Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Pogledajte boju na dnu ambalaže: Proizvodi koji nas lagano ubijaju

Evo nesto sto sam upravo videla na netu. Mnogi ljudi ne vide koliko hemikalija unose u svoje telo kroz hranu, šminku, sapun i pastu za zube. Da li ste vi oprezni kada koristite svakodnevne proizvode? Tako se na pastama za zube nalaze obeležja koja govore kakva je ona i od čega je zapravo napravljena. Obeležja ili takozvani markeri su uglavnom neprimetni, ali obratite pažnju na dno pakovanja gde se nalaze kvadratići koji su popunjeni nekom bojom. Boja zavisi od kompanije i proizvoda koji koristite. Zeleni kvadrat – Čist prirodan proizvod. Plavi kvadrat – Prirodan sa medicinskim preparatima. Crveni kvadrat – Prirodan sa hemikalijama. Crni kvadrat – Napravljen isključivo od hemikalija. Sledeći put kada budete kupovali neki proizvod dobro pogledajte u marker na dnu. [slika:075d3141-1782-4a20-be07-7dc2838f9e5a]
2013 12 09
odlicna stvar za znati. a uvek sam se pitala sta to znaci
2013 12 09
e nije tacno. to su markeri odnosno linije koje oznacavaju gde treba masina da sece tubu. a inace u svakoj pasti imas fluorid, to je ono sto treba da zabrinjava. ;) i svaki sampon i gel za tusiranje ima sredstvo koje se zove, citiram (bukvalno) SREDSTVO ZA ODMASCIVANJE GARAZA...samo sto ne pise tako nego ima svoj hemijski fensi naziv [:jezik]
2013 12 09
Ovo su izmisljotine. Vise ne znaju kakve gluposti da serviraju narodu... [:stidljiv]
2013 12 09
Hahahahha kada cujem da mi neko kaze da su ovo izmisljotine pozli mi. Znam da vam je lakse da se tesite kako se ne trujete ali imam ekotoksikologiju na fakultetu i cesto hoce da mi pozli. Psticidi se nalaze u u kasicama za bebe. Otrovi su na sve strane. Nase kasice za bebe recimo moj fax je nosio na analizu u eu i bilo je u ok kategoriji iako su i u toj OK kategoriji nasli otrove jer danas ne postoji nista bez otrova. Jeste znali da je vegeta ubica ? Vrv ne. Zdravije je da samo solis hranu nego da rokas vegetu za koju recimo svi misle da je bolja od soli,a ne razmisljaju kako se pravi. O vocu i povrcu da ne prica, Jabuka se prska preko 20 puta !
2013 12 09
Ovo je istina, vi koji ne mislite da jeste, niste dobro informisani! Bila je i emisija o tome, gde ljudi koji se bave time, govore o tome sta koja boja predstavlja, to nisu izmisljotine! I totalno je logicno.......
2013 12 09
Mislim da bi bilo malo cudno da ISTA fabrika necega ima drugacije boje tih markera. Ja zaista verujem da te kockice imaju svoje. Npr, jutros samo pogledala, imam Alverde pastu za zube, ima zeleni marker. Ona nova pasta za zube, reklamira se, ima efekat kao da te ne bole zubi na promene vremena(zaboravila sam ime brenda) ima plavi marker. BB Garnier krema ima CRNI. Zasto nema tu logike?
2013 12 09
Da pitam jos, ako neko zna, kako da proverim npr Garnier gel za ciscenje lica, onaj a cetkicom na vrhu, gde njemu npr stoji marker posto nije tuba?
2013 12 09
ili na kutiji?? A ja kutije bacam, mislim, koji ce mi kutija kad mi treba proizvod, jos samo i kutije da cuvam [:isfrustriran] [:isfrustriran]
2013 12 09