Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Trazim savet

Drage dame, za manje od mesec dana se vracam na posao sa porodiljskog otsustva. Sto bi se reklo, sve je sto je lepo kratko traje. Radim kao medicinska sestra u lokalnom domu zdravlja. Pre odlaska na porodiljsko bila sam nerasporedjena, sto znaci nisam imala svoje radno mesto, mi to interno zovemo 'dzoker', sto znaci snalazi se na svim radnim mestima. Nadredjeni mi je ponudio resenje tog problema time sto cu uci u turnus, sto znaci rad 12hdan, 12h noc I 48h slobodno. Ali do trece godine deteta ne moze da mi da to radno mesto bez moje pismene saglasnosti. Vagamo turnus ili povratak na staro neizvesno "radno mesto". koje se menja iz dana u dan, u dve smene, prepodnevna i popodnevna, kako zapadne. U turnusu je veca plata, naravno zbog nocnog rada. Ovo mi je prilika da napokin isplivam iz tog sveta neizvesnosti I da imam neku sigurnost, ali opet, razmisljam kakva cu ja to biti majka ako se ne nadjem u toku noci svom detetu... Sta biste vi uradile na mom mestu??? Unapred zahvalna....
2017 08 14
Draga moja... Danas je jako tesko obezbediti detetu "dobar" zivot,verovatno znas to i sama. Gledaj ovako, ja imam troje dece, najmladje ima sada 2 god, najstarije 11. A ni dan danas ne mogu naci posao zbog dece, jer gde god sam pokusavala, svima su problem deca... A inace imam zavrsenu visu skolu "MODELAR", sada imam 30 godina i jadno je to sto cak i kada sam se obracala godpodinu PALMI, jer sam Jagodinka, nije pomogao... Imam jos par drugarica koje ne rade, zavise od supruga uz pomoc roditelja... A samopouzdanje je ravno 0.kuca...deca...24h dnevno... Glupo receno, ali otupavis, izgubis fond reci, nisi u kontaktu sa ljudima vec samo deca i kuca... Za nas, najgore... A detetu, sutra dan deci ces vise pomoci uz dobro raspolozenje, mocices da im priustis vise nego sto mozes bez posla ili manjom platom... Hvala Bogu, ziva i zdrava si, pa i tvoje dete... To je u pocetku tesko, ali vremenom ce biti lakse, bar ja tako mislim. Ako dete ima ko da cuva, veruj mi to ti je tek veliki +. Izvini ako gresim negde, samo iznosim svoje misljenje... Pozdrav...
2017 08 14
Da li postoji mogucnost da vremenom iz nocnog rada predjete u rad bez nocne smene ili to ostaje sto bi se reklo do penzije? Turnus je nezgodan na duze staze zbog nocne smene, menja se metabolizam, spavanje....a zgodan zbog 2 slobodna dana koja imate :) Meni licno bi bila nezgodnija prva varijanta, menjanje radnih mesta, a i smena(2 dana prepodne, 2 popodne) :( Moje misljenje je da ako se u toku noci ne nadjete detetu a imate ko da vam cuva dete,, ne cini vas nikako losijom majkom, slazem se u potpunosti sa prethodnom clanicom :) Vi najbolje poznajete sebe i razmislite koliko ce vama to tesko pasti, da li ce to mnogo da vas izjeda, brine....jer u sustini dete zeli, zadovoljnu, nasmejanu majku punu ljubavi :) Pozdrav
2017 08 14
Iskreno koliko god da ti je tesko nemoj gubiti posao. Posto imas koliko toliko dobar posao. Imam drugaricu koja isto tako radi u bolnici. Detetj puno treba. To sto ces raditi takve smene ne znaci da ces biti losa majka vec da ces biti zena koja se trudi da svom detetu sve obezbedi
2017 08 14
Drage dame, hvala vam puno na podrsci, mnogo mi znaci :-) Pomogle ste mi da uvidim neke stvari I shvatm, napokon, da cu obvako dati veci doprinos svojoj porodici :-) Ljubim vas sve puuuunooo :-*
2017 08 14