Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Uplata pre slanja??

Zasto? Zasto neke clanice insistiraju na tome, da ne zelim da uzmem ili nemam para ne bi porucila. Zasto ne moze pouzecem da se plati? Dva puta sam bila prevarena za takve stvari, sad nesto stvarno zelim da kupim i ne mogu da dobijem to zbog placanja pre slanja, a ne zelim da opet budem prevarena. Kako da budem sigurna da ce mi neko poslati to sto platim
2017 04 13
Zato što su verovatno i one bile prevarene ... Meni se desilo da sam poslala paket garderobe na poklon ,a članica ga nije preuzela i ja sam platila 600din poštarinu, jer mi se paket vratio. Svašta se ovde dešava..
2017 04 14
> MiraTinaLena2: > Zato što su verovatno i one bile prevarene ... > Svašta se ovde dešava.. Bas zato. U poslednje vreme bilo je dosta pisanja o ne preuzimanju posiljke, tako da ...
2017 04 14
Meni je danas članica sa 4 pozitivne i 3 negativne ocene naručila haljinu. Napisala sam da šaljem nakon uplate, više se nije javila. Treba biti obazriv. Nemam ni ja mnogo utisaka, ali kad kupujem, prva uplatim i pazim od kog kupujem.
2017 04 14
Kako ti mislis da ce te neko prevariti tako svi mi mislimo da ce nas neko prevariti da li platile pre ili posle slanja .Zasto bih i ja verovala tebi takodje i tome sta si mi poslala u paketu (?)...Sve ti je ovde rizik i na tebi je da li ces uci u taj rizik ili ne . Utisci govore, da ali isto tako i ne . Znaci ,ako volis da kockas ...kupi ,prodaj ,razmeni ovde nesto . Uostalom ''Bez rizika nema dobitka '' Moras nekada verovati da bi dobila isto tako sumnjati pa ne dobiti ...izbor je SAMO tvoj.
2017 04 14
Treba voditi racuna i od koga se kupuje, utiske uvek citam, posebno one negativne. I ja kada kupujem, uplacujem pre kupovine, a kada prodajem, tražim uplatu pre slanja, jer je i kupcu jeftinije tako, posebno kada se radi uplata direktno na ziro racun. Nema provizije pri uplati, i kupcu ostaje da plati samo postarinu. Zna se da je pri placanju pouzecem veca cena postarine zbog otkupa, ali nekim clanicama to nikako nije jasno.
2017 04 14
Nista ne moram da prodam ali dok ne vidim da su mi pare legle na racun ne saljem bez obzira na tudje utiske.Slaba je verovatnost da ce neko prevariti kada vidi vas racun,ime i prezime,telefon.Ako je neko odlucio da kupi nece praviti probleme.Kod placanja pouzecem ili razmene rizik je mnogo veci.
2017 04 14
Ne znam, ovde baš dosta njih traži. Ja sam pre manje od mesec naručila nov telefon preko kp..nemam nalog tamo. Samo sam javila preko sms da hoću taj i taj telefon.. dečko mi je poslao odmah (ima preko 40p utisaka), sve je bilo super.. iako nemam niti nalog, niti utiske, Nije tražio ništa unapred.. mislim da ozbiljni prodavci ne treba da insistiraju na tome.. meni se dešava da odustanem od kupovine zbog toga, prosto me mrzi da idem do banke, pošte, čekam u redu i slično.. u zadnje vreme vidim da kupci sami ponude da uplate unapred valjda zbog postarina.. mada nisam dugo na sajtu kao neke članice,možda se i moje misljenje promeni. Ali do sada mi je nije nikad desilo da mi se vrati paket..
2017 04 14
> carapica13: > Ne znam, ovde baš dosta njih traži. > Ja sam pre manje od mesec naručila nov telefon preko kp..nemam nalog tamo. Samo sam javila preko sms da hoću taj i taj telefon.. dečko mi je poslao odmah (ima preko 40p utisaka), sve je bilo super.. iako nemam niti nalog, niti utiske, Nije tražio ništa unapred.. mislim da ozbiljni prodavci ne treba da insistiraju na tome.. meni se dešava da odustanem od kupovine zbog toga, prosto me mrzi da idem do banke, pošte, čekam u redu i slično.. u zadnje vreme vidim da kupci sami ponude da uplate unapred valjda zbog postarina.. mada nisam dugo na sajtu kao neke članice,možda se i moje misljenje promeni. zato se koristi elektronsko bankarstvo i nema cekanja po salterima i provizije
2017 04 14
Ja sam uvek za dogovor, može i pouzećem . Pa ako je nekome gušt da me zezne za poštarinu njemu na čast. Ima ko to gleda, pa sve vrati. Dobro čini i tako će ti se i vratiti. I ja kupujem pouzećem, imam sto obaveza pa nemam kad visiti po bankama. A ako ne odem u matičnu banku platim uplatnicu isto. Tako da platila poštarinu malo više ili uplatnicu dođe mu na isto. Npr najbliža mi je Inteza i uplata tamo na račun koji nije njihov već druge banke je sto din više .Plus čekanje reda, ma pouzeće je po meni bolje.
2017 04 14
Ja imam više razloga zašto insistiram prvo na uplati. - Ne moram da idem do pošte 2 puta. Retko kada sam kod kuće da bih uzela novac kada poštar donosi. A dešavalo mi se da mi poštar uopšte nije donosio novac već sam morala sa priznanicom o slanju da idem od šaltera do šaltera u pošti i da tražim novac. Za jedan paket nisam ni dobila novac, jer mi je navodno bio uručen. - Osiguranje da će članica *STVARNO* da preuzme paket kada joj ga pošaljem. *Sve znamo da ovde članice znaju da ostave podatke i da se ne jave više.* - *MANJE* potrošenog novca na poštarinu = *VIŠE* novca za nove krpice!! :") :") I kao kupcu, više mi odgovara plaćanje pre slanja. :)
2017 04 14
Devojke koje su protiv placanja pre kupovine, verovatno misle da je pouzecem najsigurnija varijanta za njih. Medjutim najvece prevare na sajtu su se desavale bas placanjem pouzecem. Vi preuzmete paket i tom prilikom date novac postaru, a kad otvorite paket unutra smece i krpe. Tako da ovde nema sto posto sigurne kupovine. Meni se nekoliko puta vratila posiljka i od tada insistiram na uplati pre slanja.
2017 04 14
Ja uglavnom idem po intuiciji, radim slanje pouzecem, ali samo ukoliko kroz razgovor osetim da je devojka zaista ozbiljan kupac. U suprotnom trazim uplatu unapred, a mnogo puta se desi da kada to napisem devojke se vise nikada ne jave. I da, smatram da utisci mnogo govore, mada se secam da je moju prvu prodatu stvar clanica meni platila unapred, a nisam nijedan utisak imala :)
2017 04 14
Svakako, sve je potencijalni rizik... Meni nikako ne odgovara to pouzećem jer bukvalno nikad nisam kod kuće kad bi poštar došao radnom nedeljom, mnogo vremena provodim u putu i u smenama, i onda se moram ganjati sa njima, a u najbližoj pošti su gužve nesnosne gotovo uvek. Sledeća stvar koja me neizmerno zamara je post net uplata ili nikako drugačije. E banking je iz raja izašao. 👍
2017 04 14
Ja takodje trazim prvo uplatu jer zivim u dvorisnom stanu,postar me ili ne nadje ili ga mrzi da me trazi i onda mi novac obavezno ode u neku levu postu posto ona meni najbliza radi do 14h i vecito moram traziti u koju je otisao...a i iskreno mislim da onaj ko stvarno zeli predmet nece praviti problem oko uplate unapred,pogotovo ako zna da ce mu i postarina biti jeftinija :)
2017 04 14
1 2