Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Pomocc! Ostecena kosaaa

Zdravo devojke, vec nekoliko godina unazad se farbam i peglam i u zadnjih par meseci mi je kosa bas ostecena, bukvalno kao slama, da li je neka od vas imala isti problem? Sta ste koristile? Probala sam razne maske za kosu, ali nista, a ne zelim da se sisam jer mi je ionako na paz osisano 😞😞😞
2016 09 10
Pokusaj da izdrzis barem mesec dana bez peglanja, feniranja i farbanja..u dm-u ili liliju postoji losion "Allin" uzasno smrdi na luk, ali od njega nenormalno raste kosa..kosta oko 750 dinara..pokusaj da na krajeve stavljas ricinusovo ili arganovo ulje..vezuj kosu, stavljaj snalice, kupi kosu na klipse..nadam se da ce ti nesto pomoci..:)
2016 09 11
Ja ne razumem zasto devojke koriste peglu non-stop?! U redu je ponekad... Bolje je koristiti cetku i fen, mnogo mnogoo manje steti kosi. Takvu kosu ces oporaviti samo ako se ZAUVEK odreknes pegle, bar period dok ti se kosa ne vrati u normalu.. Nemoj koristiti razne kupovne preparate koji su puni hemikalija, fokusiraj se na negu u kucnoj varijanti... Ulja su dobrodosla, zumance, kvasac, maske od jogurta, med... Banana nije dobra, jer se tesko spere s glave kada se stvrdne... Pokusaj da se ofarbas u svoju prirodnu boju i neka tako raste.. Sad ide zima, nose se kape, preko jeseni nosi kackete, marame, trake, skupi je u repic, kaci snalice.... Samo sto dalje ruke od prese i figara!! Postoje lepe frizurice za paz u vidu talasa i lokni, ne mora vecito da bude ravno :D
2016 09 11
Ja trenutno koristim Brahi Alma ulje,kupuje se u zdravoj hrani oko 300,400din je,koristim vec mesec dana ocekujem rezultate....koristila sam i pantenol i ricinusovo ulje ali nista. :/
2016 09 11
I ja sam imala taj problem jer sam zavisnik od pegle i kallosove maske su mi jaaako pomogle...imas ih uglavnom na pijacama :)
2016 09 11
Devojke, hvala vam puno na savetimaaa 😘
2016 09 11
> Marija072: > Pokusaj da izdrzis barem mesec dana bez peglanja, feniranja i farbanja..u dm-u ili liliju postoji losion "Allin" uzasno smrdi na luk, ali od njega nenormalno raste kosa..kosta oko 750 dinara..pokusaj da na krajeve stavljas ricinusovo ili arganovo ulje..vezuj kosu, stavljaj snalice, kupi kosu na klipse..nadam se da ce ti nesto pomoci..:) Cula sam za taj Allin losion, probacu ga. Hvala ti puno. ☺❤
2016 09 11
Kupi kokosovo ulje i koristi to kao masku. Odlično je i stvarno pomaže. Možeš da kupiš kokosovo u većim supermarketima ili u zdravoj hrani. 😊
2016 09 11
Da KOKOSOVO ulje nerefinisano je ZAKON jer prodire u samu dlaku, prespavaš sa tim na kosi, sutra opereš i tako pred svako pranje, oporavićeš je veruj mi. Takođe dobre su ti i neophodne proteinske maske sada, hbp Davines npr. ili sl. nešto što samu dlaku i strukturu leči...a ne samo oblaže kao silikonske maske
2016 09 13
I ja koristim Brama ulje ali neredovno tako da ne znam da li deluje uopšte, koristim Elgonove proizvode već godinama ali oni su dosta skupi.Blajhujem se odnedavno i pronašla sam jeftinu masku kojom sam prezadovoljna a to je Kallos keratin i mogu reći da sam prezadovoljna.Nekada sam kosu ispirala čajem od koprive i počela je sve mlada kosa da mi raste,probaj i to,odlično je.
2016 09 13
Ricinusovo ulje je zakon u apoteci 130 dinara fantasticno oporavlja kosu..
2016 09 13
Istina....Dobro je utrljavati u teme, brže raste...i za trepavice je dobro
2016 09 14
Inače toliki sam manijak za kosu i opterećenanjenom negom postala od kako mi je frizer pre 2 god uništio ...pa sam je bukvalno 2 godine, i sada oporavljala, na svim forumima i svuda se raspitivala...Poručivala čuda iz inostranstva...bogatstvo davala na kosu, i dalje dajem samo sada znam šta mi odgovara i kako da neke PRESKUPE proizvode zamenimo jeftinjiim a opet dobrim. Kerastase Arhctecte force maska je odlična i preskupa, a baš je u te svrhe, za oštećenu kosu i oporavlja zaista, samo 200 ml moja kosa jede za te pare ne isplati se, 3,4 x sam kupovala i zamenila je sa Davines HBP, AUSSIE 3 minute miracle (Hrvatski DM ima ili bilo gde preko, jeftin ispod 10e a ok je )
2016 09 14
Sto se tice ostecene kose ja bih ti preporucila revlon uniq one balzam u spreju, odlican je, oporavlja kosu, ja sam pocela da ga koristim kao preporuku frizera i koristim ga dugo. Sto se tice sampona dobri su litarski samponi, konkretno afroditini, ja koristim njihov sa belim lukom, i oni su dobri za rast kose. Onda mozes da stavljas neke prirodne maske, ja cesto stavim kokosovo ulje, kvasac, majonez, med i prespavam tako ili drzim par h.
2016 11 27