Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Nega kose /

Oporavak kose

Trebaju mi saveti... Želim da kosu pustim, ali je i farbam i onda je to problem, jer je već dovoljno oštećena. Farbam se u plavo i često kupujem maske i sprejeve, ali ništa nije dovoljno efikasno... [:besan]
2014 01 22
Je l' si probala iz avona serum za kosu? :)
2014 01 22
Zato što ključ oporavka kose nije u onome što stavljaš spolja, nego oporavak kose počinje iznutra. To je ono što velike kompanijice koje prave masu takvih proizvoda žele da sakriju od tebe. :) Elem, da razjasnim: Kosa nema sposobnost da regeneriše samu sebe kao koža, tako da oporavak kose putem preparata ovime odmah pada u vodu. Jedino što možeš da uradiš da utičeš na zdravlje svoje kose je da jedeš kvalitetnu hranu i piješ dosta vode. Skraćuješ ispucale krajeve, ali ne prečesto, da ne bi gubila na dužini. Takođe, nivo stresa u svakodnevnom životu MNOGO više utiče na kvalitet kose nego što mnogi misle. Nadam se da sam nekako pomogla :)
2014 01 22
@Murderdolly - Slažem se! Mada, treba probati i sa prirodnim stavrčicama, naprimer: maslilovo ulje, žumance i sl. Jeste da ovakve stvarčice smrduckaju :)) ali su korisne [:osmeh] Ima dosta recepata na internetu za prirodne maske za kosu, tipa oštećena, suva itd.
2014 01 22
Ja vec jedno dva meseca koristim brahmi amla ulje i prezadovoljna sam, a kosa mi od njega raste kao luda :D Za njega sam slucajno saznala na jednom forumu :)
2014 01 22
Gde ima da se kupi to ulje Tirkizz? Hvala [:osmeh]
2014 01 22
U zdravoj hrani :) Mnogo dobro, ja ga stavim uvece pred spavanje i prespavam sa njim i ujutru isperem. I kosa bas bude glatka, sjajna, a raste naopako brzo, ja samo vidim one kratke pramencice. :) I nije skupo, oko 100 ml ima u bocici, kosta oko 350 dinara :)
2014 01 22
Hvala vam. Imam Avonove kapi, tek sad sam ih uzela, videcemo. A gde god da sam citala, svugde žene pišu o domaćim maskama i o tim sastojcima koje ste spominjale. TAko da ste me ubedile, uzeću da smućkam nešto. :)
2014 01 22