Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Saradnja sa prevarantima -- korektno ili ne?

I ima još nešto, nama je ocena od Loragucci ostavljena, a drugoj članici koja je dobila ocenu od Mate Brke je obrisana ocena. Počinjemo da sumnjamo da baš i ne prijamo adminki, nadamo se da će nas razuveriti.
2014 11 24
U potpunosti su u pravu @ Zatostomora- nema svrhe, prevaranti se "kote" preko noci, a nas je ipak malo da sve pratimo.... I da se vratim na temu- nikako ne podrzavam clanice koje su ostvarile saradnju sa prevarantima, a pritom su znale ko su i sta su, na njihovom mestu se ne bih pojavljivala ovde od srama... [:vrtoglav]
2014 11 24
Suštinski problem, veći od rada tehničkog osoblja ili adminke, jeste sprdačina od pravosuđa u našoj državi, zbog čega su prevaranti na prvom mestu tako bahati i bezobrazni -- nisu sankcionisani. Čudi me da silni advokati, istražni sudije, inspektori, policajci i predsednici Ustavnog suda, kojima vrve krpice, to ne znaju kad krenu da prete tužbama za po 200 dinara... [:plakati] Recimo da, zbog preniskog iznosa (npr. 25 evra) za koji ste prevareni, budete prisiljeni nekoga da tužite privatno. Da biste imali bilo kakve šanse, bila bi dobra ideja da vam tužbu piše advokat, inače vas nijedan sud neće ozbiljno shvatiti. Ako se ne varam, tarifa za pisanje tužbi je 50 evra. Već ste prekoračili sumu za koju ste prevareni. Ako dođe do saslušanja i okrivljeni se ne pojavi do tri puta pred sudom, a vaš advokat se pojavi, uredno ga plaćate za svako pojavljivanje, bez obzira da li je ročište održano ili ne (sem ako nemate prijatelja advokata, koji hoće da vam učini :)). Kapirate i same računicu. Na sve to uzmite u obzir da smo trenutno usred štrajka advokata (duga priča, koju ćemo ovde zaobići). Ako odlučite da tužite iako vam se ne isplati, uzmite u obzir da, dok se situacija ne sredi, može doći do zastare. Sve i da se slučaj reši i prevarant bude kažnjen, šta mislite, kakve će to posledice imati, kad ovde degenerik od sudije ne može da izda nalog za privođenje dvadesetpetogodišnjeg huligana sa 30 prekršajnih prijava? Policajci ispadaju majmuni što uopšte pišu prijave, izgleda.
2014 11 24
E sad, pošto kod nas možete da nekog brutalno silujete i posle tri godine budete na slobodi, kakve posledice može da snosi jedna glupačetina koja je zavrnula ljude na netu za po 10, 20... 50 evra? Zbog nakaradnog sistema u državi u kojoj živimo, normalni ljudi su sve ugroženiji, a ovi drski su sve bezobrazniji -- jer im se može. I u takvom jednom mulju od društva, zašto se uopšte čudimo što su nekome nekakvi dupli utisci važniji od tuđeg novca, vremena i živaca? Izem ti ja takve prioritete i sistem vrednosti [:smejatise] Samoživost i briga samo za sopstvenu guzicu par excellence. Ja se, u stvari, čudim nama što se uopšte čudimo. [:smejatise] @Ivana, kakav crni sram, pa njih da je sram, ne bi na prvom mestu radili to što rade. [:pospan]
2014 11 24
Naravno da se prevaranti baskare na ovom sajtu, nema provizije, nema podataka, otvaraju naloga koliko pozele... A admin, bas ga briga da radi bilo sta ovde, sam ne postuje pravila koja je napisao. Kako uopste jedna osoba moze da vodi ovoliki sajt?
2014 11 24
Slažem se, grupna tužba je jedino rešenje. E sad, ne zamerite ako i ja malo proširim temu, ali palo mi je nešto na pamet: zašto su nekim prevarantima obrisani negativni utisci? Primećujem da ovih dana jedna članica koja određeno vreme nije bila aktivna na sajtu ponovo ubacuje predmete, a nije bila aktivna jer je čekala da se slegne prašina oko njenog "slučaja". Prevarila je devojku, za to dobila negativan utisak, tema o njoj na više strana se povlačila po forumu, a sad vidim da joj je taj utisak obrisan (ne znam kad). Njen slučaj nije usamljen. Nije mi jasno da li su sve te prevarene devojke obrisale svoje negativne utiske tim članicama koje su ih tako izradile, ili...? [:sokiran]
2014 11 24
Verovatno je prevarant pratio pare, pa se pokusaj prevare zaboravlja, tj. brise.
2014 11 24
Ma ko jos smatra bubamarinicine utiske kao merilo postenja. Kad ih ima pun kofer duplih-dva utiska ostavljana za jednu saradnju,sa danom ili cak satom razmaka. Ne znam da li je prestala to da radi, mislim da je dobila neku opomenu za to. A ako je sa tom miljanom saradjivala sa deset razlicitih profila, ne znam kako nije povezala da su podaci isti. Tako da, ja kad bih videla nov profil sa samo jednim pozitivnim i to njenim, dva puta bih razmislila da li cu sa istim da saradjujem
2014 11 24
Tara, to sam i ja pomislila, možda je devojka bila pritisnuta, vraćene su joj pare, pa joj je dojadilo da joj neko jaše po kičmi. Ali mislim da je greška što je ovde omogućeno korisnicima da edituju i brišu svoje utiske. To treba da bude onemogućeno, da postoji trag i o takvim sradnjama (mada, na Limundu je to onemogućeno, pa sam njihov tim briše negativne ocene određenim članovima).
2014 11 25
Nikerym, ne daj boze da neki prevarant procita tvoj post kako to "tuzakanje" zapravo izgleda u praksi, samo ce se ohrabriti da nastavi da vara jer se upravo informisao da ga pravda nece stici .... a ovde su devojke suvise lenje da se udruzuju u grupna podizanja tuzbi...
2014 11 25
Pa oni to znaju i sami... Bolje od nas. [:znojav] Zato se tako bezobzirno i ponašaju. Nije da ću ja da im otvorim oči, njima je prevara način života :D Tako da je udruživanje definitivno jedino rešenje (retki su oni koji sami povrate novac). Još bolja bi, naravno, bila prevencija. Većina prevarantskih profila su očigledno prevarantski, to se vidi na kilometar. Međutim, uvek se nađe nedovoljno upućena žrtva. Zato treba stalno smarati sa informacijama o prevarantima i vidovima prevare...
2014 11 25
Ja sam na primer, bas kao i TinaKris imala saradnje sa devojkama koje su na kraje doooosta clanica presle. Sa jednom sam radila i licno preuzimanje i sve je ispalo sper ispricale se site. Kad nakon 2,3 meseca tema o njoj ! Javila sam joj se u inbox sa najboljom namerom da vidim sta nije u redu. A ona mi je rekla da nije prevaant iako je zaista izradila clanice i kao nema ona sad vremena da se zeza sa tim O.o Naravno sve saradnje tog tipa bile su pre prevara drugih clanica te su moje pozitivne da kazemo, opravdane jer u tom momentu jos nisu varale po sajtu. Ali sa clanicom za koju znam da nije postena na sajtu ne bih saradjivala. Slabo cesljam po forumu u zadnje vreme imam dosta svojih obaveza te nisam upucena za to za bubamarinicu, ali se licno ne bih ni usudjivala na saradnju sa devojkama za koje znam da nisu fer po tom pitanju.
2014 11 25
A ja sam svojevremeno odustala od saradnje sa članicom koja se već odavno ovde ne pojavljuje, a koja je bila debelo isprozivana od velikog broja članica. Iako je bila varijanta ličnog preuzimanja, nije mi se baš dalo da započnem saradnju sa nekim ko je toliko članica prevario. Baš zato što je saradnja mogla da bude ok, da ja budem ta koja će ostaviti pozitivan utisak i da onda na račun toga opet neko bude prevaren. Ne, radije sam odustala.
2014 11 25
[:besan]
2014 11 27
Mi smo pisali adminu o tome, čekamo odgovor, međutim još nije ulazila. Prilično ružna stvar koja se ponavlja. Ovo nije ništa drugo do saučesništvo, u redu je jednom, dva puta, možda ne zna, ali dotična je izjavila da zna i da će sarađivati jer nju nije prevarila. U redu je, sarađujte privatno ako Vam odogvara, nemojte preko tuđih leđa da uzimate stvari i dajete/dobijate preporuke u ocenama. Jako ružna situacija.
2014 11 27