Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Sprzena kosa help

Devojke jel može neko da mi preporuci nešto za negu kose i obnovu? S obzirom da sam skoro prešla iz crne u pepeljastu plavu i pritom sprzila kosu do te mere da kad je mokra nalik je žvaki a suva ne može sa metlom da se uporedi. Pa ako je neka doživela isto ili zna šta bi moglo pomoći bila bih zahvalna, pošto u ovoj fazi sam kao mali majmun spremna da probam sve 😂
2017 02 01
Iz ličnog iskustva mogu ti reći NIŠTA! Na žalost, dok se ne ošiša taj uništen deo.... Ali prividno pomaže kokosov maslac, ili neka dobra maska, recimo Helen Seward ....
2017 02 01
Hvala puno, za šišanje sam i sama svesna ali nama ženama je teško rešiti se kose ☺ gde mogu naci tu masku? Ne znam kako olaplex deluje na već uništenu kosu
2017 02 01
mislim da imaju stranicu na fb, ili probajte u bolje snabdevenim prodavnicama gde se prodaju preparati za kosu....za olaplex ne znam :)
2017 02 01
Meni je pomogao, Balea professional oil repair spulung. Ja sam uzela iz iste te kolekcije i ulje u spreju,deluje stvarno odmah,a nisu mnogo skupi. Imas u DM-u. Crna je ambalaza
2017 02 01
isti problem ,meni je bas pomoglo loreal ulje za kosu ,od njega je vidno bilo bolje ,i koristila sam macadamia ulje za kosu ,ono je isto dosta pomoglo .naravno bez peglanja i farbanja
2017 02 01
> Unicorn11: > Devojke jel može neko da mi preporuci nešto za negu kose i obnovu? S obzirom da sam skoro prešla iz crne u pepeljastu plavu i pritom sprzila kosu do te mere da kad je mokra nalik je žvaki a suva ne može sa metlom da se uporedi. Pa ako je neka doživela isto ili zna šta bi moglo pomoći bila bih zahvalna, pošto u ovoj fazi sam kao mali majmun spremna da probam sve 😂 Jedino sigurno resenje je profesionalni frizer+keratinska maska+sisanje , posle toga moze nega uljima i maskicama za obnovu koje se kupuju u parfimerijama. Samo pazi, keratinske maske koje se koriste u salonima zatvaraju kutikulu i moraju se aplikovati tacno po uputstvu jer u suprotnom mogu naneti vise stete nego koristi i dodatno sprziti kosu. Inace, kada to uradi profesionalac kosa je istog momenta predivna , sjajna i negovana :
2017 02 02
Ja kosu natapam stalno ricinusovim uljem i cak je ni fenom ne susim, ne farbam, ne peglam. Predivna je i raste kao luda :)
2017 02 02
koji ste hidrogen koristili,od koliko posto kad ste se tako spržili?Ipak ste trebali otići kod proverenog frizera jer postati plavuša nije baš tako bezazleno.
2017 02 02
Hvala devojke na savetima puno☺😘 svakako ću isprobati neke od njih, svakako nemam stada izgubim. Inače što se hidrogena tiče na meni je koristen od 12% i to tri puta radjen blans u razmaku od po 4 dana plus na kraju preliv, a što je najgore radio je frizer i to "priznat" kada je kosa bila isfenirana prividno je delovalo ok, ali nakon toga kada sam sama oprala kosu mislila sam da će me slog udariti, sva sreća pa je moja prirodna kosa dosta bila zdrava i jaka, da je neko drugi u pitanju verovatno bi ostao celav 😂 ali eto htela sam da budem plava pa kud puklo, a što je najgore i frizer je video do koje mere mi je oštećena kosa tačnije krajevi nije cela dužina i jedino što mi je ponudio kao naknadu je da koristim njihove usluge besplatno mesec dana, ali s obzirom na to šta je uradio mojoj kosi, naravno ne želim da idem. Ovde je moja greška što nisam pravog frizera odabrala nego otišla na preporuku
2017 02 02
Blanš 3 puta za 4 dana??????Pa on nije normalan!Ja sam prošlog marta izvukla pramenove,kod frizera naravno,blanš i 6 % hidrogena,ispalo je ok ali ja sam želela da imam više platinasto plavih pramenova i kad sam pitala kad bih mogla da se ofarbam ili izvučem ponovo pramenove rekli su mi za 2 meseca.Više volim da imam zdravu kosu i dosta pauziram sa farbanjem.
2017 02 02
> Ceca25: > Blanš 3 puta za 4 dana??????Pa on nije normalan!Ja sam prošlog marta izvukla pramenove,kod frizera naravno,blanš i 6 % hidrogena,ispalo je ok ali ja sam želela da imam više platinasto plavih pramenova i kad sam pitala kad bih mogla da se ofarbam ili izvučem ponovo pramenove rekli su mi za 2 meseca.Više volim da imam zdravu kosu i dosta pauziram sa farbanjem. Slažem se u potpunosti. Blanš je načisti izgoreo kosu. ŠIŠANJE, NEMA DRUGE. Inače je kokosovo ulje odlično i za kosu (kao pakovanje) . Ja ga koristim sa još nekim dodacima kao masku za lice. Povremeno natopim i kosu sa njim jer i ja se farbam u plavo (bez blanša).
2017 02 02
Domaca maska od zumanca, kvasca, kasike mleka i jedne kasike meda- pomaze 100% i ubrzava rasta. I naravno povremeno sisanje krajeva, a po potrebi i vise.
2017 02 02
> Unicorn11: > Hvala puno, za šišanje sam i sama svesna ali nama ženama je teško rešiti se kose ☺ gde mogu naci tu masku? Ne znam kako olaplex deluje na već uništenu kosu Draga taj tvoj frizer očigledno pojma nema.Postoji tretman sa Olaplex-om baš da bi se iz tamne prešlo u svetliju nijansu.Oštećenja kose su minimalna. Naravno ni tada ne može iz prvog puta jel je tretman jako skup a njima nije u korist da ti potroše celu flašu na jednog klijenta.Znači dozu naplaćuju. Imaš olaplex 3,on je poput pakovanja i može se koristiti u kućnoj varijanti.Svakih desetak dana se stavi kao pakovanje.Olaplex nemaš u slobodnoj prodaji nego ga naručuju pa preprodaju.Ja sam davno pokušala da dođem do njega i zvala distributere i rekli su mi da je 30000 rad.I da sve i da kupim to nije stvar koju mogu raditi mimo stručnog lica.Jel je hemija u pitanju. Olaplex 3 imaš u prodaji u Vuka Karadžića u Bgd ,frizerski salon je u pitanju.Ali tu trojku koja je u vidu pakovanja....Flašica je jako mala a cenu ne znam.Znam da sve tri flašice koštaju 30.000. Pa onda frizerku dozivaju to po milimetrima. Vidi šampon sa pantenolom da napraviš .Recept imaš na meti kažu da je to super.Ili vidi u Lili ju Alin ili tako neki naziv šampona i losiona za kosu to je kozmetika bez hemije i čula sam da je plavi losiona za kosu čudotvoran....
2017 02 03
> Unicorn11: > Hvala puno, za šišanje sam i sama svesna ali nama ženama je teško rešiti se kose ☺ gde mogu naci tu masku? Ne znam kako olaplex deluje na već uništenu kosu Draga taj tvoj frizer očigledno pojma nema.Postoji tretman sa Olaplex-om baš da bi se iz tamne prešlo u svetliju nijansu.Oštećenja kose su minimalna. Naravno ni tada ne može iz prvog puta jel je tretman jako skup a njima nije u korist da ti potroše celu flašu na jednog klijenta.Znači dozu naplaćuju. Imaš olaplex 3,on je poput pakovanja i može se koristiti u kućnoj varijanti.Svakih desetak dana se stavi kao pakovanje.Olaplex nemaš u slobodnoj prodaji nego ga naručuju pa preprodaju.Ja sam davno pokušala da dođem do njega i zvala distributere i rekli su mi da je 30000 rad.I da sve i da kupim to nije stvar koju mogu raditi mimo stručnog lica.Jel je hemija u pitanju. Olaplex 3 imaš u prodaji u Vuka Karadžića u Bgd ,frizerski salon je u pitanju. Ali tu trojku koja je u vidu pakovanja.... Flašica je jako mala a cenu ne znam.Znam da sve tri flašice koštaju 30.000. Pa onda frizerku doziraju to po milimetrima. Vidi šampon sa pantenolom da napraviš . Recept imaš na meti kažu da je to super.Ili vidi u Lili ju Alin ili tako neki naziv šampona i losiona za kosu to je kozmetika bez hemije i čula sam da je plavi losiona za kosu čudotvoran....
2017 02 03
1 2