Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Nega kose /

Bas je tesko biti plavusa....

Drage moje, kako negujete svoju plavu kosicu (ili neku drugu boju) ? U poslednja 3 meseca, ne znam koliko sam se puta farbala , trenutno koristim neko pakovanje sa keratinom... koristila sam i ampule koje su savrseneeee.. I da li koristite (imate) umetke, nadogradnje :)
2013 05 16
Uffffffff bas je tesko biti plavusa :) znam kako je to :) Pa sad , ja koristim normalno pakovanje i sampon i to je to nista spec.Feniram se 2 puta nedeljno na ravno , farbam se 1 mesecno i to je to :) tako se i sisam :) tjst skracujem krajeve
2013 05 16
Ja sam svoju kosu vec dosta skratila .. do ramena je :) Pa najteze je biti plavusa, ali ja tu boju obozavam i lepo mi stoji jer mi je svetliji ten a ne zelim da se kvarcujem ;) Cinjenica jda je najzahtevnija boja ;) Blago tebi ja se svaki treci dan feniram [:stidljiv]
2013 05 16
ja o divno i ja sam plavusa :D farbam se na svaka 2 meseca, i ne koristim nista od maski tako cesto :) frizer mi kaze da retko koja plavusa ima ovako zdravu i lepu kosu , to mi je bas drago :) ne feniram se cesto, samo peglam 1 u 10 dana. I da, meni najbitnije je da se koristi onaj obican sampon za kosu, kopriva, jer nemam perut od njega i kosa je super, i neki garnier regenerator :) to je po meni tajna lepe kose :*
2013 05 16
ja o divno i ja sam plavusa :D farbam se na svaka 2 meseca, i ne koristim nista od maski tako cesto :) frizer mi kaze da retko koja plavusa ima ovako zdravu i lepu kosu , to mi je bas drago :) ne feniram se cesto, samo peglam 1 u 10 dana. I da, meni najbitnije je da se koristi onaj obican sampon za kosu, kopriva, jer nemam perut od njega i kosa je super, i neki garnier regenerator :) to je po meni tajna lepe kose :*
2013 05 16
2013 05 16
orofluido ulje moja preporuka.ja imam moju boju kose,ali sestra farba se u plavo i kosa joj prelepa jednim delom zbog ulja [:osmeh]
2013 05 16
uffff ja sam se namucila dok sam bila plava,prvo sto sam morala da skratim kosu za pola duzine,drugo sto mi se od silnog izvlacenja pramenova i farbanja unistila skroz naskroz,morala sam da idem na preliv svake 2 nedelje jer mi je izbijao crveni pigment i stalno mi je bila zuta kosa [:uplasen] a frizerka mi je stalno govorila da kupim deciji sampon,ad kapi za bebe,i pantenol u bocici u apoteci i kod kuce sve to izmesam i da samo s tim perem kosu i stavljam neki blagi balzam i da to pomaze vise nego bilo koje skupo pakovanje ali ja sam bila lenja pa je nisam poslusala [:smejati] ali planiram to sad da uradim jer mi je kosa bas bas ispucala
2013 05 16
Evo i mene ,jos jedna plavusa vam se pridruzuje [:keziti] pa ja se fenoram jednom nedeljno,imam nadogradnju pa cesto operem kosu i vezem rep da ne bih unistavala kosu feniranjem [:smejuljiti] a meni je frizerka rekla da kada se feniram da je najbolje da tada koristim obican sampon od koprive jer se tada kosa najbolje ispravlja,a koristim i neke kapi za krajeve [:lepota] ali kosa mi slabo raste i svi mi kazu da kad ai plavusa da tada zbog farbe slabo raste kosa [:tuzan]
2013 05 16
Ja sam crnka ali je interesantno da i crna farba ostecuje kosu prilicno [:sokiran] Planiram da predjem na kanu
2013 05 16
lorelei nikako kana,mojoj drugarici je kana toliko isusila i proredila kosu da je to bilo strasno,na kraju je morala kod lekara da ide da je posavetuje sta da radi jer je bukvalno bila procelava [:sokiran]
2013 05 16
Hm...ja sam bas obrnuto cula, da je neguje i daje joj sjaj i to od dosta devojaka i drugarica koje se farbaju mahom u crveno (kanom) [:sokiran]
2013 05 16
Ja sam prirodno plava, mada se farbam u crno i frizerka hoce da me ubije zbog toga [:smejuljiti] Jednom sam na plavu kosu izvukla neke jos svetlije pramenove i skroz mi se upropastila i osusila kosa. Od kad se farbam u crno, preporodjena je. Ne sisam se uopste, nije ispucala, ne koristim maske za kosu, nista, a extra je dugacka... [:lepota] Da spomenem da koristim najjeftiniju Palette farbu vec godinama i od nje mi se ne susi kosa uopste. Ne znam sta da vam kazem pametno, osim da mozda niste nasle sampone i balzame koji u potpunosti odgovaraju vasoj kosi jer je svakodnevna nega najbitnija... Silikon za kosu pomaze kod ispucalih krajeva i to toplo preporucujem. [:keziti]
2013 05 16
ovo je bila crna kana u pitanju i bas joj je nastetila,2 godine se nije farbala uopste da bi joj se oporavila kosa...a i drugarica iz razreda se takodje godinu dana redovno farbala sa crnom kanom i kosa joj se bas isusila pa je presla na farbu
2013 05 16
Ja se već 3-4 godine koliko sam crnka (pre toga sam bila riđa a pre toga tamnije mahagoni) farbam onom Paletinom zelenom linijom farbi, znači ništa specijalno skupo, i super mi odgovara. Od skora su unapredili formulaciju pa mnogo manje isušuje kosu i lepše miriše. Farbam se jednom u 2,2 i po meseca i koristim Elseve L'Oreal svetlo roza šampon sa šljokicama unutra (ultra lagan šampon i kosa je posle kao pero) i Elseve L'Oreal masku za kosu (crveni poklopac,oker žuta kutijica) i zaista sam zadovoljna. Na kraju koristim isto Elseve L'Oreal sprej za raščešljavanje i negu (crveni poklopac, bela ili zuta bočica, kako kad kupim, oba su odlična). Ponekad napravim masku od ricinusovog ulja, a često koristim orahovo ulje ili silikonske kapi za krajeve i to je otprilike to [:osmeh] Kosa mi je duga, zdrava i sjajna, nemam zamerki [:lepota] Uzgred, kupila sam Syoss šampon za suvo pranje kose, nije loš kao prva pomoć,ali traje samo 1 dan rezultat.
2013 05 17
1 2 3