Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Da li se pravilno koristi reč vintage?

Često tražim vintage stvari, ali kad ukucam ili tražim da mi se ponudi, nalećem na nove stvari sa etiketom koje na sebi imaju tifnice i slično. Dakle, kada neko traži VINTAGE, kapiram da traži stvar koja datira iz nekog starijeg vremena, 50—te,60—te itd. Iz bakinog ormana , odnosno, a ne nesto sto podseca na te stvari. Ne radi se samo o izgledu, vec i o samom kvalitetu tkanine i garderobe iz tih davnih vremena. Ne znam sta vi podrazumevate pod vintage, pa eto da svako da svoj doprinos, da bismo znali sta da kucamo u pretradu
2018 07 30
Vintage po meni ,moze biti i staro i novo..Vintage je po meni stil,koji moze biti iz nekih davnih vremena ,a takodje i novo,kopija tog nekadasnjeg stila
2018 07 30
Pa, zato i pitam, jer po definiciji je vintage staro i obavezno nošeno, od strane neke old skul dane, gospoje i slično, ali danas se to bukvalno razvilo u modni pravac, pa kad tražim nešto autentično, obično nalazim na ptancovane stvari, ameni lično to nije to
2018 07 30
Ja kad kucam vintage, ocekujem da mi izadje taj stil- tufnice, pun krug suknje, kosuljice s okruglom kragnom, pin up haljinice... Ne nuzno iz 50/60 jer znam da se to kod nas retko moze naci, a na stranim sajtovim dobrano naplacuju.
2018 07 30
Ja se samo nerviram kad mi oznace nesto skroz nepovezano sa 'vintage' samo jer je fuc. 'Divna torba eko koza- pohabana po ivicama i fali pola nitni VINTAGE tejli vejli'
2018 07 30
Pa tesko je za pronalazenje..Kod nas se dosta i brkaju pojmovi...Bila sam u radnji u Cumicevom sokacetu,.Pitam ja kakva je ovo garderoba ona mi kaze Vinidz..Kao od 20-90 godina...Medjutim kada sam ono pogledala meni je ono klasican SH bio...Mislim da treba da izbacis Vintidz iz pretrage..Nego da kucas garderoba polovna pa vremensko razdoblje iz kog bi nesto htela
2018 07 31
Ah da neki cak vintage nazivaju i obicnu polovnu garderobu...
2018 07 31
U principu bi trebalo da je NAJMANJE 30 god staro. Znači, sad će već 90—te postati polako vintage XD znači, treša, bate, znači air max, znači helanke, znači vintage fajerke i bejzbol palice
2018 07 31
Imas par vintage radnji u gradu...Gde je navodno odeca upravo to sto trazis...Imas tu u Cumicu ..jEDNU U Zmaja od Nocaja..Skoro su rekramirali neku na tv zaboravih gde je .....Kucaj na netu i na fb,da vidis gde su te radnje....
2018 07 31
> Debela_devojka: > Često tražim vintage stvari, ali kad ukucam ili tražim da mi se ponudi, nalećem na nove stvari sa etiketom koje na sebi imaju tifnice i slično. Dakle, kada neko traži VINTAGE, kapiram da traži stvar koja datira iz nekog starijeg vremena, 50—te,60—te itd. Iz bakinog ormana , odnosno, a ne nesto sto podseca na te stvari. Ne radi se samo o izgledu, vec i o samom kvalitetu tkanine i garderobe iz tih davnih vremena. Ne znam sta vi podrazumevate pod vintage, pa eto da svako da svoj doprinos, da bismo znali sta da kucamo u pretradu Sasvim ste u pravu. Ovo sto je novo a podseca na staro je retro.
2018 07 31
Vintage jeste staro,ali se u medjuvremenu razvio i kao modni stil...Koristi se ista rec u oba slucaja
2018 07 31
Vrlo je prosto: vintage stvar je isključivo ono što su nosile naše bake u recimo '50im ili '60im godinama prošlog veka ali se kaže da je nešto u vintage stilu ako je inspirisano modom iz tog razdoblja. Retro je takođe ono što se nosilo u prošlosti ali novijeg datuma. Dakle stvari iz '80ih ili '90ih.... Ali isto tako može da se navede da je nešto u Retro STILU ako podseća izgledom...
2018 07 31
Vintage je autentičan komad odeće ili obuće, star najmanje 30 godina. Može da bude očuvano, ali treba da je nošeno. Pošto je već 2018-ta, onda bi u vintage stvari ušle stvari iz 60ih, 70ih, ali i 80ih godina. Retro je isto iz prošlosti, ali novije... Nije dovoljno da liči krojem i dezenom na stvari iz prošlog veka da bi bio vintage ili retro komad, bitno je da je materijal iz tih godina, originalan i da je stvar nošena. Tako ja mislim, a mogu da kažem da sam, ono što je danas vintage, nosila kao mlada, ali odrasla devojka. Znači, iz prve ruke! 8-) ,:( :D :D
2018 08 01
Iskreno, ja do sada nisam znala sta ta rec oznacava, a sada vidim da sam imala takvih stvari i da ih jos uvek na tone ima, nisam ni znala da se tako nesto nosi :D
2018 08 02