Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Kako vi saljete vasu odecu?

:) Postexpres,preporuceno... ? I po vama , koja opcija je najjeftinija? :")
2016 03 21
Postexpress jer je najsigurnija opcija kada je posta u pitanju (nije najjeftinija, najjeftinija je obicna posta, ali to se lako gubi i ne moze joj se uci u trag ako se izgubi). :)
2016 03 21
Ako je knap 500 gr isplati se kao preporuceno, bude oko 140 postarina i za uplatu post netom jos oko 70 dinara. Post ekspresom ako saljete i ima otkupnina imate jos 2 takse u iznosu od 90 dinara, pa ako je knap 500 gr to je jos 240 za postarinu. Razlika bude otprilike 120-140 dinara, jer do 12h post ekspresom jos ide 20 dinara. Cula sam da se preporucena pisma gube, mada ja nemam losa iskustva, a imaju broj za pracenje kao i post ekspres paketi, pa ne bi trebalo da bude problem i da se zagubi. Valjda su postali malo 'brizljiviji'. Mene zanima slanje drugim kurirskim sluzbama, kakva su vasa iskustva?
2016 03 21
Ja sam bas pitala u posti, kazu da sada ne moze da se izgubi jer je svako sa pracenjem posiljke :)
2016 03 21
Obicna posta nema broj za pracenje, samo preporucena i postexpress.
2016 03 21
Tri puta sam imala iskustvo sa preporučenom pošiljkom i sva tri puta sam rešavala misteriju zagubljene pošiljke....brrrrr ne ponovilo se :@
2016 03 21
Dve i vise godine koliko sam na ovom sajtu saljem postexpresom, nikada se nista nije zagubilo nit ostetilo, mada mislim da preteruju sa postarinom, narocito u poslednje vreme, ali zbog nedostatka vremena, ta opcija mi je za sada najbrza i najsigurnija.
2016 03 21
Ukoliko Posta izgubi preporucenu posiljku placa odstetu.
2016 03 21
Da, ali najvise 10x iznos postarine...Pa, posto je obicno izmedju 90 i 120 dinara, a recimo stvar je kostala 800, vi morate kupcu da vratite tih 800+100 koliko je platio za postarinu recimo, a vama ostane samo 300 recimo i jos ste ostali bez stvari. Da ne pominjem situacije kada bi se slalo nesto skuplje, a lagano, u kom slucaju bi se moglo dogoditi da ne dobijete dovoljno ni da kupcu vratite. Tesko je postici dogovor u takvim slucajevima, niko ne zeli da gubi, niti bi iko pristao da se salje na njegovu odgovornost, tj. da se najpre namiri prodavac u slucaju gubitka, a i ne vidim logiku ustede 20-30 dinara a postoji mogucnost da izgubite npr. 800...Tu lezi losa strana preporucenog slanja-nije sasvim pouzdano, kao i to sto se nikada ne zna postarina unapred, pa vrlo cesto sa pakovanjem izadje koliko i PE, naravno to "preko" uvek pada na teret prodavca, jer da se kupac pita svako preporuceno slanje je 70-80 dinara :), cast izuzecima, ali na fin nacin tako se ucari+ako se dobije popust kod prodavca, milina :) Za stvari do 500 dinara i tezine preko 500 g, moze da bude ok-ako vam ne smeta da vi gotovo uvek doplacujete razliku do pune cene za postarinu, ili zastitne koverte, doplatne markice itd. Nije problem poklanjati, ali zelim da to radim po svom osecaju :). Moj izbor-PE, uz uplatu unapred, najsigurnije i najpovoljnije.
2016 03 22
Bojana, mislim da je najsigurnije post-ekspresom , pogotovo ako kupac izvrsi uplatu prodavcu na ziro racun u banci u kojoj je otvoren racun(ne placa proviziju), tako da ga u proseku (ako je do 500 g.)izadje postarina od 150 do 180 dinara
2016 03 22
poostekspres je najsigurniji...nego su nesto poskupeli...bas sam iznenadjena...pre neki dan stize mi majica koju placam pouzecem..majica samo 359din...pdv 45..postarina 193...ispade majica 600 din...za lakse predmete sam obicno placala 150din...
2016 03 22
Pouzećem se uvek plaća više, zbog takse za prenos novca, u proseku oko 100 din više, zavisi od sume koja se plaća pouzećem.
2016 03 22
Post expres ispadne najjeftinija i najpouzdanija sluzba, ukoliko kupac pristane na uplatu unapred..slanje sa otkupom je u poslednje vreme bas poskupelo, nekada predje i 300 din :(
2016 03 23
Da li je realno da hoce da ne plate nista a da im stigne. Evo primer da joj ja posaljem ali ne na adresu nego u postu u njenom gradu, pa aman opet ces platiti nesto sigurno, nista nije za dzabe
2016 03 23
Niko ne salje drugim kurirskim sluzbama? :|
2016 03 23