Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

informacije o slanju

Cao devojke, nova sam ovde pa sam resila da otvorim ovu temu da bi me starije clanice posavetovale kako je najbolje da saljem stvari, najpovoljnija kurirska sluzba i td? Za sad saljem samo preko post ekspresa ali cini mi se da su prilicno skupi.
2016 06 29
Sta se desava ako nekoj clanici posaljem paket a ona ga ne preuzme niti mi odgovara na poruke?
2016 06 29
D0gadja se cest0, m0zes se 0sigurati sam0 ak0 clanica prv0 uplati p0st net0m, gde j0j 0stavljas br0j m0biln0g i ime/ prezime i kad ti stigne sms p0ste 0 uplati- p0dignes n0vac u p0sti i saljes paket. Pri takv0m nacinu placanja, uglavn0m se uplati mal0 vise za izn0s p0starine i salje se prep0rucen0 pism0, 0bavezn0 upak0van0 u beli papir u f0rmi pisma; imas cen0vnik na netu. Npr- uplati ti za predmet 0d 400, 100 dinara vise i placas p0starinu za majicu 0d xx grama (tu je pr0vizija za 0n0g k0ji placa, tj kupuje 0k0 70 dinara). Za neke sluzbe sam cula da su skuplje 0d p0st ekspresa, pa je prep0rucen0 najp0v0ljnije, ali se placa 0dmah p0 slanju p0starina Ak0 clanica ne preuzme paket, 0n ti se vraca i placas duplu p0starinu ili ga jedn0stavn0 ne preuzmes, ak0 neces; nisi u 0bavezi. R0k za preuzimanje paketa je 5 radnih dana
2016 06 29
Hvala na odgovoru..:)
2016 06 29
Uplata na postnet ima proviziju, pa nekada kupcima ta varijanata ne odgovara. Najjeftinije po kupca jeste uplata na ziro racun. Kada kupac uplacuje na ziro racun u banci gde je racun otvoren, nema provizije. Onda saljes paket, opcijom kako si se dogovorila sa kupcem, preporuceno ili postexpressom. Postexpress je po meni bezbednija opcija, jer stize odmah sutradan, dok preporuceno moze da putuje i par dana.
2016 06 29
Ja sam uvek u bankama ili postanskoj stedionici placala proviziju od nekih 45 ili 50 dinara pri uplati na racun, cak i kada su tvrdili da se ne placa u istoj. Meni uglavnom stigne preporuceno sutradan, mada je rok 2 dana; a ima i broj za pracenje, pa je sad bezbednije
2016 06 29
Meni se nikada nije desilo da kada placam na racun u banci gde je racun otvoren da mi naplate proviziju. Ako neko ima racun u Intesi, idem u Intesu, i slicno. To sto se tebi desilo je prosto neobjasnjivo, verujem da je u pitanju neka greska, ali eto,iskustva se razlikuju.
2016 06 29
Problem je što nekad postoji obostrano nepoverenje. Ako nekome kažem da ću mu poslati paket nakon uplate, ponekad odustanu jer nemaju poverenja da će im isti biti dostavljen. I ja nekad nisam sigurna da će mi kupac uplatiti novac ako sam mu poslala paket. Koja vrsta pošiljke je najsigurnija za obe strane kupac/ prodavac?
2016 07 01
Ne p0st0ji, sem licn0g preuzimanja. I clanice sa pun0 p0zitivnih ne p0salju ili p0salju 0stecen predmet i 0nda se ne javljaju da isprave gresku. Slanje na rec- p0slacu, pa uplati- je 0gr0man rizik. Paket k0ji placate m0ze biti sa p0gresnim predmet0m- star0m krp0m, a slike k0je ste d0bili pre t0ga- n0vi k0mad sa etiket0m, iz svih ugl0va slikan
2016 07 01
Osim ličnog preuzimanja, zar nije najsigurniji način plaćanje pouzećem, jer postnetom neko može da ti uplati ali i ne mora, pouzećem mora da plati ako želi da preuzme paket?
2016 07 01
Raspitala sam se detaljno u pošti u vezi svega ovoga. Plaćanje postnetom je samo vrsta plaćanja, praktično je to plaćanje preuzimanjem, pouzećem, jer vam poštar neće dati paket dok ne platite. U tom smislu, za poštenog prodavca to je sasvim bezbedan način prodavanja. Problem može nastati ako ste kupac. Vi platite ono što ste naručili ali ne znate šta se u paketu nalazi i u tome je rizik. U tom smislu, za kupca nema bezbednog načina onlajn prodaje. Za prodavca je postnet sasvim bezbedan.
2016 07 01