Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Nega kose /

Kana za kosu

Prirodno jeste, svakako- sve sto je u prirodi tu je iz nekog razloga. Isto se moze desiti i sa bilo kojom drugom biljkom, ako ne znamo pravu razmeru ili namenu. Najobicniji caj u vecim kolicinama moze dovesti do odredjenih nus pojava, a opet u nekim razumnim sluzi kao lek. Tako da ima mnogo toga sto mi ne znamo- mnogo smo se udaljili od prirode. A ako idemo logikom zemlje u kojim se kana najvise koristi su zemlje sa bas toplom klimom, a zene tamo imaju jako gustu kosu. Znaci njima to proredjivanje jako znaci. Mozda gresim, ovo je samo moje razmisljanje/ nagadjanje (nazovimo to kako god).
2013 12 23
Sta znam, moguce... Ali ja vise primetim da mi je proredjena kad mi je mokra kosa, a nije pre bila takva znam je napamet. Ali kad je osusim cini mi se kao da je bolja nego ranije. Tako da nista mi nije jasno, bas sam zbunjena. Primetila sam i da se mrsi dosta i to ne samo pri krajevima vec i od vrha. To takodje od kada koristim kanu, ne znam kako je drugima ali ja kad je stavim i pocnem da ispiram ona se sva ukruti, da nemam balzam ne bi je mogla rascesljati.
2013 12 23
Ti najbolje znas, sta tvojoj kosi odgovara. Kod svih je drugacije, zavisi valjda i do toga kakva je kosa. Probaj sa kolor samponom, pa ces videti razliku.
2013 12 23
I meni isto opada kosa od kane,kaniram se oko godinu dana. A cula sam da ni jedna farba ne moze da prefarba kanu.
2013 12 23
Evo da se i ja uključim u polemiku ...Kad sam bila mlađa koristila sam crvenu kanu i to godinama, ali nikad je nisam stavljala samu, već sam pravila pakovanje za kosu : kana + majonez, limunov sok, kapi koprive, med, žumance, čičkovo ulje ili rastvor pantenola..... sve u jednu smesu ! To stavim na kosu, umotam kesom i peškirom i posle normalno operem kosu. Kosa mi je bila FENOMENALNA !!! Nije opadala više nego što je uobičajeno.
2013 12 23
Crvena kana je jedina prava kana koja postoji, zato nema nuspojave retko ko se zali na nju, ali crna i sve druge boje kane nisu prave kane, vec se dobijaju dodatkom mnogih sastojaka. Npr. u nekim radnjama se prodaje kana na cijem pakovanju pise samo egipatska kana, ne pise boja, jer se podrazumeva da prava kana moze biti samo crvene boje. A sta stavljaju u ovu crnu kanu da bi dobili tu boju ja ne znam.
2013 12 23
Meni je kana puno pomogla,ucvrstila mi je kosu i izgleda gusce,a bila mi je bas retka.S obzirom da je kana prirodna farba moze se spravljati i s limunom,kafom,vinom,cajem...Ja sam u pocetku sa crvenom kanom mesala crveno vino,limun i malo vrele vode,sad koristim samo crnu i mesam je sa limunom i vrelom vodom,ali malo,vise limunda da ima,i drzim na glavi sto duze (ponekad i po 1-2 sata)
2013 12 23
I ja sam koristila kanu, meni je bas mnogo ostetila kosu, farbala sam se u crnu boju, posle nje ne mozes da se ofarbas normalnom farbom, jer ti kana udje u koren dlake i ne prima boje normalne.. Kosa mi se mnogo proredila i opadala je.. Evo proslo je 3 god od toga, ii tek sad sam mogla da se ofarbam u boju koju sam htela, jer je pre toga svaki pokusaj bio neuspesan..
2013 12 23
@pacolino Koju crnu kanu koristis?
2013 12 23
Ja ne znam zasto mnogi drze satima kanu na kosi kad na kesici u uputstvu pise da se drzi 15-30 minuta. Meni je frizerka rekla da ne valja da se drzi duze od pola sata jer to nije prava kana kao sto mi svi mislimo....
2013 12 23
Tirkizz,koristim Eagle's,kad sam pocela pre neke cetiri godine na netu sam trazila sta i kako i nasla da je najbolje mesati je sa limunom,i drzati sto duze,tako i radim svaki put,i uvek mi dobro ispadne,ne opadi mi kosa uopste...Treba duze da se drzi da bi efekat bio bolje,na upustvu pise samo sa vodom se mesa,pa verovatno zbog toga krace da se drzi...
2013 12 23
Inace kana sluzi i za privremeni tattoo,ima posebna kana za to,al ja sam koristila ovu i mesala je sa hidrogenom,dobro ispadne,ali kratko traje,i za osetljive koze nije preporucljivo,moze i oziljak da ostavi...
2013 12 23
Koliko stavljas limuna u kanu?
2013 12 24
Ja to od prilike,iscedim u casu pa sipam I mesam dok ne ispasne jogurasto gusto,ali sipem I malo vruce vode.
2013 12 24
Jedan limun je dovoljan za jednu kesicu.
2013 12 24
1 2