Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Zanima me zašto?

Zašto slikate stvari kada su bile nove sa etiketom, a onda u opisu pišete nošeno, očuvano...? Slikajte predmet u stanju kakav je trenutno, a ne kada je bio nov sa etiketom, a drugih slika nema. Više puta sam videla naslovnu sliku gde je nešto novo sa etiketom i uđjem u predmet i vidim u opisu da je nošeno... Takođe mnoge članice u naslovu krupnim slovima napišu NOVO a u opisu piše da je nošeno... Privlačenje pažnje ili šta? :@ :s
2016 06 25
Slazem se sa tobom. To "Novo" je veliki problem na MK, jer mnoge clanice svesno dovode u zabludu druge clanice-kupce, tako sto za nosene stvari u naslovu istaknu Novo. Pricam u svoje ime i ne ocekujem da se drugi sloze sa mnom. Znaci: 1. NOVO je predmet koji ima etiketu, nema ostecenja i nije pretrpeo pranje. 2. NOVO je predmet sa kojeg je skinuta etiketa iz bilo kog razloga ali je nov, nema ostecenja i nije pretrpeo pranje. 3. Kao NOVO je predmet koji nema ostecenja, koji je nosen 1-2 puta (ako je neko pazljiv u odrzavanju, onda vise puta)i, kada kupac dobije taj Kao NOV predmet, prvo sto pomisli je "Predmet je u odlicnom stanju) 4. MOZE jos da se nosi je predmet koji polako odlazi u "penziju" a kupac treba da vidi da li cena tog "odlazeceg" predmeta je adekvatna. 5. SAMO probano je predmet koji je nov, sa etiketom ili bez ali bez ostecenja i da je pretrpeo pranje. Ne smeta mi to "samo probano" ako je to zaista tako jer kada kupim haljinu u radnji, znam da je tu haljinu u toku jednog dana, sigurno probalo vise osoba 6. NOV predmet je i predmet koji siju, strikaju itd...clanice koje imaju zlatne ruke. 7. Nije NOV predmet "Nekoriscen, dobijen na poklon" AKO se pre slanja kupcu taj predmet-poklon, dobro ne pregleda, jer ispostavi se da Taj ko je "poklonio" clanici predmet, isti je koristio. 8.Itd...itd...itd.... Prijatna noc :D
2016 06 25
Novo je samo ono što ima etiketu i to kartonsku sa deklaracijom po meni,a par puta sam kupila kao" novo", stoji ona plastika pozadi,a vidi se da je nošeno,fora im je svaka čast!!!! Dva puta na pantalonama mi se to desilo.Nošene su sigurno dva do tri puta(poslužile ) nemaju oštećenja,ali nisu nove.
2016 06 25
Ja sam skoro procitala NOVA torba , a u opisu ručke oštećene jer sam je pretovarila pa su popucale,nošena dosta ,ali može još da se nosi😵
2016 06 25
Joj koje muke oko termina "novo" :D Novo je sa etiketom ili skinuta etiketa ali da nije nikada noseno. Po meni nije bitno ako je oprano, ali da nije noseno. Mada i to nista ne garantuje, dosta devojaka i zena kupe stvari u radnji, nose i vrate kao neodgovarajuce. A onda mi kupimo te stvari u radnji kao NOVE, a po standardima MojihKrpica to ne spada u novo :D
2016 06 26
> glamii: > Joj koje muke oko termina "novo" :D > Novo je sa etiketom ili skinuta etiketa ali da nije nikada noseno. Po meni nije bitno ako je oprano, ali da nije noseno. > Mada i to nista ne garantuje, dosta devojaka i zena kupe stvari u radnji, nose i vrate kao neodgovarajuce. A onda mi kupimo te stvari u radnji kao NOVE, a po standardima MojihKrpica to ne spada u novo :D Joj nisam za to da se nova stvar opere jer ovde kupujemo novo i za poklon :D
2016 06 26
Novo je NOVO-dakle ili ima etiketu ili je NOVO bez etikete, ali nije oprano niti "malo", "par puta"(i slični opisi) nošeno. Ja novu stvar osetim po mirisu i prosto se vidi da je tkanina u fabričkom stanju odnosno nije nikada oprana. Kada je nešto u savršenom stanju i posle nekoliko nošenja, napiše se da je KAO novo ili SAVRŠENO OČUVANO! Barem ja na to tako gledam....
2016 06 26
> lokibg: > Novo je NOVO-dakle ili ima etiketu ili je NOVO bez etikete, ali nije oprano niti "malo", "par puta"(i slični opisi) nošeno. Ja novu stvar osetim po mirisu i prosto se vidi da je tkanina u fabričkom stanju odnosno nije nikada oprana. > Kada je nešto u savršenom stanju i posle nekoliko nošenja, napiše se da je KAO novo ili SAVRŠENO OČUVANO! Barem ja na to tako gledam.... Bravo Loki, lepo receno ko da si mene pitala :') <3 <3
2016 06 26
Pa ajde kada sam se vec ukljucila u ovu diskusiju, da pitam nesto :) Koji dodatak uz rec ^novo^ ima stvar koja je samo oprana? Dakle, neko je kupio stvar, skinuo etiketu, oprao u nadi da ce nositi ali u medjuvremenu ipak odustao. Ili ipak kupim stvar sa etiketom, sa namerom da poklonim nekome, platim vise jer ima etiketu, a ono stigne stvar cudnog mirisa ( smrdljiva )?
2016 06 26
:-):-):-) kada je nova garderoba oprana, naravno da se ne moze tretirati kao nova sa etiketom, ali svakako da bih je kupila od proverene clanice uz odredjenu korekciju cene....Da resimo dilemu, svi mi mozemo da odemo u radnju i na licu mesta probamo i kupimo predmet, ali na MK i drugim sajtovima ima novih predmeta sa ili bez etikete koji su jeftiniji od 500 pa do 2500 dinara nego u radnjama, sto nije mala usteda. Skoro sam od clanice kupila novu bluzu(jer mi se mnogo dopala) sa etiketom, za 1000(sa postarinom 1150) a ta bluza na snizenju kosta 1500 dinara. Nije bitno sto sam ustedela 350 dinara vec sto sam kupila bluzu koja mi se dopala a nije je bilo u radnjama u Ns da se kupi. Kod pranja nove garderobe i kasnije prodaje istih, uvek se javljaju problemi. Zasto? Zato sto, slozicete se, neko iz neznanja sareno opere praskom za pranje predvidjeno za 95 stepeni....ja licno, skupe i osetljive stvari perem rucno, bez obzira sto je 21 v.i sto ves-masine imaju 100 programa za pranje....Odecu crne boje, iskljucivo perem crnim Pervolom i nikada je ne susim na dnevnoj svetlosti, vec, okacim na ofinger i susim u kupatilu....Zato, prodajte mi Novu garderobu a ja cu vec znati kako da je operem :D ....nego Glami, sada cu pogledati vas profil pa mozda dodje do saradnje 8-)
2016 06 26
Etiketa je precenjena :D Meni je zaista svejedno da li stvar ima etiketu, da li je oprana (zaista treba biti talenat i zeznuti stvar posle jednog pranja, ali verujem da ima takvih - nadam se malo ) ali bitna je realnost u opisu predmeta. Sta mi znaci etiketa ako se stvar oseti na duvan, ako stoji 7 godina i sl. Lupam, ali nazalost moguce situacije. A novo-osteceno, novi kupaci - nosen sa "tragovima" i ostalo mi je hit ,:( Preko interneta kupujem samo za sebe, tako da mogu da prebolim ako mi stigne nesto sto nije reprezentativno u bilo kom smislu :)
2016 06 26
> glamii: > Pa ajde kada sam se vec ukljucila u ovu diskusiju, da pitam nesto :) > Koji dodatak uz rec ^novo^ ima stvar koja je samo oprana? Dakle, neko je kupio stvar, skinuo etiketu, oprao u nadi da ce nositi ali u medjuvremenu ipak odustao. > Ili ipak kupim stvar sa etiketom, sa namerom da poklonim nekome, platim vise jer ima etiketu, a ono stigne stvar cudnog mirisa ( smrdljiva )? Ja to resim tako sto napisem: nenoseno i objasnim da sam oprala i stavila u orman. Takvih stvari mozda imam i najvise posto sam bolesnica koja konstantno kupuje a u sustini imam nekoliko stvari koje su mi omiljene pa ih kombinujem i vrtim u krug. A to kad stiggne smrdljiva stvar e tu pomoci nema pa taman da je i dvesta etiketa nakaceno :)
2016 06 26
Slazem se da je etiketa precenjena u slucajevima koje si navela, osim u slucaju koji je navela Loki - kada dobijes Novu stvar, da ona mirise na fabricko novo. Kada smo kod kupacih kostima, n i k a d vise ne bih kupila na sajtu jer sam imala neprijatno iskustvo. Pred odlazak na more, radila sam non-stop i cinilo mi se da je najlakse da kupim kupaci na sajtu. Kod clanice sam videla kupaci koji je opisala ovako "NOV nenosen kupaci", vel.M ali je vise za M/L, Women'Secret, cena 1200...i porucim. Devojka mi posalje, kaze da je zurila da spakuje i da je prosula kafu na kupaci i da je oprala(?!)...Ajd' moze da se dogodi. Donosi mi kurir posiljku, otvaram i imam sta da vidim....Auuu ...ne verujem ocima...donji deo kupaceg iznosen, guma koja je usivena u ivicu kupaceg, na vise mesta popustila, broj nije M vec 42 (?!)..nije Women'Secret nego ne pise nista, gornjem delu je nedostajala breteka...uhh i to sve dan uoci odlaska na more... Sa postarinom, kupaci me je kostao 1200 ( prodala mi je za 900 + 300 za ptt)... Posaljem devojci poruku da kupaci nije upotrebljiv, ona kaze da ga je dobila na poklon i da je nenosen(?!) Samo zato sto je student, od mene nije dobila negativnu, medjutim, kada sam joj vratila kupaci uz otkup 900 dinara(nisam htela da racunam sto sam platila 300 din.ptt), napisala mi je kako sam mogla da vratim kupaci a da je prethodno nisam pitala ,:( ,:( :D ...a joj pa sta sam mogla da radim sa takvim kupacim? Zamolila sam je da ubuduce bude iskrena u opisu predmeta, pogotovo su vel.bitne itd... Posle sam videla da je nastavila da taj kupaci prodaje sa istim opisom i sa naslovnom internet fotografijom. Kao sto kazes Glamii, najvaznije je biti iskren u opisu predmeta.
2016 06 26
> Samo zato sto je student, od mene nije dobila negativnu, medjutim, kada sam joj vratila kupaci uz otkup 900 dinara(nisam htela da racunam sto sam platila 300 din.ptt), napisala mi je kako sam mogla da vratim kupaci a da je prethodno nisam pitala ,:( ,:( :D ...a joj pa sta sam mogla da radim sa takvim kupacim? Trebalo je da joj bar ostaviš neutralnu, da se neko drugi ne pređe i kupi taj isti kupaći Val :) :")
2016 06 26
> AleksandraKraus: > > Samo zato sto je student, od mene nije dobila negativnu, medjutim, kada sam joj vratila kupaci uz otkup 900 dinara(nisam htela da racunam sto sam platila 300 din.ptt), napisala mi je kako sam mogla da vratim kupaci a da je prethodno nisam pitala ,:( ,:( :D ...a joj pa sta sam mogla da radim sa takvim kupacim? > Trebalo je da joj bar ostaviš neutralnu, da se neko drugi ne pređe i kupi taj isti kupaći Val :) :") Ma razmisljala sam i o tome Saska ali zaista su mi studenti slaba tacka :/ ...da je neko drugi u pitanju, ne bih se sekundu dvoumila..
2016 06 26
1 2