Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Kako smirujete psa od petardi?

Imam mesanca maltezera i si cua, star je 5 godina i ima nenormalan strah od petardi. Da li neko daje svom psu neke lekove za smirenje, ili ima savet kako da ga smirim? Samo nemojte reci da ga sklonim u deo stana gde se ne cuju, jer sam u prizemlju, i kroz ceo stan odzvanjaju petarde Hvala 😊😊
2017 12 27
I ja imam muke sa tim, ovde kod mene bacaju petarde za svaku utakmicu, svaku proslavu ma konstantno i moj pas krene da cvili da bezi po kuci i na kraju se zavuce ispod kreveta, no kad bas pucaju budem sa njim u kupatilu jer se tamo najmanje cuju, bensedin nikako pogotovo sto je civava ko sto kaze clanica pas malog rasta, videla sam da ima neke kapi za pse na biljnoj bazi za smirenje jedino to da pogledas
2017 12 27
Moj krene da se trese kao nenormalan i hiperventilira Znam za bensedine da nije dobro davati, zato reko’ da pitam jel zna neko neku alternativu Hvala vam😊
2017 12 27
Moj se "svadja" tj. izdere se na petardu, a kad je bio bebac, plasio se, pa sam ga tetosila i nosala okolo bas kao bebu. Sad osmotri moju reakciju, a ako ja kuliram- kulira i on, osim sto se izlaje kao mahnit. Mislim da se ne plasi jer je navikao na glasnu muziku, osim sto pobesni na kratko :') .( Mops je u pitanju). Nisam bas sigurna da je dobro davati im bensedine.
2017 12 27
Stavi mu slušalice na uši,a mozes mu pustiti i neku laganu muziku..mozes mu dati i dzoint da povuce koji dim bice mu svejedno veruj mi..proveren recept
2017 12 28
Moja macka ima 14 godina i svake godine isti haos. Nemam psa, ali svi mi siroj porodici imaju bar po jednog u kuci i stvarno su muke mucili u pocetku, ali se na kraju naviknu. Inace , kod mene se za pohvalu bas smirilo, ne bacaju ove godine skoro uopste. Mazi ga, smiruj , zabavljaj da ne obraca paznju kao i sa detetom.
2017 12 28
> Ralekrusevac: > Stavi mu slušalice na uši,a mozes mu pustiti i neku laganu muziku..mozes mu dati i dzoint da povuce koji dim bice mu svejedno veruj mi..proveren recept Vec smo shvatili iz jedne prethodne teme da ne volis zivotinje samo mi nije jasno zasto ulazis bas u te teme i siris svoju mrznju, zaobidji temu i cao
2017 12 28
> bloodytears: > > Ralekrusevac: > > Stavi mu slušalice na uši,a mozes mu pustiti i neku laganu muziku..mozes mu dati i dzoint da povuce koji dim bice mu svejedno veruj mi..proveren recept > Vec smo shvatili iz jedne prethodne teme da ne volis zivotinje samo mi nije jasno zasto ulazis bas u te teme i siris svoju mrznju, zaobidji temu i cao Ja imam dobermana i nemam razloga da mrzim zivotinje,a ovo za dzoint i slusalice na usi eto ja sam probao i pas se ekstra opusti
2017 12 28
Ma daj ili si neki klinac od 13 godina ili si zaostao kad su ti takve fora zabavne i smesne. A da li ti znas da je zlostavljanje psa davanje dzointa? hoces da ti oni iz Levijatana objasne?
2017 12 28
> Capi13: > Ma daj ili si neki klinac od 13 godina ili si zaostao kad su ti takve fora zabavne i smesne. A da li ti znas da je zlostavljanje psa davanje dzointa? > hoces da ti oni iz Levijatana objasne? Kakvo zlostavljanje,o cemu pricas..Zlostavljanje psa davanje dzointa,msm.gde to.pise da je zabranjeno.? A da li je zlostavljanje drzanje na lancu,da li je zlostavljanje sto debili seljaci dovede pse i ostavljaju po parkovima,da li je zlostavljanje sto imamo.najvise pasa lutalica u regionu??
2017 12 28
Moj pas ima 9 godina i u kući je već godinama baš zbog petardi i grmljavina. Aljaski malamut je. Sve smo probali da ga smirimo jer nije sve jedno kada pas od 50-60kg počne da skače po kući i traži "sklonište" i zaštitiu. Muzika i pucketanje prstima mu je malo pomagalo. Konsultacije sa veterinarom i kupovina preparata na biljnoj bazi nisu pomogli. A ONDA SAM NAŠLA REŠENJE. POČELA SAM "JA" DA MU PEVAM. BILO ŠTA... DA IZMIŠLJAM REČI I TIHO MU PEVUŠIM DOK GA ČEŠKAM. Jedino to ga smiruje. Imamo naš "ćošak" u kući i tu sprovodimo "terapiju". Bitno je samo da ne oseti da ste vi uznemireni ili nervozni zbog njegovog straha. Više nema skakanja, drhtanja (mislila sam da će nekad srce da mu stane).... samo opušteno i već ćete naći neki način da opustite i koliko-toliko smirite vašeg ljubimca.
2017 12 28
> Capi13: > Ma daj ili si neki klinac od 13 godina ili si zaostao kad su ti takve fora zabavne i smesne. A da li ti znas da je zlostavljanje psa davanje dzointa? > hoces da ti oni iz Levijatana objasne? Mislim da tu treba ( pored ovog ) i neko drugo objasnjenje...doberman koji "povuce koji dim"...dzointa... :/
2017 12 28
> Ralekrusevac: > Stavi mu slušalice na uši,a mozes mu pustiti i neku laganu muziku..mozes mu dati i dzoint da povuce koji dim bice mu svejedno veruj mi..proveren recept A ti si Rale bas duhovit, ali mozda za neko drugo vreme i mesto. Lepo ti je Capi13 rekla, nastavi da tako smirujes psa, pa ces se i ti smiriti da vidis kako je njemu
2017 12 28