Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Saradnja sa prevarantima -- korektno ili ne?

Evo pojave koja se stalno provlači kroz razne teme na forumu, pa nekako mislim da konačno zavređuje posebnu temu. Radi se o članicama koje razmenjuju (duple) utiske sa višestrukim profilima jedne iste osobe, a koja se u svakoj inkarnaciji na ovom sajtu tj. na svakom profilu ispostavila kao prevarant. Zanima me šta članice misle o tome. Vidim da smo imali temu o preprodaji poklonjenih stvari, pa me zanima koliko je ovo što sam opisala korektno, s obzirom da dotične članice ne samo što svaki put sarađuju s prevarantom, već mu ostavljaju utiske pune hvalospeva, i tako na svakom profilu. U redu je ostaviti pozitivan utisak ako je saradnja bila dobra, ali da li je u redu ne objaviti podatke prevaranta koji je više puta harao sajtom? Da li je to saučestvovanje u prevari, ili prosto nesolidaran/nehajan stav? Samo bih molila bez prozivanja, prepucavanja i vređanja, tema je generalna. Bude li poziva na linč, prostačkog rečnika i slično, obrisaću temu pa ćete se svađati pred ogledalom. Hvala. [:osmeh]
2014 11 24
Mi smo pronašli i screenshot-ovali neke razmenjene ocene, planirali smo ih sutra objaviti, ali ipak ćemo sada, pošto ste nas preduhitrili temom. [:osmeh] Mada smo prilično sigurni da ih ima još mnogo, danas smo imali puno posla sa prevarantima samim, pa nismo stigli sve da pregledamo. Mi smatramo da podatke prevaranta treba objaviti, to što nije prevaren sam član, ne znači da treba da dozvoli da nedužne članice nasednu.
2014 11 24
Od kad sam saznala da je prosla administratorka (neka Bloosom valjda) DOKAZANO pustala prevarante da vrsljaju ovuda i uzimala procenat , apsolutno me vise nista ne iznenadjuje [:osmeh] Ne branim nikog, ali ja sam Miljanu zapamtila tek relativno skoro, u poslednjih par meseci, a ona je bila ovde i pre toga, tako da, da je imala vise pozitivnih i neke svoje slike, mozda bi i mene prevarila, ko zna [:besan] Ako je neko svesno to radio, onda je to bas odvratno. Samo jos da iznesem moju situaciju sa prevarantom: Jedno vreme je na sajtu bila clanica ZozaNervoza, mozda se neko seca, sa par pozitivnih utisaka. Ja se zalepila za neke patike kod nje, ali mi je bila nekako sumnjiva. Posle 2 nedelje natezanja, odgovaranja na poruke svaka 3 dana i slicno, posalje ona meni patike pouzecem, stignu, sve ok, ostavim joj pozitivnu. Posle procitam da je prevarila neke clanice i da joj je to bio ko zna koji profil. [:vrtoglav] Dakle, da sam znala, sigurno ne bih rizikovala da mi sitgne neka cigla u paketu i slicno. Treba cuti i drugu stranu [:osmeh]
2014 11 24
Tina, slazem se skoro sa svime sto si rekla :) Naravno da treba cuti uvek i drugu stranu, samo sto mislim da se ne radi o tome u ovoj temi, tj, ne govori se o tvom primeru. Vec o bubamarinici recimo, koja je svesno imala preko 10 saradnji sa Miljanom, znajuci da je Miljana prevarant, i takodje znajuci da ce Miljani pozitivna ocena od nje otvoriti vrata za nove prevare. Ili o LolaaA (mislim da joj ide tako nick). Po meni, osobe koje omoguce prevarantu podlogu za prevare (SVESNO) su saucesnici. Ne znam da li to pise u zakonu, nisam pravnik, ali mene su moji roditelji naucili, ako precutim krivicno delo, da i sama postajem saucesnik.
2014 11 24
Znam Tara, nego sam imala potrebu i ovo da ispricam, verujem da nisam jedina kojoj se desilo, i iskreno bilo me je bas nekako sramota, bas sam se sokirala kad sam procitala. Sto ti kazes, osecala sam se kao da sam joj pomogla svojom ocenom da prevari jos nekoga. Citala sam u temi o Miljani o Bubamarinici i tom slucaju, ali ne znam da li je rekla da je znala da je to ona ili nije, ne mogu da se setim?
2014 11 24
Ako i zanemarimo pravnu stranu, nije baš ljudski, tj. korektno. ;) Inače se slažem sa TinaKris, s tim da postoji razlika da li nešto radiš svesno ili ne. Ja sam, recimo, jednom kupovala preko interneta (ne na ovom sajtu) od osobe za koju sam kasnije čula neke ne baš tako simpatične stvari. Tačnije, nekoliko ljudi se žalilo da dobijeni predmet nije odgovarao opisu, da je bio oštećen, itd. Koliko znam, prodavac im je svima vratio novac, pa se tu radilo o klasičnom APP slučaju. :) No, ja nisam imala problema, a svakako nisam čula ništa loše pre kupovine. Ja, međutim, imam tu prednost da kupujem samo lično, pa smanjujem mogućnost da me neko pravi budalom. E sad, da kupujem od nekog za koga imam opravdanu sumnju da je preverant, i to više puta, ipak ne bih. Blago rečeno, bezveze mi je to.
2014 11 24
Pa da, postoji razlika izmedju, ako saradjujes sa prevarantom, a da ne znas njegovu pozadinu, i ako znas da je osoba prevarant i svejedno saradjujes, a svestan si da te koristi samo za podlogu za buduce prevare. Tina, ne treba da te bude u opste sramota. Sto se konkretno bubamarinice tice, ona je, koliko se secam izjavila nesto u stilu da je saradjivala sa Miljanom iznova i iznova jer su te saradnje bile sjajne i da nju nije briga sta Miljana radi sa strane. Lepo, nema sta.
2014 11 24
Morala sam da precesljam celu tu temu da bih procitala, u pravu si, bas je to rekla. Nikad nisam saradjivala sa bubamarinicom, ali mi je cela ta prica bas bezveze, delovala mi je ok skroz. [:tuzan]
2014 11 24
LidijaBeograd, utisci su obrisani, a našli smo slike koje su sa interneta, sada slike koje je stavila pripadaju Butiku Beba koje su slikali korisnici, da li je admin lud ili smo mi. Pored toga, juče nam je slala poruke čiji je naslov bio Ahahahahahaha, a sadržaj ahahahahaha. Danas nam je stigla poruka: [slika:91dd34eb-b0b8-4ba9-b7e3-73d9813b2497]
2014 11 24
Neka ste objavili i ovde, da vidi sto vise clanica, a vidi se da je prevarant na kilometar! [:besan]
2014 11 24
Vidi se i po porukama koje smo primili, na facebook-u smo objavili ukradenu i original sliku, ubacili smo ih sada i u temu i poslali adminki. Nadam se da će reagovati, ovo nema smisla.
2014 11 24
To mi ovde pricamo jako dugo [:osmeh] Trenutna adminka nam je blogerka, uvek treba para za nove krpice, ovo je mozda jednostavno resenje [:osmeh]
2014 11 24
Blogeri dobijaju tone krpica na poklon. Možda se radi o prostoj nezainteresovanosti. Eto svaki moj klijent, na primer, uopšte ne mora mozak da uključuje kad mi pošalje neki posao, zna da, kakvi god problemi da iskrsnu usput, neće morati njima da se bakće jer ću ja sve uvek sama da rešim bez njegovog uplitanja i cimanja. Zato me i plaća. Možda prosto ne bi da se smara sa nama više nego što mora. :( A mi smo eto dosadni, jer ovde imamo idealnu klimu za ljudske sline svih vrsta [:plakati]
2014 11 24
A da li je adminka placena, nikad necemo saznati [:osmeh]
2014 11 24
Onda nema smisla da se nas nekoliko ovde lomimo i pokušavamo da dovedemo sajt u red od koga ne dobijamo ništa. Na drugim sajtovima barem dobijamo zahvalnost, ovde samo dobijamo uvrede i trošimo vreme. Žao nam je zbog finih članica, ali ovo ovde počinje da gubi smisao, najviše posla, a najmanje truda od strane adminke. [:tuzan]
2014 11 24
1 2 3