Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Kako da oporavim kosu

Devojke imam problem..kosa mi izgubila elastin i sjaj sva se mrsi jesteda je duga ali ne mislim da je od toga..farbam je ali na dosta veliki razmak..jedino sto je peglam i uvijam :) krajevi su mi iskrzani i cim se osisam odmmah sutradan opet puca kosa..kad se cesljam uzasno se kida..ima li neko metodu koju je probao i da stvarno deluje.. zao mi da je ovoliku sisam :/
2016 05 20
Ja sam bukvalno opterećena kosom i pročitala sam milion saveta za negu itd :D Pre svega probaj peglanje i uvijanje da smanjiš na minimum, a i kad koristiš to sve pre toga obavezno stavi neki spej za zaštitu od toplote. Maži ulja jednom u 10ak dana, stavljaj maske... Nakon pranja neke proizvode za negu krajeva, šta znam svaka kosa je drugačija, šta prija jednoj devojci ne mora da zanči da će i tebi, tako da eksperimentiši <3
2016 05 20
Slazem se sa majom.presui figaro smanji na minimum.kapi su odlicna zastita.probala sam inace za neku masku od kvasca i jajeta...to se izmesa nanese na kosu i drzis sat vremena pod folijom ili kesom i tako jednom nedeljno. nisam stavljala tu masku poduzi period jer mi sve nesto mrsko da muckam ali moram priznati efekat je odlican.oporavilo mi je kosu u roku od mesec dana.
2016 05 20
> MajaSchatz: > Ja sam bukvalno opterećena kosom i pročitala sam milion saveta za negu itd :D Pre svega probaj peglanje i uvijanje da smanjiš na minimum, a i kad koristiš to sve pre toga obavezno stavi neki spej za zaštitu od toplote. Maži ulja jednom u 10ak dana, stavljaj maske... Nakon pranja neke proizvode za negu krajeva, šta znam svaka kosa je drugačija, šta prija jednoj devojci ne mora da zanči da će i tebi, tako da eksperimentiši <3 Hvala stavljam ulje uvek na krajeve :) a peglam je mozda svaki treci ili cetvrti dan..posto kad je ne popeglam ogromna je..a mnogo se masti pa moram svako drugo vece da perem mozda je i od toga :)
2016 05 20
> JovanaP92: > Slazem se sa majom.presui figaro smanji na minimum.kapi su odlicna zastita.probala sam inace za neku masku od kvasca i jajeta...to se izmesa nanese na kosu i drzis sat vremena pod folijom ili kesom i tako jednom nedeljno. nisam stavljala tu masku poduzi period jer mi sve nesto mrsko da muckam ali moram priznati efekat je odlican.oporavilo mi je kosu u roku od mesec dana. Ja sam stavljala jednom tu masku posle nisam imala bas vremena :) peglam je na 130 stepeni tako i figaro isto.. :)
2016 05 20
Možeš i jogurt ponekad da staviš, oko pola sata pre pranja, on je dobar za hidrataciju. Kad potrošim ulja ili me mrzi da mućkam maske jogurt mi dođe kao neka instant maska, a prija mojoj kosici :")
2016 05 20
1. obavezno se sisaj redovno, bolje kratka zdrava kosa nego duga iskrzala :) 2. ne znam koji sampon i balzam koristis, uzmi neke koje su namenjene farbanoj kosi (po mogucnosti bez sulfata) 3. susi je prirodno kad god mozes 4.probaj da je obuzdas bez pegle i figara, nekim prskalicama, uljima, kremama (nisi napisala koji tip kose imas) 5. ako te mrzi da sama muckas maske, kupi neku namenjenu suvoj kosi i redovno je nanosi, ili samo pre pranja stavi neko ulje na kosu, celom duzinom (kokosovo, ricinusovo, maslinovo, ...) i nek ti stoji sto duze, barem sat vremena 6. pij vise vode, obrati paznju na ishranu - jedi vise voca i povrca, smanji slatkise, grickalice i sokove :)
2016 05 20
> AvonAndjela: > 1. obavezno se sisaj redovno, bolje kratka zdrava kosa nego duga iskrzala :) > 2. ne znam koji sampon i balzam koristis, uzmi neke koje su namenjene farbanoj kosi (po mogucnosti bez sulfata) > 3. susi je prirodno kad god mozes > 4.probaj da je obuzdas bez pegle i figara, nekim prskalicama, uljima, kremama (nisi napisala koji tip kose imas) > 5. ako te mrzi da sama muckas maske, kupi neku namenjenu suvoj kosi i redovno je nanosi, ili samo pre pranja stavi neko ulje na kosu, celom duzinom (kokosovo, ricinusovo, maslinovo, ...) i nek ti stoji sto duze, barem sat vremena > 6. pij vise vode, obrati paznju na ishranu - jedi vise voca i povrca, smanji slatkise, grickalice i sokove :) pa iskreno pojma nemam koji tip kose imam :D ostra je i uzasno neposlusna..kad se isfeniram uvije se posle 1h isto tako i lokne.. :) i uvek je uzasno talasasta kad se osusi inace je pre bila ravna..jos imam i onu kao kudju nakupi se sitna kosa i tamo gde je razdeljak bude kao seno :D
2016 05 20
> MajaSchatz: > Možeš i jogurt ponekad da staviš, oko pola sata pre pranja, on je dobar za hidrataciju. Kad potrošim ulja ili me mrzi da mućkam maske jogurt mi dođe kao neka instant maska, a prija mojoj kosici :") e to nisam probala do sada :) hvala
2016 05 20
Sta inace koristis za kosu? Probaj da definises te talase, kako ne bi morala da je peglas i uvijas, to je sigurno najvise ostecuje :)
2016 05 21
Kokosovo ulje svi hvale, a planiram i ja da pocnem da ga koristim posto je i meni kosa malo zapustena
2016 05 21
> AvonAndjela: > Sta inace koristis za kosu? > Probaj da definises te talase, kako ne bi morala da je peglas i uvijas, to je sigurno najvise ostecuje :) pa koristim sta stignem nisam pri novcu da kupujem svasta :) ma talasi su haos kao presek a nikad je nisam vezala
2016 05 22
Ako ne koristis sampon i balzam za farbanu kosu, probaj prvo sa tim. Mozda ti ne odgovara to sto trenutno koristis :) I ako vec moras da je peglas i uvijas, OBAVEZNO poslusaj Maju i naprskaj nesto sto ce je stititi od toplote.
2016 05 23
Nema na cemu, javljaj kako napredujes :D
2016 05 23
Iskreno i iz sopstenog iskustva ti predlazem Makadamia ulje, moju kosu je preporodilo. Stavljam ga i na mokru kosu pre susenja i na vec osusenu kosu. Oporavlja a ne masti Tako da tople preporuke
2016 05 24
1 2