Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Kako podici imunitet?

Devojke, trebaju mi saveti u borbi za bolji imunitet. Za manje od mesec dana, ja sam po drugi put bolesna (a taj prvi put sam pila Panklav od 1000mg koji nije uspeo da me zastiti na malo duzi period). Boli me grlo, kasljem, curi nos, sva sam izlomljena, samo mi se spava... sumnjaju i da sam malokrvna... A pre 5 godina sam imala ogroman pad imuniteta (u krevetu mesec dana, 3 nedelje temperatura, kraste po usnama, u usnoj duplji afte...nisam mogla da jedem, kosa mi se proredila...) i od tad kad god sam pod stresom i prodje taj stresan period meni se ponovo pojavi afta na usni (ali vec sam naucila na nju i znam kako da je lecim i koliko traje). Citala sam za neke prirodne "muckalice" koje pomazu za imunitet..imate li vi neki predlog?
2015 02 24
Samo prirodno draga. Moji ukucani i ja pijemo miks od belog luka,meda i limuna. Svako jutro po jednu kasikicu. Cele zime nismo bili bolesni. A da ne ureknem....decu nisam vodila kod lekara dve godine...Preko leta zvacemo i cuvarkucu..imam je po celom dvoristu i makar kad uberem listic i pojedem,ima ukus grozdja...a ono sa lukom jest malo gadno,al progutam i cutim... Nadam se da ce ti posluziti. [:lepota] [:poljubac]
2015 02 24
med, limun, zalfija...
2015 02 24
Da, na nesto prirodno sam i mislila. S obzirom da sam student, svaki put kad mi padne imunitet ja bukvalno gubim vreme, jer nisam u stanju tada ni za sta..a to traje min 5-7 dana. Joj beli luk [:smejuljitise] @mayana: E da, bas taj sam recept videla... Da li si mozda probala to?
2015 02 24
hvala vam devojke i meni je pao imunitet stalno mi nesto fali moram poceti sa tim lekovima
2015 02 24
[slika:1f0f02ff-b7f1-46f0-949e-04b46fcd112a]
2015 02 24
mozes i uvece pred spavanje,ako ti je zbog mirisa belog luka,ali je poenta u tome da uzimas to na prazan stomak...ni ja ga ne volim,ali zdravlje je zdravlje. Veruj mi za nedelju dana ces da se preporodis...i nastavi tokom par meseci...da se stabilizujes. Priroda jeste sporija od raznih lekova,ali ima efekat. A sa lekovima kad prestanes,opet isto...Nema efekat na duze vreme. U jabukama imas sve vitamine sto su organizmu potrebni za jedan dan. Jedna jabuka-dan zdravlja! [:lepota]
2015 02 24
domaca proizvodnja sa vlasine cena boce 700 din bez ikakvih dodataka ,pije se po rakijska casica ujutru i uvece
2015 02 24
Samo propolis!!! Ali alkoholni za grlo i imunitet, uljani za rane i prirodni, ne onaj iz apoteke.
2015 02 24
Najbitnija je ishrana. Ukoliko se hranite nekvalitetno, odnosno nezdravo (brza hrana, gazirano, zacinjena hrana, hladni sokovi...) nema tog leka koji moze da podigne imunitet. Moja sestra je bas imala problema, svaki cas prehlada...samo topli cajevi, supice, corbice, voda, bitno da utopli organizam i da je zdravo i prirodno. Od kada se tako hrani, da ne ureknem, nije se duuuuuuuuuuugo prehladila. Sve najbolje :)
2015 02 24
U mojoj porodici, osim mnooogoo voca i povrca , hladno cedeno ulje kokosa ,pomesano sa medom, svako jutro , a ukus milina ...
2015 02 24
Ja sam jela rendanu cveklu, jabuku i sargarepu sa malo dodatog cedjenog limuna i kasicicom meda.. Meni je to jaako pomoglo jer sam ceo zivot malokrvna, anemicna. U pocetku mi se ukus nije svidjao, a sada mi je odlicno. I da kucnem u drvo ktvna slika se popravila. [:smejuljitise] Sada mi se prehlada javlja samo kada 'glumim ludilo' pa po minusu idem u koznoj jakni. [:smejatise]
2015 02 24
Ma nista u apoteci nije prirodno.... Ja to od oka....u neku teglicu...pa 2,3 cena luka i dva limuna. ili ih isecem,a ako nemaju bas neku koru samo iscedim sok. i meda toliko da zagustis sve da moze kasikicom da se uzme. A recept za iskasljavanje je jako gadan...ali vrhunski delotvoran,posle dve solje sve izadje napolje. U serpicu uprzite 2-3 kasikice secera,pa nalijete sa 2-2,5 dcl vode. I sipas u solju...i onda u to kasikicu svinjske ciste,ne soljene masti. gadno je da crknes....ali moja drugarica je za dva dana izbacila sav slajm,a gusila se i davila njime....
2015 02 24
Nadjoh na ovom sajtu (sto mi je mayana poslala) slicno kao to tvoje Likica1000. Samo se doda djumbir... med, limun, djumbir i beli luk... mislim da cu to probati, posto kazu da djumbir cisti toksine, a kao student sigurno ih dosta imam...
2015 02 24
Da,on je fenomenalan...samo kad bi nasla da kupis sam koren djumbira,svez...kod mene ovde nema,kad sam u zabiti... [:smejuljitise] Mada,mislim da ga nigde nema svezeg,samo kao suv zacin.
2015 02 24
1 2