Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Davanje duplih utisaka = nekorektno ?

Mene zanima ostavljanje utisaka nakon razmene. Tada ste u ulozi kupca i prodavca, pa mi je logicno da dobijete/ostavite dva utiska. Ne znam, ja sam imala dve razmene do sada. Za prvu me je devojka ocenila kao prodavca, pa sam ja nju kao kupca, a druga me je isto ocenila kao prodavca, ali tako sam i ja nju jer mislim da je vaznija ocena kao prodavac, nego kao kupac. Kako dati ocenu za razmenu, ako sme da se daje samo jedna?
2014 12 25
Ja sam je davala kao prodavcu, jer sam uzimala robu, i bila zadovoljna [:osmeh] Ali, ja se ne opterecujem toliko utiscima, imam ih dovoljno da se ne brinem [:osmeh]
2014 12 25
Ja sam do sada imala samo dve razmene, i u tom slucaju sam devojku ocenila kao prodavca, a i ona mene, jer smo tada bile u ulozi prodavca i ja i ona, ali, posto je to bila jedna saradnja, bila je i jedna ocena, ne razumem davanje duplih ocena za jednu istu saradnju, a primetila sam da devojke to rade. U slucaju ponovljene saradnje sa istom clanicom, a desavalo mi se, ostavljala sam ponovo utisak, jer je to druga saradnja. Bas sam htela da pitam da li se to pravila izmenila, pa je dozvoljeno davanje duplih utisaka, posto, koliko sam upucena, to je dizanje rejtinga?
2014 12 25
U tako jedne saradnje (razmena, kupovina,prodaja) svaka daje samo po jedan utisak. Kad je razmena logicnije je kao prodavcu jer obe dajete robu, ili ako ste sa clanicom imali vec ranije saradnju (sto znaci da je ovo druga) normalno je da date za kupca. Jedna saradnje jedan utisak. Glupo dati za jednu saradnju pozitivnu istoj clanici kao kupcu i prodavcu, ipak to je JEDNA saradnja.
2014 12 25
ako je razmena u pitanju i obe strane su zadovoljne...oceniti kao kupca ili kao prodavca?
2014 12 25
Kao prodavca. A ako ste vec dali kao prodavcu u prethodnim saradnjama onda kao kupca
2014 12 25
Razmena je veoma specificna, jer se za jednu saradnju nadjete u ulozi i prodavca i kupca. I meni je logicno da se daju dva utiska, ali da se naglasi da je razmena u pitanju. Zamislite slucaj da radite razmenu, ali sa jednom nedelje razlike izmedju slanja dva paketa. I uporedite to sa slucajem kada osoba A kupi nesto od osobe B, a posle nedelju dana osoba B kupi nesto od osobe A. To je bukvalno isto. Ali sve ovo sto smo pisali nije bitno, jer mora da postoji jedno pravilo koje admin odredjuje, a ne da svako od nas daje utiske kako misli da treba.
2014 12 25
Pa u razmeni je jedna saradnja, znaci jedan utisak. Logicno.
2014 12 25
Slazem se sa Rozarozaroza clanicom, jer ako imate razmenu sa jednom clanicom, to je onda jedna saradnja. Eto, sa takvim stavovima nije ni cudo sto nam je sajt ovakav. A ja ispadoh ovde u manjini izgleda. Ali dobro, ne smeta mi, oduvek sam bila cudak. [:osmeh]
2014 12 26
Meni se to ne svidja, deluje mi kao cenjkanje za utiske. Ali meni su ostavljali duple utiske u razmeni, a nisam ih ja trazila, nego neki tako praktikuju, pa su onda ocekivali da i ja njima ostavim duple...i tako to ide. A glupo mi je da odbijem da dam dupli utisak ako ga je neko meni vec dao. Uglavnom, ne slazem se sa tim.
2015 01 21
1 2