Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Prirodna kozmetika - da li je koristite i koju?

Zanima me ovo jer pokušavam da nađem prirodnu kozmetiku, al mi nešto baš i ne uspeva... Imam preosetljivu kožu i veoma suvu, sklonoj alergiji na hemikalije - al ne znam na koje sastojke, samo osetim da me pecka kad koristim neke kreme, šampone i ostalo.. Manna proizvode koristim, tačnije njihove sapune i putere i prezadovoljna sam! Savršena kozmetika. Ali me zanima ova naša kozmetika, u drogerijama.. U Lilly-ju baš i nema neka prirodna..tj, na nekim kremama pišu da su prirodne, al kad vidim šta sve sadrže... [:isfrustriran] Al u DM-u sam naišla na Alverde za koju kažu da baš i nije kvalitetna i na Baleu ( koja ipak nije prirodna, al eto, nemam alergijske reakcije na nju, pa je koristim..) Šta vi koristite? :)
2014 09 11
Probaj werde kreme za lice ,fenomenalne su .
2014 09 11
I dobra je s-he kozmetika ,ima je u dm-u
2014 09 11
E da, videla sam da imaju i tu marku, al nisam je još probala. Vidim da imaju lepe lakove i senkice. :) Hvala na predlogu.:)
2014 09 11
Rumenila ,olovke za usne i oci,korektori i sjajevi su ih ekstra a cene jos bolje :))) stvarno su super ti proizvodi .:*
2014 09 11
Hemel kozmetika,na bazi meda propolisa i ostalih prirodnih proizvoda,koristim je godinama,imaju puno proizvoda i uglavnom su koncentrati pa dugo traju,potpuno zadovoljna.
2014 09 12
Iskreno, danas svako moze staviti 'prirodno' na proizvod, a to moze svasta da znaci. Cula sam za Manna kozmetiku da je zaista dobra, i ako ti odgovara nastavi da je koristis. Prirodna i organska nisu isto, organska kozmetika podrazumeva da su sastojci poreklom iz hemikalijama netretirane sredine, nisu vestacki sintetisani itd.,imaju uglavnom alkohol kao konzervans (na duze staze moze da isusi kozu), i obavezno imaju neki sertifikat tipa BDIH itd. Mozes izguglati koji sertifikati organske kozmetike postoje i vise se informisati. Prirodna kozmetika je uglavnom na bazi bilja, i tako nekih prirodnih sastojaka, ali uglavnom ima dosta hemije tj vestacki sintetisanih sastojaka. Moj savet ti je da pogledas po apotekama medicinsku kozmetiku za reaktivnu i osetljivu kozu (LRP, Avene, Uriage). She i Balea nisu prirodna kozmetika, imaju par proizvoda koji su za tvoj tip koze i to je naglaseno na kutiji (sensitive linija). Koristila sam Alverde i nisam bila zadovoljna, i Dr. Hauschka kozmetiku koja mi je bila dobra.
2014 09 12
Slažem se, baš sam zato i pitala za vaša mišljenja.:) Koristila sam i Uriage, al sam onda non stop morala da se mackam njihovim kremama jer mi je koža takoreći postala zavisna.. Na svakih sat vremena sam morala jer se brzo upijala.. Mislim da ću polako da izbacim sve kreme i samo ove Manna putere da koristim.:) Priroda je ipak najbolja. Ko nije čuo za njih evo linka : manna.rs
2014 09 12