baggy komplete od 100% pamuka. Kad ono, sad pogledam sastav, 88% pamuk, 12% poliester… U pravu ste, procenat pamuka u odeći sve manji i manji iz godine u godinu, do momenta kada ćemo biti primorani da nosimo kese na sebi.
pre 9 dana, 12:01
> darkacademia: > Mesecima, ako ne i godinama, unazad ne uspevam da kupim OBIČNU PAMUČNU TRENERKU. Znači 200% pamuk, nikakvi termo puf elementi, "visok sadržaj pamuka" koji je zapravo samo 60%, nikakvi skriveni poliesteri i ostatak đubreta od nafte. I da je kojim slučajem baggy i komotno, da se ne pripija uz butine kao helanka. Nemoguća misija stvarno. > Sve ono iz popularnih butika je bar upola plastika, kriju je pod raznim imenima ili prosto ni ne napišu, ali to se oseti pod prstima, koža reaguje. Šta fali dobrom starom pamuku? > Znam za tipa Fermini, ali modeli mi deluju čudno u predelu stomaka, plus uske u butinama, plus prodaju samo komplete. Horor. Zaboravili smo šta je komfor. Ko uživa u plastici, neka, ja zaista ne mogu i umorna sam. > Ako imate predloge za radnju koja se magično ne pojavljuje na guglu, molim vas pišite. Ili ako neko prodaje nešto iz tipa 90ih da je obična glupa trenerka donji deo, i to šaljite. I mene ovo izluđuje. Imala sam priliku da radim sa tečnim poliesterom i od tada ne mogu da smislim ništa plastično. 🤢 Tako agresivan miris, odnosno smrad u životu pre nisam osetila. Poslednje šta treba je da u tome držimo hranu i da nosimo na sebi. Organizmi, voda i vazduh, krv nam je puna mikro plastike. 😏🙄 Naravno da se to sa namerom radi.
pre 8 dana, 07:51
> dannkinja: > Htela sam da predložim Sparrow jer znam da sam kod njih poručivala pre koju godinu i da su imali one najklasičnije, malo baggy komplete od 100% pamuka. Kad ono, sad pogledam sastav, 88% pamuk, 12% poliester… > U pravu ste, procenat pamuka u odeći sve manji i manji iz godine u godinu, do momenta kada ćemo biti primorani da nosimo kese na sebi. Aha, evo sad sam videla i cene kod njih 🤣
pre 8 dana, 14:30
Najjače mi je kad pitam tako te stranice po instagramu za sastav i dobijem odgovor tipa "materijal je 100% pamuk, futrovane iznutra". ZNAČI UKUPAN SASTAV JE 140% JER JE 40% PLASTIKA I TO UZ KOŽU? To ne sad podseti na još jednu misteriju - kako to da kod haljina, suknji i kaputa najčešće postava bude od poliestera iako je spoljašnji materijal vuna, pamuk, svila? Koja je logika da svila bleji napolju, a da me nafta dodiruje 😭😭😭
pre 8 dana, 14:32
Mi smo od firme pre 2-3 godine dobili neke dukseve na poklon. Organski pamuk, ali sa 15% poliestera. Šta mi to znači? S jedne strane brinu da bude organsko, a onda ubace poliester. 🤦🏻‍♀️
pre 8 dana, 15:06
Meni je poliester super za zimu, za zavrsni deo odece kada recimo prodajem na buvljaku a napolju je minus. Kod kuce nosim pamuk, a inace kombinujem materijale, zavisi gde i na koliko vremena nesto nosim. Meni je problematicnije da se nosi krzno odranih zivotinja, i pre cu nositi vestacko krzno nego staviti bundicu neke jadne(ubijene/odrane) zivotinje na sebe.
pre 7 dana, 21:19
> darkacademia: > > dannkinja: > > Htela sam da predložim Sparrow jer znam da sam kod njih poručivala pre koju godinu i da su imali one najklasičnije, malo baggy komplete od 100% pamuka. Kad ono, sad pogledam sastav, 88% pamuk, 12% poliester… > > U pravu ste, procenat pamuka u odeći sve manji i manji iz godine u godinu, do momenta kada ćemo biti primorani da nosimo kese na sebi. > Aha, evo sad sam videla i cene kod njih 🤣 Čak im ni cene nisu bile tako visoke pre nekoliko godina. Baš često komentarišem kako ćemo uskoro papreno plaćati pamuk jer se upotreba poliestera od industrije normalizuje i naplaćuje nenormalno mnogo. Šokirala sam se kada sam videla “wool blend” kaput u H&M-u, koji u sastavu nema ni 50% vune, a košta 32000 dinara samo zato što se negde spomenula vuna. Van svake pameti.
pre 7 dana, 08:08
> dannkinja: > > darkacademia: > > > dannkinja: > > > Htela sam da predložim Sparrow jer znam da sam kod njih poručivala pre koju godinu i da su imali one najklasičnije, malo baggy komplete od 100% pamuka. Kad ono, sad pogledam sastav, 88% pamuk, 12% poliester… > > > U pravu ste, procenat pamuka u odeći sve manji i manji iz godine u godinu, do momenta kada ćemo biti primorani da nosimo kese na sebi. > > Aha, evo sad sam videla i cene kod njih 🤣 > Čak im ni cene nisu bile tako visoke pre nekoliko godina. > Baš često komentarišem kako ćemo uskoro papreno plaćati pamuk jer se upotreba poliestera od industrije normalizuje i naplaćuje nenormalno mnogo. Šokirala sam se kada sam videla “wool blend” kaput u H&M-u, koji u sastavu nema ni 50% vune, a košta 32000 dinara samo zato što se negde spomenula vuna. Van svake pameti. Bukvalno.
pre 7 dana, 11:39
Ljudi ja sam bukvalno jutros kupila pamučnu posteljinu na buvljaku i sašila nekakve trenerke, da ne kažem "balloon pants", znači 200 kinte i jedno popodne rada 🤣🤣
pre 6 dana, 19:22
> darkacademia: > Ljudi ja sam bukvalno jutros kupila pamučnu posteljinu na buvljaku i sašila nekakve trenerke, da ne kažem "balloon pants", znači 200 kinte i jedno popodne rada 🤣🤣 To se zove, uzeti stvar u svoje ruke. 🤩👏👏👏☺️
pre 5 dana, 21:40