Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

imam pitanje vezano za preporuceno pismo :)

Da dodam jos da je od 500 gr. do 1kg je postarina 138 din. I ne morate da navodite vrednost, ali trazite da bude preporucena posiljka sa pracenjem, ipak je malo sigurnije. Koverte mozete kupiti u posti, knizari, mozete i samo da napravite kovertu od cvrsceg papira. Ja obicno kupim vise njih, imam kad zatreba :)
2018 06 04
> Marija-Maja: > Da dodam jos da je od 500 gr. do 1kg je postarina 138 din. > I ne morate da navodite vrednost, ali trazite da bude preporucena posiljka sa pracenjem, ipak je malo sigurnije. > Koverte mozete kupiti u posti, knizari, mozete i samo da napravite kovertu od cvrsceg papira. > Ja obicno kupim vise njih, imam kad zatreba :) 👍 :)
2018 06 04
Devojke, da li mi mozete reci ili objasniti zasto neke clanice odbijaju da salju preporuceno, zar nije u interesu svih nas da postarina bude jeftinija? A pri tom, mali su predmeti... ne razumem clanice koje su drske po tom pitanju, pa pobogu!!!
2018 06 04
MSlovenac, 100 ljudi — 100 cudi. U mom mestu, npr, nemamo gde da kupimo one zute koverte koje su za preporuceno slanje, pa saljemo u obicnim. U obliznjem gradu insistiraju na tim kovertama koje se kupuju u knjizarama. Sta znam, mozda nekog mrzi da ide po te koverte, ili nije upucen u proces, ili mu jednostavno vise odgovara drugi nacin slanja.
2018 06 04
MinaMasa -Pa to mi je sasvim ok, nego sam zamolila clanicu za takvu vrstu posiljke i dobila odgovor ‘NE SALJEM PREPORUCENO - ne znam sta tu nije jasno, veci je rizik nego kod postexpressa’ . Pa se zbunih koji rizik majko 😂 ali u pravu si - sto ljudi-sto cudi:)
2018 06 04
MSlovenac, svasta, rizik uvek postoji, ali, mozda je i imala negativna iskustva sa preporucenim, ko zna... Srebrna, i ja isto, na 100 nacina :D
2018 06 04
Pa da i ne vidim u čemu je problem, isto tako i meni članice šalju kada kupujem a zamolim ih ili već to i same imaju u opisu i nikada nije bilo problema. Plus je nekim članicama koje žive na selu ili u zaseocima ovako lakše jer im npr. kuriri PE ni ne dolaze, a poštar ih svakako obilazi par puta nedeljno pa što da trče do pošte po PE pošiljku kada poštar može da im donese.
2018 06 04
Srebrna, ja, recimo, zivim u manjem mestu, pa razumem o cemu pricate. Jurnjava postar-kurir je beskonacna :) Iz tog razloga, ako radim razmene, plati svako svoju ptt, ako prodajem, predlozim preporuceno, a ako kupujem, da odmah platim i predmet i ptt, i to ako moze preporuceno za manje predmete.
2018 06 04
MinaMasa, nije ni za odbacivanje to što baš mlade osobe ne znaju pravilno ni da adresiraju pismo, skoro me devojčurak u pošti pitala kako se to radi, ja ostala paf! ali nije nemoguće, živimo u digitalnoj eri, klasično dopisivanje između dvoje ljudi je maltene izumrlo. Možda i zato beže od pošte, kao da je to neka nauka. Zato su i korisne ove teme, da članice nauče da može i drugačije i jeftinije a nekom i lakše.
2018 06 04
Srebrna, slazem se! Nedavno sam bila u slicnoj situaciji, jednostavno, nisam znala da li se devojka sali ili je ozbiljna.
2018 06 04
Samo da dodam tj. dam tacnu informaciju posto sam imala iskustvo sa izgubljenom posiljkom. Nadoknadjuje se do cetiri eventualno pet puta vrednosti postarine i proces traje oko mesec, mozda malo vise dana. Ali, cesto sam slala i saljem, jednom se samo desilo da su izgubili preporucenu posiljku. Ne secam se koja clanica je rekla da u nekim gradovima ili neke poste odbijaju da prime odecu u preporucenoj posiljci, tako da moraju da posalju post expres-om.
2018 06 04
Marija-Maja, ja sam ta! ☺ Covek jednostavno nece da prihvati da posalje preporuceno. E sada kada se menjaju dva sluzbenika saljem i tako. Nije mi jasno zasto mu je mrsko kada zatrazim da posaljem preporuceno, a takodje mi nisu jasne devojke koje ne salju tako.
2018 06 04
Bojanaboka- nisam se setila ko je pisao, mrzelo me da trazim temu :) Meni za preporuceno nikada nisu pravili problem, ali za paket jesu na foru kao za preporuceno u vasoj posti. Nije hteo da posalje - jesam zapakovala, ispisala i ulepila kako treba, ali nije hteo da posalje jer nisam imala pak papir. Posle mi je drug koji radi u posti objasnio da jeste da tako treba, ali da nije neophodno i da bi mi u drugim postama poslali, ali da je taj njegov kolega nezgodan :) Tako da treba imati razumevanje ako clanica ne moze. A treba i ako nece koliko god nama ne odgovaralo, prosto su to njeni uslovi, pa ko hoce neka kupi. Ja se vodim time da i ta mala usteda nekome znaci, kupim koverte, uzmem iz poste papirice..sve popunim, upakujem i ne cimam se kada odem u postu :)
2018 06 04
Imam dve poste u blizini i u jednoj se cesto bunio stariji radnik, ali primao preporuceno upakovano u beli papir (dok me nije upoznao i sad ne gundja 😅) dok u drugoj traze da potpises preko selotejpa gde si lepio, valjda kao priznanje da saljes na sopstvenu odgovornost, ako nisi upakovao u njihov koverat, bez obzira sto nemaju koverte za kabaste stvari. U jednoj posti u centru grada ne primaju preporuceno ako nisi kupio kovertu njihovu i ako pismo nije malo, a ja sam primila preporuceno od clanice iz manjeg mesta- upakovan predmet u crvenu kesu 😄. Znaci, moze se svakako, ako se hoce.
2018 06 05
1 2