Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Nega kose /

Bas je tesko biti plavusa....

Meni kosa posle par pranja ide na zuto , narandzasto, posto sam se prvo sama mucila sa farbanjem farbala sam se sa keune 1517 i to bude ok do prvog pranja i onda haos...Uzgred, bila sam sarena na par mesta..I onda lepo odem kod moje frizerke i ona mi posvetli kosu i ujednaci, ona jeste i sad ujednacena i lepa plava do drugog pranja i sad sam naravno kao zumance [:stidljiv] To je bilo pre 10,11 dana i sad sam kupila u frizer sopu neku farbicu i planiram da se opet ofarbam, jer i pre kad sam se blajhala (pre 7 god) u plavo isto posle blajhanja se ispirala i bila zuckasta ali posle sledeceg farbanja je bila ok. Pre godinu i po sam bila drecavo crvena, pa je moguce da imam taj pigment i zato je teze. Meni su rekli dobro je da imam kosu i da nije toliko ostecena koliko sam se puta farbala. Ali, moram da priznam da sam prirodno tamno smedja i da kad sam ofarbala kosu u crno porasla je bas i bila zdrava, ali to mi je super boja za leto, a zimi je strasno ...Lice svetlo kosa crna ma haos :)
2013 05 17
probacu loreal tretman, radi moja frizerka . Hrani kosu, 1500 din i jednom mesecno se radi. Veoma je povoljno ...
2013 05 17
Koliko ja znam o plavoj boji, fora je da dodaješ one sive ili ljubičaste neutralizatore žutog pigmenta. Sigurno, ali sigurno ti vuče sad toliko jako na žuto jer si se ranije farbala u crveno. Crvena boja je hah... pa, jako neobična pošto se otprilike crveni pigment ugradi manje više u koren tvoje dlake. Crvena je jaaaako nezahvalna ako ikada pokušaš da budeš bilo šta osim riđe ili crnke (sa crvenim podtonom kose). A što se tiče crne, kao i plava retko kome da baš fino stoji. Crna i jeste bolja na svetlom tenu nego tamnom, samo je pitanje dal ti je rozikast ili žućkasto-maslinast podton (bez obzira što si izrazito svetlog tena, koža ti može imati maslinast podton, ja ga imam iako sam ultra bleda [:smejati] ). Šminkom možes korigovati to kako ti crna boja stoji, recimo blagim ili umerenim senčenjem obraza bronzerom, to ti je dovoljno. I zavisi kakve su ti obrve i boja očiju, oblik lica i sl. Na kraju krajeva ne moraš u zift crnu, uzmi tamno smeđu farbu [:osmeh]
2013 05 17
I naravno kad si crnka možeš da zaboraviš na svetle i roza karmine, užasno je [:smejati] Ali ti zato boja mesa, smedji karmini blago ljubičasti, trula višnja i oni voćkasti sjajevi stoje SAVRŠENO [:smejati]
2013 05 17
ja sam redovno isla na preliv dok sam bila plava jer mi se stalno ispirala na zuto narandzasto ma fuj,i uglavnom uvek sam radila pepeljasti preliv i kosa mi je bila divne boje posle toga ali mi se brzo ispiralo jer mi je kosa bila jako ostecena,a i preliv radi po principu kolor sampona,znaci brze se ispira nego farba..ivalnaaa preliv mozes i sama kod kuce da pravis i stavljas na svakih dve nedelje ako hoces da ustedis pare i da ubijes zutilo,nadji uputstvo na netu jako je prosto!ja sam pred kraj moje plave faze sama radila preliv jer je kod moje frizerke bio skuplji nego farbanje..ja sam se posle plave ofarbala u drecavo crveno i to mi se ispiralo uzasno pa sam odustala i prefarbala u smedje i sad kad se to sve ispralo posto se nisam vec 2 meseca farbala mi je neka svetlo smedja s rozikastim tonovima jer mi je ispod bila crvena,ja sam odusevljena bojom i necu nikad da je prefarbam zato sto ne bi mogla da je dobijem ni jednom farbom,samo mi je problem izrastak jer sam tamno smedja [:smejati]
2013 05 17
Probacu preliv, ofarbala sam se sad nekom farbom, i nisam vise zuta, ali bojim se da ce tako biti do prvog pranja [:tuzan]
2013 05 19
Evo jos jedne plavusice! Ja sam po prirodi tamno smedja,jedno vreme sam se farbala u tamno (cokoladno) smedju,pa sam pre godinu i po odlucila da budem plava! Sta da Vam kazem? Koristila sam garnier 113,pa neku jeftinu pepeljasto plavu i sad,poslednji put sam uzela evolution 11/11. Svaki put posle 3-4 pranja postanem zuckasta,tj dolnji deo kose mi bude i narandzast,izrastak imam vec posle 14 dana,redovno je susim fenom (jako steti) ali i pakujem Garierovim pakovanjem za farbanu kosu,i sisam se svaka 3-4 meseca. Dajte mi neki predlog da izvucem to zutilo i jos nesto za negu kose? Koliko je pametno susiti kosu na suncu? Ne mogu na sobnoj temperaturi jer sam jako osetljiva i brzo se prehladim.
2013 05 25
IvanaHana , isti problem imamo... ja sam uzela neku italijansku farbu u frizer sopu, ok je, pa sam se ofarbala,ali se ispira. Mislim da ce od farbanja to zutilo spasti ili da probas kad se budes farbala da pomesas hidrogen 9 i 12 %, ili samo 12% . manje sam zuta od proslog puta,tj samo dole , gore mi je ok. Ako neko zna nesto za zutilo,a da nije posvetljenje,neka se javi [:lepota] unapred zahvalne [:osmeh]
2013 05 25
Kad sam uzela poslednju farbu,uzela sam 12% hidrogen i isti slucaj je i kod mene [:osmeh]
2013 05 26
Moja jako dobra prijateljica se pre 4-5 godina farbala u plavo. Pre toga je dugo imala razne boje kose (tamno smedje, crno vise puta, sve nijanse crvene, roze i ljubicaste) i onda je resila da bude plavusa [:smejati] Sta reci, stalno mi se zalila kako ne moze da izvuce zutilo iz kose, a htela je da bude platinasto plava. Ja nesto mislim da se u takvim slucajevima mora dati brdo novca nekom odlicnom frizeru da bi se na kraju postala neka pristojna ne-zuta plavusa.
2013 05 26
Dok sam se sama farbala i pokusala plavu da izvucem bilo je zuckasto, sad sam isla kod frizerke izvukla sam lepu plavu,ali posle 3 pranja valjda opet malo zuckasto, ali kontam da je zbog pigmenta,posle svakog sledeceg farbanja je bolje [:lepota]
2013 05 26
Mora bas da se vodi racuna.
2013 05 26
Razmisljam da uzmem neku pepeljastu plavu ... sta mislite o tome? Samo NIKAKO ALI NIKAKO NE Stillovu. Unistila sam kosu posle 2 farbanja s njom.
2013 05 27
IvanaHana probaj Garnier 111 ,i u nju stavi malo pepela od cigare,ili ostale cure bilo koju farbu da koristite stavite malo pepela od cigarete u farbu i to ubija zutilo. [:lepota] [:poljubac]
2013 05 28
Hvala MixiNp [:osmeh] [:lepota]
2013 05 28