Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Nepodnosljivi menstrualni bolovi ,ima li leka??? Recite mi vasa iskustva i vas lek???

Od kad sam prvi put dobila imam nepodnosljive bolove.Iz godine u godinu simptomi su se menjali ali ne na bolje , svaki mesec imam problem.Umor,malaksalost,uzasni bolovi u glavi,ali ne svaki put,bolovi u stomaku da ne mogu da odem u wc normalno,jer kako se napnem boli me,grcevi koji presecaju konstantno ili u malim razmcima,vucem se po kuci jer ne mogu normalno da hodam.Sad i mogu da lezim kuci jer nemam stalni posao ali svaki put razmisljam o tome kako cu kad budem radila. Pila sam baralgin,baralgetes,rapten jednom i nikad vise jer mi je bilo jos gore,brufen po nekad jer mi ide vise ,kafetin menstrual znala sam i po 5 na dan da popijem i malo me prodje ali ja i dalje ne funkcionisem pila sam i prasak za bolove dexomen ali moram da popijem da lezim nekih sat vremena i tad me prodje ali nekad mi ni to ne pomaze.Otisla sam kod ginekologa on kaze ili radjaj dete ili pij hormonske tablete u prevodu crkni.Na pregledima je sve ok.Ali ja kad dobije prvi,ili drugi dan sve zavisi u glavnom ne mogu da ustanem iz kreveta od bolova i koliko mi je lose.Pocela sam da pijem Ketanol Forte kazu da je dobar ,nije los pila sam ga zadnji put kad sam dobila ali ja i dalje ne funkcionisem koliko se lose osecam,pijem i homeopatke tablete,treba da pijem tri meseca ,pocela sam da pijem pocetkom jula pa cu videti sta ce biti ....Kakva su vasa iskustva???
2016 07 13
Ja patim od migrena koje se pogorsavaju tokom tih dana. Uzimam jedan americki lek protiv migrene (Excedrin - ako imas nekoga u SAD neka ti posalje jer je majka za sve bolove, ne samo za migrene, a nema ga nigde u Evropi) i obavezno nesto za smirenje uz to da mi opusti misice (bensedin, diazepam, lexilium...). To je bio savet lekara - lekovi protiv bolova plus lek za smirenje. To je jedino sto meni iole pomaze tokom tih dana. Sa stomakom nikada nisam imala problema, ali su me krsta bolela strasno dok sam bila mladja i to sam resila kontraceptivnim pilulama.
2016 07 13
Cao i mene je stomak uzasno boleo,sve se sredilo nakon.poradjaja...ispocetka sam pila svakakve lekove,dok mi je jednom jedna starija zena rekla,uzmi sve sto je prirodno...mislila je na nekiliko gutlja ljute rakije...kad god bi me boleo stomak i dok sam imala menstruaciju popila sam.nekoliko gutljaja rakoje i bolovi bi prestali...meni je pomoglo:))
2016 07 13
Caos... I mene isto uzasno boli i stomak i noge i kicma i sve zivo kada dobijem... Cak sam i u nesvest padala. Medjutimmmmm.... slucajno sam saznala za tablete Actasulid, i jednu popijem, i bolovi za 15ak minuta potpuno nestanu... Znaci da mi nije tih tableta, tacno ne bih prezivela tih par dana. Probaj, ako nisi alergicna ni na sta. Ja sam tako moj problem resila. :")
2016 07 13
Meni pomaze Nimulid, vrlo brzo deluje i preporucuje se kod takvih bolova. Ali sa njim treba biti oprezan, jer prekomerno koriscenje moze da dovede do ostecenja jetre, znaci ne bih ti preporucila da uzimas i po 5 na dan, danima zaredom. Ja uzmem samo kad me najvise boli, kad boli manje istrpim... :/
2016 07 14
Nase zenske muke... Uzasno nepodnosljivo jos ako ti je posao da si non stop na nogama kao sto je nekad kod mene bio slucaj. Ja pijem kafetin i prvi i drugi dan, jer mi krene sa bolovima u stomaku a sledeceg dana i stomak i glava. Probaj i caj od kamilice mene nekako opusti i par puta mi je pomogao. S tim da ja imam drugi problem. Lekovi koji pomazu kod glavobolje inace tokom tih dana mnogo slabije deluju. Popijem ponekad 2 i bol i dalje tinja, malaksala sam strasno. Tada mi je stvarno tesko a nikako da se padne vikend pa da presedim kuci.
2016 07 14
Meni su pomogli diklofenak cepici.
2016 07 15
Od prvog dana kad sam dobila prvi ciklus sve je bilo izdrzljivo. Samo jednom nisam otisla na posao u zivotu zbog bolova. Medjutim zadnjih godinu dana se to promenilo.Citala sam dosta o tim bolovima i promenila cak nacin ishrane nekih 10-15 pred ciklus, malo je pomoglo sto se tice samih menstrulanih grceva. Medjutim dosao je dan kad sam zapomagala od bolova, bili su bukvalno kao porodjanji i s obzirom da sam dosta citala o tome posumnjala sam da imam endometriozu. ispostavilo se da je tako. Naravno ginekolog mi je to video na ultrazvuku. Da se vratim na prvi taj bol kao porodjajni. Popila sam prvo kafetin, jer to uvek radim cim malo krene da boli. kako se bol pojacavala uzela sam rapten duo koji je mnogo jak. U medjuvremenu su mi stavljali tople obloge na taj deo stomaka. To je samo trenutno olaksanje. Sestra je otisla do apoteke i apotekarka joj je predlozila Brufen od 600mg u granulama. To je nesto neverovatno , spasio me. I uvek ga imam u fioci i u tasni. Inace tablete Brufena mi nikad nisu pomagale ni za sta. cak ni za najmanju glavobolju. Kao bombonu da progutam. Probala sam i nimulid koji se sisa, nista. Kod ginekologa na UZ, popricajte obavezno jer uzrok ce se naci. Mnogo zena i devojaka ima endometriozu a ni ne zna. Pila sam hormone, tj. antibebi pilule 3 meeca i evo smanjila se endometrioza. Kao sto je rekla @marijagajic, ssreca ne radim inace koji privatnik bi to tolerisao svaki mesec. Pa nisam sposobna 3 dana da se dignem iz kreveta a kamoli da radim.
2016 07 16
Probaj da batališ lekove i da središ moguće uzroke, kao što je hormonski disbalans, možda imaš policistične jajnike, neki drugi zdravsteni problem itd. Veruj probala sam svaki lek koji se pominje u temi, dok nisam saznala da imam PCOS. I nisam pila lekove iako je doktorka savetovala pilule kao terapiju, nego sam promenila ishranu i način života i sad nemam nikakve bolove. :)
2016 07 17
Te priče "mora tako, boleće dok ne izgubiš nevinost ili dok se ne porodiš" su me oduvek nervirale... Od samog početka dobijanja menstruacije umirem od bolova, povraćam, preznojavam se, padam u nesvest... skoro su mi otkrili "čokoladnu" tj endometriotičnu cistu :( mislim da ti bolovi imaju veze sa tom cistom, prosto takvi bolovi nisu normalni, ukazuju na neki problem, treba ispitati na vreme... redovno idi na kontrole, UZ... obavezno...
2016 07 17
Probaj sa čajem od koprive,meni pomaže,nemam bolove i manje mi ide.
2016 07 17
> SnezanaC: > Te priče "mora tako, boleće dok ne izgubiš nevinost ili dok se ne porodiš" su me oduvek nervirale... Od samog početka dobijanja menstruacije umirem od bolova, povraćam, preznojavam se, padam u nesvest... skoro su mi otkrili "čokoladnu" tj endometriotičnu cistu :( mislim da ti bolovi imaju veze sa tom cistom, prosto takvi bolovi nisu normalni, ukazuju na neki problem, treba ispitati na vreme... redovno idi na kontrole, UZ... obavezno... Tako je ,imaju veze sa cistom Od devojackih dana imam policisticne jajnike, vodene ciste.. i evo sad endometriozu koja je uzrok hormoskog disbalansa. Imala sam i ranicu na grlicu materice, izlecenu antibebi pilulama i polip na grlicu materice operisan. Vrlo je bitno imati dobrog ginekologa . A to nemojte da pijete lekove ne pije vodu. U kom veku zivimo? Narodna medicina, uravnotezena ishrana moze samo da pomogne jednim delom za sve te probleme. Los doktor moze haos da napravi, kao meni sto je davno uradila i to nacelnica klinike u Visegradskoj i nikom nista. Srecom od porodjaja imam odlicne doktorke. Dobre dijagnosticare.
2016 07 17
Nataša, ako si alaudirala na moj komentar u kom sam napisala da ne pije lekove, mislim da me nisi razumela. Uglavnom su ovde predlagani lekovi za bolove, koji nikada, ni na koji način neće da reše problem sa bolnim ciklusima. Naravno da treba da ide do lekara, jer meni ovo liči ili na pcos ili na endometriozu, a nadajmo se da nije ni jedno ni drugo. Ali lekovi za bolove neće da reše ništa od toga. I hormonski disbalans je uvek pametno prvo rešiti n druge načine, a kad se iscrpe sve mogućnosti, onda terapija propisana od strane doktora. I meni su 2 puta doktori rekli da nemam ciste, pa sam završila na hitnoj od bolova i dali su mi 3 doze baralgetas injekcije umesto jedne. Banalan primer, ali po meni samo jedan od odraza nestručnosti. Tako da se slažem da izbor doktora igra veliku ulogu....
2016 07 17
> hotciklama: > Nataša, ako si alaudirala na moj komentar u kom sam napisala da ne pije lekove, mislim da me nisi razumela. Uglavnom su ovde predlagani lekovi za bolove, koji nikada, ni na koji način neće da reše problem sa bolnim ciklusima. Naravno da treba da ide do lekara, jer meni ovo liči ili na pcos ili na endometriozu, a nadajmo se da nije ni jedno ni drugo. Ali lekovi za bolove neće da reše ništa od toga. I hormonski disbalans je uvek pametno prvo rešiti n druge načine, a kad se iscrpe sve mogućnosti, onda terapija propisana od strane doktora. > I meni su 2 puta doktori rekli da nemam ciste, pa sam završila na hitnoj od bolova i dali su mi 3 doze baralgetas injekcije umesto jedne. Banalan primer, ali po meni samo jedan od odraza nestručnosti. Tako da se slažem da izbor doktora igra veliku ulogu.... Sta god da je dijagnoza ona mora da pije lekove protiv bolova jer bilo koju terapiju da dobije nece joj resiti problem istog momenta. Evo moj primer apropo endometrioze koja se svorila za godinu dana, jer sam godinu pre toga imala biopsiju polipa na grlicu materice. Tada je nije bilo. Dr mi je prepisala antibebi pilule shodno mojim godinama i dijagnozi. Popila dve kutije,ali je ona u medjuvremenu bila na godisnjem. Kad sam preskocila taj jedan mesec, jer nisam htela na svoju ruku nista dalje da uzimam rekla mi je da se lekovi piju 6 meseci za ovako tezak slucaj endometrioze. Iako sam pila antibebi imala sam nesnosne bolove i morala sam lekove protiv bolova da pijem. Ah da i pijem vec izvesno vreme Femisan A, koji mi je nekada pomagao dok nisam saznala zasto mi vise ne pomaze kad su bolovi u pitanju. Ali sto se tice cisti trenutno mi pomaze. Sve je kao sto znamo individualno. Nadam se samo da ima dobrog lekara.
2016 07 17
Zdravo. Ja sam postala cini mi se expert na ovom polju. Bolne menstruacije sam pocela da ima od sredine fakulteta. Pre toga nisam osecala. Onda je krenuo horor. Isprobala: nimulid, flugalin (stvara mucninu), rapten K i brufen (povracam od njih). Isla na sve moguce preglede. Sve ok. Dakle nema policisticnih jajnika, hormonskih disbalansa... Naslusala se glupih saveta od lekata koliko volis (15 dana pre menstruacije pijte po jedan aspirin dnevno). Slucajno sam naisla na Dolormin za zene (nemacki lek). Lak je na zeludac, dobro radi posao. Aktivna supstanca mu je naproxen, to ima da se nadje kod nas ili je barem bilo. Vitamin B i magnezijum kada te krene pms umeju da pomognu.
2016 07 18
1 2