Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Opadanje kose, savet?

E pa ja sam resila da smuckam svoj recept :D Pocela sam da ga koristim pre par dana, pa cemo videti da li deluje ili ne... Uglavnom, izgnjecim 2-3 cena belog luka, ubacim u malo vode, dodam kasiku caja od koprive, pustim da provri i ostavim preko noci. Sutradan uzmem vaticu i dobro natapkam koren glave, umotam u foliju, zatim u peskir i ostavim da odstoji par sati. Nakon toga operem kosu kao i inace, i to je to (i ne, ne smrdim na luk posle :D). Nekako mi ima logike ta moja muckalica, s obzirom na to da beli luk potpomaze cirkulaciju i rast kose, a kopriva je dobra za sjaj i kvalitet vlasi cini mi se... A ako Vas mrzi da muckate to same, ja sam bila prilicno zadovoljna Afroditinim samponom sa belim lukom (mada sam uvek pre za prirodniju varijantu, mislim da ima vise efekta).
2015 11 01
Ja sam sve te muckalice probala i pocela je da me svrbi koza glave i da se pojacano masti, kad sam otisla kod dr rekla mi je da imam seboroicni dermatitis i da prestanem sa mackalicama iz kucne radinosti, tako da zavisi, nekom pomogne ,nekom naskodi...
2015 11 01
probaj ti ovo, to su kapsule koje stite zzeludac , pomazu u svemu veruj, meni je kosa uzasno opadala, komsinka mi je za njih rekla i preporodila sam se [:smejatise] FITOVAL KAPSULE, imas na table i kutiju da kupis, mene su spasile [:lepota]
2015 11 15
Hvala, ali koristila sam i to, davno doduse. Moja mama je bila apotekarka (sad je u penziji) tako da sam vecinu stvari koje odavno postoje isprobala. Fitoval na mene nema dejstvo, a koristila sam i crveni i zuti sampon i losion i kapsule. Koristila sam i folten i neke makedonske kapsule i sve to vise ne deluje ili nikad i nije.
2015 11 15
Ja sam neko vreme koristila Fitoval i iskreno nikakav efekat. A kapsule su mi tesko padale na stomak. Sto se belog luka tice i tih eksperimenata, to pomaze samo kod glivicnih oboljenja skalpa.
2015 11 21
Meni je konacno prestala da opada kosa.Da li je do terapije ili je nesto drugo, ne znam. Koristila sam Alpecin C1 sampon, Alpecin losion, i prvo minoxidil od 5%, pa posle od 2%, i pila Pantogar. Da mi se opste zdravstveno stanje popravilo, nije, jer sam vise od mesec i po vukla tesku prehladu, ali kosa je ipak bolje.
2015 12 17
I meni je prestalo ,samo nekoliko dlaka opadne i jaca je dosta ,pila sam Maxi Hair Plus,zadovoljna sam . Sada sam narucila i neki konjski sampon i balzam koji mi bas prija ,posto mi je kosa tanka i masna ,lepo je opere i super mi je.
2015 12 25
Maxi Hair plus je trenutno na snizenju !
2016 01 09
Mene su spasile Vichy ampule ili kako vec da ih nazovem, za kosu. Daju kosi sjaj, mekocu i bas sprecavaju opadanje. Nikada toliko komplimenata na izgled kose nisam dobijala kao tada. Ranije je moglo da se kupi samo celo pakovanje, sto je dobro jer tacno pratis trajanje tretmana, ali sada mogu i na komad da se kupe. :)
2016 01 09
Evo i ja da se pozalim, kosa mi nikada nije nesto preterano opadala ali je pocela pre dva meseca i nikako da prestane :( Otisla sam prvi put u taj frizerski salon na "kraljevski tretman " , ( sisanje , feniranje i neka ampula za negu ) prvo pranje kose posle tog tretmana ( nakon 3 dana ) i dok sam samponirala kosu , ostane mi puna saka dlaka , ja povucem blago kosu kad ono ispada jos , i jos ... mislila sam da mi nista na glavi nece ostati ! Svako pranje kose nakon toga je slicno , opadne mi bas dosta kose . Opada i ovako , malo- malo pa mi izviruje neka dlaka ili je pronadjem u okolini :( Inace imam bas tanku dlaku ali gustu kosu tako da se posledice ne primecuju nesto ovako, samo ja znam kada provucem ruke kroz kosu koliko je manje ima . Nisam isla kod lekara jos uvek , ali ako se nastavi jos mesec dana moracu ...Ne znam da li da pokusam sa alpecin samponom i losionom u medjuvremenu ili je bolje da ipak proverim o cemu se radi , ako je od frizerskog tretmana proci ce valjda , ali se bojim da nije nesto drugo u pitanju ...
2016 01 11
Moja frizerka kaze da bi svi makar jednom godisnje trebali neko vreme piti vitamine za kosu
2016 01 15
Moze biti .... moj problem je taj sto nikada ne pijem nikakve vitamine :)
2016 01 16
nisam ni ja do skoro i onda sam se odusevila kako je dobro delovalo na ceo organizam ,pa sam onda pocela sve po kuci da kljukam vitaminima :)
2016 01 16
Evo jos jedne dobre stvari za opadanje kose i ceo organizam : https://www.iherb.com/tr/cb?pcodes=NEL-12896qty1sid0&v=2&rcode=NRG057 Kolagen ,mozete procitati malo o tome po netu .Ko pije lekove i ima problema sa zdravljem opadanje kose ce biti relativno redovna pojava ,a sa ovim suplementom se popravlja generalno stanje,kosa,nokti,koza kosti... Naravno ima i drugih proizvodjaca ,ali sam odabrala ovaj. Kod nas je bio izabran za suplement godine .
2019 11 23
Ja sam imala ozbiljan problem sa opadanjem, do te mere da nisam htela da izlazim iz stana. Po preporuci sam cula za haircenter.rs i nisam se pokajala. Stvarno profesionalnost na ozbiljnom nivou. Gorana Kuka radi odlican posao, sve pohvale za nju.
2020 11 06
1 2 3