***Salata sa pečenim paprikama***
4 crvene pečene paprike
4 jaja
120 g trapista
120 g šunke
400 ml pavlake
200 ml majoneza
so i biber
peršunov list
Priprema:
Salatu sa pečenim paprikama možete spremati u jesen kad zarumene paprike, i kad dvorišta mirišu na pečene parike, pinđur i ajvar.
Najljepše je to što pečene paprike možete zalediti, pa u njima uživati tokom cijele godine. I ovo je jedan od baš tih momenata.
2.
Paprike obično pečemo u jesen , na otvorenom, ostavimo ih da se malo ocijede i pakujemo po 5-6 u kese. Kad ih odleđujem, u tmurne zimske dane, samo stavim kesu u vrelu vodu. Paprike se raskravljuju polako,a tako odleđene veoma se lako gule, i čiste od sjemenki.
3.
Očišćene paprika posoliti i ostaviti da se oslobode viška tečnosti.
Dok se paprike odleđavaju treba pripremiti tvrdo kuvana jaja.
I posle je sve lako. Jaja izrezati na kockice, takođe i trapist i šunku. Paprike ocijediti što se bolje može pa i njih izrezati na kockice.
4.
Iako sam pisala mere, ovo je jedna od onih ‘otprilike’ salata, potrebno je samo da je svih namirnica u istoj mjeri, a mjeru povećavate ili smanjujete po potrebi.
Kad ste sve isjeckali, promješate, po potrebi dosolite i pobiberite, ja volim da je malo paprenije pa ne štedim na biberu i uglavnom koristim mješavine bibera koje se mogu kupiti u malim mlincima. Kako samo zanosno mirišu.
5.
Pomješati pavlaku i majonez,dodati i sitno sjeckani peršun, pa preliti preko salate. Sve dobro promješati i ostaviti da se ohladi i i pomalo stegne.
I ovdje se može prilagođavati količina pavlake i majoneza, zavisno da li volite kremastiju ili kompaktniju salata, i koji ukus preferirate
[slika:fa3f3502-53dd-45e2-9e72-62c48ac8ce4f]
***Salata sa pečenim paprikama***
4 crvene pečene paprike
4 jaja
120 g trapista
120 g šunke
400 ml pavlake
200 ml majoneza
so i biber
peršunov list
Priprema:
Salatu sa pečenim paprikama možete spremati u jesen kad zarumene paprike, i kad dvorišta mirišu na pečene parike, pinđur i ajvar.
Najljepše je to što pečene paprike možete zalediti, pa u njima uživati tokom cijele godine. I ovo je jedan od baš tih momenata.
2.
Paprike obično pečemo u jesen , na otvorenom, ostavimo ih da se malo ocijede i pakujemo po 5-6 u kese. Kad ih odleđujem, u tmurne zimske dane, samo stavim kesu u vrelu vodu. Paprike se raskravljuju polako,a tako odleđene veoma se lako gule, i čiste od sjemenki.
3.
Očišćene paprika posoliti i ostaviti da se oslobode viška tečnosti.
Dok se paprike odleđavaju treba pripremiti tvrdo kuvana jaja.
I posle je sve lako. Jaja izrezati na kockice, takođe i trapist i šunku. Paprike ocijediti što se bolje može pa i njih izrezati na kockice.
4.
Iako sam pisala mere, ovo je jedna od onih ‘otprilike’ salata, potrebno je samo da je svih namirnica u istoj mjeri, a mjeru povećavate ili smanjujete po potrebi.
Kad ste sve isjeckali, promješate, po potrebi dosolite i pobiberite, ja volim da je malo paprenije pa ne štedim na biberu i uglavnom koristim mješavine bibera koje se mogu kupiti u malim mlincima. Kako samo zanosno mirišu.
5.
Pomješati pavlaku i majonez,dodati i sitno sjeckani peršun, pa preliti preko salate. Sve dobro promješati i ostaviti da se ohladi i i pomalo stegne.
I ovdje se može prilagođavati količina pavlake i majoneza, zavisno da li volite kremastiju ili kompaktniju salata, i koji ukus preferirate
[slika:fa3f3502-53dd-45e2-9e72-62c48ac8ce4f]