Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Ideje /

Kako oprati fleke sa haljine

Cini mi se da je vec pisano na ovu temu,ali je nikako ne mogu pronaci. Zamolila bih vas za savet, naime na jednoj proslavi svoju omiljenu haljinu sam upropastila, i to od zejtina, fleke su se razlile i ona je bukvano neupotrebiva-a tad sam je prvi put obukla :( jako sam tuzna,da li mi mozete preporuciti neko sredstvo bilo sta? Opcija mi je i hemijsko ciscenje ukoliko nista ne uspem. Unapred se zahvaljujem a i izvinjavam ako sam ponovila temu.🎀🎀🎀
2018 09 06
Ja sam onim plavim Vanish sapunom za fleke skidala stvarno sve i svašta. Takođe sam uzimala onaj sprej za masne fleke koji se naprska, odstoji malo i posle maltene oduvaš sa odeće tu masnoću, jer je sprej upije. Problem je što spreja trenutno nemam da ti slikam, a ne mogu da se setim kako se zove, možda se javi neko ko zna :/
2018 09 06
> LelaVoliIgija: > Ja sam onim plavim Vanish sapunom za fleke skidala stvarno sve i svašta. > Takođe sam uzimala onaj sprej za masne fleke koji se naprska, odstoji malo i posle maltene oduvaš sa odeće tu masnoću, jer je sprej upije. Problem je što spreja trenutno nemam da ti slikam, a ne mogu da se setim kako se zove, možda se javi neko ko zna :/ Hvala ti punooo,srecna sam sto bar ima nade:) sapun cu kupiti. A reci mi gde mogu kupiti taj sprej?
2018 09 06
Za fleke od ulja, najbolje je koristiti tecnost za sudove. Dobro natopis tecnoscu fleke, neka odstoje. .Istrljaj rukama I isperi. .Ponekad moras ponoviti posturak, dok masnoca ne izadje iz tkanine...
2018 09 06
> LanaTajanaMateo: > Za fleke od ulja, najbolje je koristiti tecnost za sudove. Dobro natopis tecnoscu fleke, neka odstoje. .Istrljaj rukama I isperi. .Ponekad moras ponoviti posturak, dok masnoca ne izadje iz tkanine... Pokusala sam tecnoscu, 2 puta-ali nije izvuklo :(
2018 09 06
Ja radim ovako: namazem (sipam) tecnost za sudje i onda preko pospem prasak za pecivo. Upije svu masnocu.
2018 09 06
Drage devojke hvala puno,prvi put cujem za prasak za pecivo,odmah cu probati....
2018 09 06
Imas u liliju dr beckmann sprej za fleke, drzim palceve da bude uspesno 👍☺
2018 09 06
Najobicniji talk se utrlja, to sprejevi sadrze, dzabe bacate pare na njih..za deblju pamucnu tkaninu je nekad potrebno utrljati dva, tri puta, istresti i oprati. Za tanke tkanine se utrlja, odstoji taj dan i tacno se vidi gde je talk potamneo, on prikupi svu masnocu
2018 09 06
Hvala vam devojke,zaista ste divne. Isprobacu sve,pa cu vam preneti svoja iskustva. Nadam se da cu uspeti💖💖💖
2018 09 06
> danijela5rovic: > Hvala vam devojke,zaista ste divne. Isprobacu sve,pa cu vam preneti svoja iskustva. Nadam se da cu uspeti💖💖💖 Posto ste vec kvasili tkaninu metoda sa talkom i slicno pada u vodu. Talk skida samo ako ne kvasite i ne tretirate tkaninu. Probajte sa vanish sapunom. Ja imam neku tecnost iz italije koja skida sve zivo, cak i zute fleke koje godinama stoje. Tako da za pravi nacin uklanjanja fleka znam od ranije, pre nego sto tu tecnost kupujem..a tome ima vec osam godina.
2018 09 08
Moze i gustin umesto talka.
2018 09 11
Ja koristim sapun od svinjske masti i sode, tako se zove, videla sam moze se naci na netu,provereno skida fleke , najbolji je definitivno.
2018 09 12
> deksica: > Ja koristim sapun od svinjske masti i sode, tako se zove, videla sam moze se naci na netu,provereno skida fleke , najbolji je definitivno. Da, domaci sapun. Nekad su na selu svi pravili taj sapun. Ne mirise lepo ali je odlican.
2018 09 15
Jako korisna tema, moram probati nesto od ovoga, hvala. :")
2018 09 27